Record de candidaţi pentru admiterea în UMF "Carol Davila"

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 20 iulie 2021

Record de candidaţi pentru admiterea în UMF "Carol Davila"

Interesul absolvenţilor de liceu pentru studiile în domeniul medical a ajuns la un nivel foarte ridicat. Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti înregistrează anul acesta un nou record din perspectiva numărului de candidaţi înscrişi la examenul de admitere care va avea loc duminică, 25 iulie 2021. Astfel, pentru ocuparea celor 1.629 de locuri scoase la concurs (1.236 -finanţate de la bugetul de stat, 393 - cu taxă) s-au înscris 3.427 de candidaţi, cu 101 mai mulţi faţă de ediţia din 2020. Examenul de admitere la studiile de licenţă din cadrul UMFCD în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) se va desfăşura în mai multe locaţii din Capitală. Candidaţii înscrişi pentru ocuparea locurilor scoase la concurs la facultăţile de medicină şi medicină dentară, vor susţine examenul de admitere în spaţiile special amenajate din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti (pavilioanele B1 şi B2), în timp ce pentru susţinea examenului de admitere la Facultatea de Farmacie şi la FMAM, organizatorii le-au pus la dispoziţie candidaţilor spaţiile din cadrul Facultăţii de Farmacie, respectiv cele din Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti. Prof. Dr. Viorel Jinga, Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, a declarat: "Pentru admiterea la studiile de licenţă din cadrul Universităţii noastre asistăm şi anul acesta la un nou record, din perspectiva numărului candidaţilor înscrişi, 3.427 de absolvenţi de liceu, cu 101 mai mulţi în comparaţie cu cei care au concurat anul trecut şi cu peste 400 în plus faţă de numărul celor înscrişi la ediţia din 2019, ceea ce ne demonstrează un interes amplificat şi continuu al tinerilor faţă de profesia de medic".

În ceea ce priveşte repartizarea cifrei de şcolarizare pe facultăţi pentru admiterea în anul universitar 2020-2021, aceasta creionează pentru specializarea "medicină" (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) un număr de 710 locuri finanţate de la buget şi 250 locuri cu taxă. Pentru specializarea "medicină dentară" (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) regăsim un număr 213 locuri finanţate de la buget şi 100 locuri cu taxă, la Facultatea de Farmacie , (300 de credite pentru 5 ani de studiu) sunt scoase la concurs 121 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă, în timp ce la FMAM , pe segmentul Moaşe şi Asistenţă Medicală Generală (4 ani de studiu, 240 de credite) sunt 104 locuri finanţate de la buget şi 11 locuri cu taxă, iar pentru alte specializări FMAM ( 3 ani de studiu şi 180 de credite) au fost repartizate 88 de locuri finanţate de la buget şi 12 de locuri cu taxă. Pentru cele 710 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.337 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 595 de candidaţi/213 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 122 de candidaţi/121 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 345 de candidaţi/192 de locuri. Acestora li se adaugă alţi 28 de candidaţi care vor concura pentru ocuparea locurilor speciale dedicate absolvenţilor de licee din mediul rural, al celor din centrele de plasament şi rromilor. Pentru candidaţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat sunt puse la dispoziţie alte 393 de locuri cu taxă. Trebuie spus, taxa de studiu stabilită de către Senatul UMF "Carol Davila" pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2021-2022 este de 15.000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară, 10.000 lei/an pentru Farmacie şi 8.000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă - 50% din taxa anuală, a doua tranşă - 25% din taxa anuală şi a treia tranşă - 25% din taxa anuală). De menţionat, anul acesta, 32 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie, au decis să-şi continue performanţa la UMF "Carol Davila", accederea acestora în Universitate fiind posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără examen de admitere. Totodată, dintre cei 3.427 de candidaţi care vor intra în concurs, 13 au obţinut nota maximă, 10, la examenul de bacalaureat. De asemenea, dintre candidaţii înscrişi la ediţia din acest an a concursului de admitere în UMFCD, 513 au obţinut la examenul de bacalaureat note între 9,50-9,99, iar alţi 997, note între 9,00 şi 9,49.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Doi pe un loc:-)? Asta e concurenta? Si fara examen doar cu media de Bac? Deci mai era putin si era ca in legile lui Kirchhoff, cati candidati atatia admisi:-)...Si uite asa ne "umplem" de "tatari, cercei si gheorghitoi" cu "studii" la OMS :-). Daca s-ar da examen nici 50 nu ar trece, iar din aia 50, jumatate ar avea nota 5

  1. Fratele meu, voi astia de comentati chiar nu sunteti capabili sa cititi vreodata articolul?

   ”Examenul de admitere la studiile de licenţă din cadrul UMFCD în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) se va desfăşura în mai multe locaţii din Capitală”.  

   Asta este reprezentarea analfabetismului functional. Oamenii citesc dar nu inteleg.

   Nu se zice cati candidati atati admisi,se zice locul si prostul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”
Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
aages.ro

Curs valutar BNR

06 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8344
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9860
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7743
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.3444

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro