Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

PSA investeşte 555 milioane euro într-o fabrică din Maroc

Ziarul BURSA #Companii /

Grupul auto francez PSA a inaugurat vineri fabrica sa de 555 milioane de euro (630 milioane de dolari) din Zona Liberă Atlantic, lângă capitala Marocului, Rabat, transmit Xinhua şi Reuters.

Uzina din Kenitra va produce iniţial 100.000 de maşini, urmând să ajungă la 200.000 de vehicule până în 2023, a anunţat ministrul marocan al Indus-triei, Moulay Hafid Elalamy, la ceremonia oficială.

Investiţia PSA i-a determinat pe 27 de furnizori de componente auto să-şi înfiinţeze fabrici în Kenitra, potrivit Agerpres.

În primele patru luni din acest an, sectorul auto a fost lider la capitolul exporturi, cu o creştere anuală de 0,03%, până la 27,7 miliarde dirhami.

Aproximativ 90% din producţia fabricii va fi exportată, în special în Africa şi în Orientul Mijlociu.

Guvernul de la Rabat şi-a anunţat intenţia de a ajunge la o producţie anuală de un milion de autovehicule şi de asemenea să creas-că veniturile realizate de sectorul auto până la 200 miliarde dirhami (30 miliarde dolari) pe an în 2025. În plus, autorităţile marocane vor să crească procentul componentelor produse local până la 80% în 2020 de la un nivel estimat de 50% în prezent.

Şi grupul Renault are două uzine în Maroc, la Tanger (unde produce anual 340.000 de maşini) şi la Casablanca (80.000 de unităţi anual).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS