REACŢIA ELECTRICA, ÎN CAZUL TRANZACŢIILOR CU CERTIFICATE VERZI: "Analizăm în prezent posibilitatea de eliminare a conflictelor de interese"

I.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 5 august 2016

"Analizăm în prezent posibilitatea de eliminare a conflictelor de interese"

Potrivit companiei, un audit extern este în desfăşurare în acest moment

În acest moment este în desfăşurare un audit extern care analizează tranzacţiile cu certificate verzi realizate de Electrica Furnizare în intervalul aprilie - mai 2016, a transmis Electrica, într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"Codul de Etică şi Conduită Profesională al Grupului Electrica a fost adoptat şi la nivelul Electrica Furnizare, si prevede printre altele implementarea «Politicii privind evitarea şi combaterea conflictelor de interese». Pe baza declaraţiilor de interese depuse până la data de 1 iunie 2016 s-a realizat o mapare a potenţialelor conflicte de interese. S-au identificat astfel situaţii preexistente adoptării Codului şi Politicilor", se arată în comunicat.

Grupul Electrica analizează în prezent posibilitatea de eliminare a acestor conflicte de interese, cu respectarea legislaţiei muncii şi altor prevederi legale aplicabile.

"Orice încălcare a Codului şi Politicilor de la momentul adoptării acestora este sancţionată, fără niciun compromis", se arată în comunicat.

Electrica reafirmă "cu tărie" faptul că societatea nu va face niciun compromis în privinţa unor eventuale abateri etice, a fraudelor şi a oricărui aspect de neconformitate care ar aduce prejudicii de imagine, comerciale, afectând prestigiul şi performanţa grupului.

" Electrica SA a fost prima companie în care statul deţine un pachet important de acţiuni care a lansat un avertizor de integritate", menţionează sursa citată.

Precizările Electrica vin în contextul în care HotNews a prezentat vineri conţinutul unui raport realizat de Consiliul de Administraţie al Electrica Furnizare, care arată că tranzacţiile cu certificate verzi ridică probleme de legalitate. De asemenea, mai arată că la conducerea companiei se află familii întregi: familia Pătrăşcoiu, familia Beu şi familia Niţă.

Potrivit HotNews.ro, Electrica Furnizare a cumpărat, în lunile aprilie-mai, 1,6 milioane de certificate verzi de aproape 50 de milioane de euro, de la firme aparţinând unui singur grup: EDP Renewables. Aceste tranzacţii au atras atenţia prin volumul neobişnuit de mare şi perioada lungă de livrare, până în 2019, în condiţiile în care piaţa se confruntă cu un excedent uriaş de certificate verzi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb