Abonament gratuit

Reacţii în PSD Buzău după demiterea cercetătorului Costel Vânătoru

F.F.
Politică /

Reacţii în PSD Buzău după demiterea cercetătorului Costel Vânătoru

Reprezentanţi ai PSD Buzău au reacţionat după ce cercetătorulul Costel Vânătoru a fost demis de la conducerea Băncii de Gene pentru Legumicultură. Primarul oraşului Buzău, Constantin Toma, a declarat că Vânătoru nu este membru de partid şi şi-a făcut toată viaţa datoria fiind în slujba acestei ştiinţe, potrivit News.ro

Deputatul PSD Dănuţ Păle, vicepreşedinte al Comisiei de agricultură, consideră decizia ministrului Agriculturii ca fiind o crimă şi spune că va face tot ce depinde de el ca aceia care au luat această decizie să prezinte explicaţii. Liderul PNL Buzău Cristinel Romanescu a declarat că nu ştie detalii, subliniind că proiectul Băncii de Gene este unul naţional şi că nu stă într-un singur om.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a spus: "Domnul Costel Vânătoru m-a anunţat telefonic că a fost demis din funcţia de director al Băncii de Resurse Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Medicinale şi Aromatice. Nu este normal. Nu este un membru de partid iar acest om şi-a făcut toată viaţa datoria fiind în slujba acestei ştiinţe. Faptul că domnul Petre Daea l-a ales să fie primul director al acestei bănci a fost doar o recunoaştere a faptului că este cel mai bun specialist al României în acest domeniu. Este o decizie urâtă şi în această "logică" de măsuri luate la întâmplare, este o măsură împotriva economiei naţionale, a recuperării tradiţiei, istoriei în ceea ce înseamnă utilizarea de seminţe de legume româneşti. Este incredibil şi trebuie să ne batem pentru acestă mare lovitură dată unui om, şi nu atât omului Costel Vânătorul, cât unui proiect naţional de dezvoltare a acestei ţări, pentru că nu ştiu dacă ştiţi dar acum se mai folosesc pe piaţă doar 5 la sută seminţe româneşti. Primăria Buzău a donat uin spaţiu excepţional în mijlocul Crângului de 1,2 hectare, un teren de o valoare imensă pentru un proiect naţional extrem de important. Omul acesta făcuse primele angajări, primele investiţii şi trebuia să se mute acolo şi sa înceapă activitatea. Nu cred că în acest moment există în România un alt specialist care să ducă la capăt această idee, acest proiect. Această decizie este o decizie de ucidere a unei idei extraordinare".

La rândul său, deputatul Dănuţ Păle, vicepreşedinte al Comisiei de agricultură, consideră decizia ministrului Agriculturii ca fiind o crimă şi spune că va face tot ce depinde de el ca aceia care au luat această decizie să prezinte explicaţii.

Decizia luată de minister este cu atât mai controversată cu cât cercetătorul Constantin Vânătoru începuse munca la Banca de Gene şi trebuia să ajungă la minister cu tot planul pentru infrastructură şi cu fondurile necesare.

La rândul său, deputatul Cristinel Romanescu, liderul PNL Buzău a declarat că a aflat din presă despre demiterea lui Costel Vânătoru şi că nu a reuşit să vorbească până acum cu ministrul Adrian Oros pentru a oferi un răspuns pertinent şi documentat în legătură cu ce se va întâmpla cu Banca de Resurse Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Medicinale şi Aromatice.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Cred ca este de urgenta necesar ca posturile de conducere din unitati sa fie ocupate prin concurs de catre oameni competenti nu de clientela politica. Daca pentru asta este nevoie de un referend sa l facem.

  1. Cred ca esti prea tinar si nu iti aduci aminte de referendul din 2009....A fost ala respectat ??? De ce nu oeso in piata parlamentului si sa protestezi ?

   Așa se întâmplă când îți dorești prea multe !. Era și directorul acestei bănci, avea și calitatea de membru în consiliul de administrație la societăți ale primăriei lui Toma și slujea și că preot.

   Pentru a putea intelege mai bime opiniile anterioare (autor Sanzo Nosaka), cum arata un drac? Pana acum am auzit mai mult povesti despre aceasta "entitate".

  Continua actele de politie politica, de indepartarea a celor care nu sunt inregimentati in noul val globalist pro-ue. Daca nu sunt tarati prin tribunale sau bagati in puscarii, sunt indepartati din pozitiile importante de unde ar fi putut sa faca ceva pentru Romani si Romania

  1. Daca sunt cu adevărat patrioți se vor opune valului globalist pro-ue din. penitenciare așa cum au făcut predecesorii lor ilegaliști.

   Vroia sa cloneze banca de gene deja existentă la Suceava.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

13 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8344
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0836
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4894
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3431
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.5118

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie