RADU GEORGESCU, FOST BANCHER:"Companiile care finanţează online - mult mai puternice decât băncile"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 martie 2016

"Companiile care finanţează online - mult mai puternice decât băncile"

Puterea de marketing a companiilor care finanţează online, de genul Google sau Amazon, este mult mai mare decât cheltuielile de marketing ale tuturor băncilor din lume, a subliniat fostul bancher Radu Georgescu, reprezentantul CFO Network.

În acest context, domnia sa consideră că modelul de business al băncilor trebuie modificat: "În ultima perioadă, mai multe companii online au o activitate de finanţare. Nu cred că băncile pot concura cu Google sau Amazon, mai ales în ceea ce priveşte puterea de marketing".

Radu Georgescu mai spune că este o anomalie ca finanţarea companiilor să scadă, în condiţiile în care Produsul Intern Brut creşte.

"În ultimii trei ani, finanţarea către companii a scăzut cu 11%, ceea ce este o anomalie, pentru că PIB creşte. Societăţile multinaţionale au profituri suficiente ca să-şi susţină singure creşterea şi să nu apeleze la băncile din România".

Referitor la Legea dării în plată, fostul bancher spune că singurele care vor pierde dacă această iniţiativă va fi aprobată sunt câteva bănci cu expunere foarte mare pe creditele ipotecare.

Radu Georgescu apreciază că majorarea avansului de către bănci la creditele ipotecare este în beneficiul ţării: "Sper că băncile vor creşte avansul, pentru că acest lucru va conduce la o zonă de normalitate".

Domnia sa opinează că, dacă Legea dării în plată va fi aprobată, atunci băncile nu vor mai adera la Programul Prima Casă, întrucât preţurile imobiliarelor vor scădea: "Dacă piaţa imobiliară va scădea cu mai mult de 5%, atunci băncile nu cred că vor mai dori să dea case prin Programul Prima Casă, pentru că vor avea pierderi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro