Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

RBS are cele mai mari pierderi de la salvarea sa de către stat

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

RBS are cele mai mari pierderi de la salvarea sa de către stat

Conducerea băncii: "Suntem compania care beneficiază de cea mai puţină încredere în sectorul cel mai puţin credibil al economiei"  

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), cea mai mare bancă britanică deţinută de stat, a raportat, pentru 2013, cea mai mare pierdere anuală de la momentul salvării sale de către guvern, în 2008, din cauza deprecierilor de active şi a costurilor legale.

Pierderea netă a însumat aproape 9 miliarde lire sterline (15 miliarde dolari) în 2013, comparativ cu 6,1 miliarde lire în 2012. Pierderea operaţională a atins 8,2 miliarde lire, faţă de 5,3 miliarde lire în anul anterior.

Directorul executiv al RBS, Ross McEwan, a lansat un plan prin care să readucă instituţia de credit la profit.

În ultimii şase ani, banca a avut pierderi de 46 miliarde lire, ceea ce a determinat reducerea activităţilor sale pe segmentul de investment banking, combinarea unor divizii şi eliminarea de locuri de muncă.

McEwan urmăreşte să diminueze costurile RBS la aproape 55% din venit, în următorii patru ani, de la 73% în prezent. Totodată, banca îşi va reduce, până în 2020, activele ponderate la risc pe segmentul de international banking şi valori mobiliare cu 50 de miliarde lire, adică cu o treime.

"Suntem compania care beneficiază de cea mai puţină încredere în sectorul cel mai puţin credibil al economiei", a spus McEwan, adăugând: "Acest lucru trebuie să se schimbe. Trebuie să fim o bancă mai mică, mai simplă şi mai inteligentă".

În acest sens, RBS va combina şapte divizii în trei: personal & commercial banking, condusă de Les Matheson, commercial & private banking, în subordinea lui Alison Rose, şi corporate & institutional banking, supravegheată de Donald Workman.

Conform RBS, divizia de operaţiuni personale va trebui să genereze aproape 50% din profitul băncii, iar cea corporate - aproximativ 20% din profit.

Banca nu poate estima în prezent câte posturi vor fi eliminate odată cu unirea diviziilor.

RBS urmăreşte să-şi diminueze costurile cu 5 miliarde lire în următorii patru ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie