RALUCA TURCAN:"În momentul în care un pensionar doreşte să se reangajazeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, poate să o facă"

A.B.
Politică / 25 februarie

"În momentul în care un pensionar doreşte să se reangajazeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, poate să o facă"

Raluca Turcan a precizat, referitor la cumulul pensiei cu salariu la stat, că vor fi câteva principii de bază, iar unul dintre ele este acela de a permite celor care doresc să lucreze în sistemul public să muncească o perioadă mai lungă de timp, iar atunci când optezi pentru acest lucru să nu cumulezi pensia cu salariul, transmite News.ro.

"În momentul în care un pensionar doreşte să se reangajazeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, poate să o facă", a adăugat ministrul Muncii.

"Am vorbit despre lucrul acesta - vor fi câteva principii de bază. Unul este acela de a permite celor care doresc să lucreze în sistemul public să muncească o perioadă mai lungă de timp. În acelaşi timp, în momentul în care se face această opţiune pentru activitate la stat să nu se cumuleze şi pensia, evident tot din resurse publice. În momentul în care un pensionar doreşte să se reangajazeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, poate să o facă. Vorbim despre cumul pensie salariu la stat", a afirmat Raluca Turcan, întrebată joi la Parlament dacă ia calcul pensionarea opţională la 70 de ani pentru cei din mediul privat.

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că i se pare normal să se interzică cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul. Proiectul de lege pregătit de Ministerul Muncii este considerat de primul-ministru "foarte bun".

"Mie mi se pare un proiect de lege foarte bun, am încercat şi anul trecut acest lucru. Mi se pare normal, în momentul în care ai ieşit la pensie, să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau dacă vrei să fii angajat, atunci să renunţi la pensie", a exlicat prim-ministrul.

Raluca Turcan a anunţat recent că, în condiţiile în care există "un trend considerabil" privind angajaţii din sistemul public ieşiţi la pensie şi reangajaţi tot la stat, intenţionează să le dea bugetarilor posibilitatea de a lucra până la vârste mai înaintate, însă fără a mai putea cumula pensia cu salariul de la stat. Un pensionar va putea, în schimb, să cumuleze pensia cu un salariu câştigat lucrând în mediul privat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu trebuie sa se permita mai mult de un singur salariu de la stat pentru o persoana. Cumulul de functii, de multe ori neinsotit de munca suplimentara, trebuie sa inceteze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

21 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9260
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1031
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4735
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7173
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7214

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro