RAPORT KASPERSKY:Jumătate din incidentele de securitate din reţelele industriale, din cauza angajaţilor

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 22 august 2019

Jumătate din incidentele de securitate din reţelele industriale, din cauza angajaţilor

Greşelile angajaţilor s-au aflat în spatele a 52% dintre incidentele care au afectat tehnologiile operaţionale şi sistemele industriale de control (OT/ICS), în cursul anului trecut, la nivel mondial, reiese dintr-un raport privind starea securităţii cibernetice industriale, publicat, ieri, de Kaspersky şi preluat de Agerpres.

Conform sursei citate, patru din cinci organizaţii (81%) consideră că digitalizarea reţelei operaţionale este importantă sau foarte importantă pentru acest an, în timp ce 87% dintre cei ches-tionaţi confirmă faptul că securitatea cibernetică OT/ICS devine o prioritate pentru companiile industriale pe care le reprezintă.

Cu toate acestea, doar puţin peste jumătate dintre companii (57%) au un buget alocat pentru securitate cibernetică industrială.

De asemenea, în aproape jumătate dintre companii (45%), angajaţii res-ponsabili cu securitatea infrastructurii IT supraveghează şi securitatea reţelelor OT/ICS, adăugând această sarcină la responsabilităţile lor de bază.

Reprezentanţii Kaspersky subliniază: "O astfel de abordare poate avea riscuri de securitate: deşi reţelele operaţionale şi cele corporate sunt din ce în ce mai conectate, specialiştii pe fiecare dintre acestea pot avea abordări (37%) şi obiective (18%) diferite atunci când vine vorba de securitate cibernetică. În afară de stimularea tehnică şi de creşterea conştientizării privind securitatea cibernetică industrială, organizaţiile trebuie să ia în considerare o protecţie specifică pentru zona IT industrială, care poate deveni conectată extern: aproape jumătate dintre companii (41%) sunt gata să-şi conecteze reţeaua OT/ICS la cloud".

La nivel de angajaţi, cercetarea de specialitate arată că mai mult de jumătate dintre aceştia (52%) s-au aflat în spatele a 52% dintre incidentele care au afectat tehnologiile operaţionale şi sistemele industriale de control.

Referitor la siguranţa reţelelor indus-triale, Kaspersky anunţă că are un portofoliu dedicat de soluţii şi servicii care abordează provocările cu care se confruntă organizaţiile industriale. Astfel, Kaspersky Industrial CyberSecurity îmbină protecţia endpoint şi a reţelelor industriale, pentru a face faţă ameninţărilor la nivel de operator şi de reţea în mediile ICS, cu servicii avansate de informaţii despre ameninţări şi reacţie imediată la incidente.

În plus, compania organizează cursuri de formare si are un program de conştientizare, special conceput pentru experţii din domeniul securităţii cibernetice şi managerii OT sau operatorii ICS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Digitalizarea României”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5428
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7455
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.4279

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro