ZIARUL BURSA

06 decembrie
Lipsă acută de personal în instanţele din România

Lipsă acută de personal în instanţele din România

George MarinescuMiscellanea / 20 iulie

Aproape 1000 de locuri sunt libere în sistemul judiciar din ţara noastră Lipsa de personal supraîncarcă rolul instanţelor şi suprasolicită magistraţii Ana Birchall: "Ministrul Stelian Ion, în loc să rezolve situaţia, a ales să o agraveze, blocând şi transferurile" Cătălin Predoiu: "Un adevărat «Plan Marshall» trebuie lansat în sistemul judiciar"  

Lipsa acută a personalului, la care se adaugă creşterea numărului de ani necesari promovării, precum şi condiţiile precare de infrastructură reprezintă principalele probleme cu care se confruntă instanţele şi parchetele din ţara noastră şi, se pare, că decidenţii politici găsesc cu greu soluţii pentru ca sistemul judiciar să activeze în parametri normali. Faptul că instanţele - mai ales cele din municipiile reşedinţă de judeţ şi din municipii - nu au schema completă de judecători, atrage supraîncărcarea rolului judecătoriilor, tribunalelor şi chiar curţilor de apel şi suprasolicitarea magistraţilor, ce are efecte negative asupra sănătăţii acestora.

Ianuarie-iunie 2021, cel mai aglomerat prim semestru din istoria recentă a burselor europene

RAPORT PWC ÎN PRIVINŢA LISTĂRILORIanuarie-iunie 2021, cel mai aglomerat prim semestru din istoria recentă a burselor europene

A.V.Internaţional / 20 iulie

London Stock Exchange, în urma Deutsche Börse şi Euronext Amsterdam, după valoarea listărilor atrase în trimestrul al doilea EY: Numărul IPO-urilor mondiale din semestrul întâi, la recordul maxim al ultimilor 20 de ani 

Pe pieţele europene au avut loc 223 de oferte publice iniţiale (IPO) în perioada ianuarie-iunie 2021, care au atras 44,6 miliarde de euro, conform unui raport al firmei de consultanţă PwC, care menţionează că acesta a fost cel mai aglomerat prim semestru în privinţa listărilor din istoria recentă a burselor de pe continent.

ISTORICUL PRIVATIZARII IN ROMANIA (22)Veniturile încasate de AVAS

Mircea UrsacheMacroeconomie / 20 iulie

Mircea Ursache

Veniturile încasate de AVAS din valorificarea creanţelor bugetare preluate prin protocol de la CNAS ar fi trebuit virate la FNUASS după scăderea cheltuielilor directe ocazionate de procesul de recuperare, conform prevederilor legale, şi nu utilizate pentru plata despăgubirilor către investitorii FNI, dar din cauza faptului că s-au înfiinţat popriri asupra conturilor bancare ale AVAS, toate sumele existente, precum şi cele provenite din încasările viitoare, au fost indisponibilizate în măsura necesară realizării creanţelor prevăzute în titlurile executorii, indiferent de provenienţa sumelor încasate.

Olimpiada lăcomiei

Cătălin AvramescuEditorial / 20 iulie

Cătălin Avramescu

O scenă tipică dintr-un film de groază. Străzi goale, clădiri şi coridoare pustii. Un grup de oameni înaintează bâjbâind. Tresar la fiecare zgomot. Ceva le dă târcoale. Ce? Exact acesta este misterul. Nu ştii ce anume îi urmăreşte. Dar realizezi că este ceva teribil pentru că, din când în când, unii urlă şi alţii dispar. În final, întreaga scenă nu pare să aibă sens. Adulţii sunt reduşi la stadiul de bebeluşi care se trezesc dintr-un coşmar şi udă patul.

Impact vrea să-şi majoreze capitalul cu cel mult 193,7 milioane lei

Impact vrea să-şi majoreze capitalul cu cel mult 193,7 milioane lei

A.I.Piaţa de Capital / 20 iulie

Compania cere acţionarilor să dea undă verde board-ului să decidă şi să implementeze operaţiunile de piaţă  

Acţionarii Impact Developer & Contractor (IMP) sunt convocaţi, la data de 20 august, în vederea delegării şi autorizării Consiliului de Adminstraţie al companiei să decidă şi să implementeze majorarea capitalului Impact, prin aport de numerar, prin una sau mai multe emisiuni de acţiuni, a căror valoare să nu depăşească 193,75 milioane de lei, se arată într-un raport al dezvoltatorului imobiliar postat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Record de candidaţi pentru admiterea în UMF "Carol Davila"

Record de candidaţi pentru admiterea în UMF "Carol Davila"

O.D.Miscellanea / 20 iulie

Interesul absolvenţilor de liceu pentru studiile în domeniul medical a ajuns la un nivel foarte ridicat. Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti înregistrează anul acesta un nou record din perspectiva numărului de candidaţi înscrişi la examenul de admitere care va avea loc duminică, 25 iulie 2021.

Şcoală de vară pentru copiii "captivi" în satele în care trăiesc

Şcoală de vară pentru copiii "captivi" în satele în care trăiesc

O.D.Miscellanea / 20 iulie

Vacanţa la mare sau la munte este un vis irealizabil pentru majoritatea copiilor care trăiesc la sate. Cifrele sunt edificatoare, 8 din 10 copii din mediul rural muncesc vara în gospodărie sau în afara ei, informează World Vision România, care organizează Şcoala de vară pentru peste 10.000 de copii.

Orchestre de renume vin la Festivalul Enescu

Orchestre de renume vin la Festivalul Enescu

O.D.Cultură / 20 iulie

Mari orchestre ale lumii vin la Bucureşti pentru Festivalul George Enescu. Iubitorii muzicii clasice au motive de bucurie, după o perioadă mai grea din punct de vedere al accesului la spectacole.

Biblioteca se mută în parc

PROIECT DE VACANŢĂBiblioteca se mută în parc

O.D.Cultură / 20 iulie

Vacanţa de vară nu înseamnă doar joacă şi excursii, ci poate fi şi perioada unor lecturi memorabile. Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.

Transportul în comun în zona Bucureşti-Ilfov, delegat aceluiaşi grup de firme

Transportul în comun în zona Bucureşti-Ilfov, delegat aceluiaşi grup de firme

I.Ghe.Companii / 20 iulie

Serviciul de transport în comun din zona Bucureşti-Ilfov va fi în continuarea prestat de aceleaşi companii care au administrat această activitate şi până acum, a decis, ieri, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care a aprobat, cu 50 de voturi "pentru" din numărul total de 55 de consilieri, proiectul de delegare a acestui serviciu public iniţiat de primarul general Nicuşor Dan. Valoarea totală a contractului, care se va derula pe următorii zece ani, este de 13.958.165.321 lei, fără TVA.

Ediţia din 06.12.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Pretenţii - UE vrea propriul steag la JO

O.D.Sport / 20 iulie

Jocurile Olimpice au şi o componentă care ţine mai puţin de sport şi mai mult de reprezentativitatea locală/globală. Nici uniunea Europeană nu putea face excepţie în ceea ce priveşte unele mici pretenţii.

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo