Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

"Renault" are pierderi de 2,71 miliarde euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Renault" SA, al doilea constructor auto din Franţa, a înregis­trat, în prima jumătate a anului, o pierdere netă de 2,71 miliarde euro, comparativ cu un profit de 1,58 miliarde euro în aceeaşi perioa­dă a anului trecut, pe fondul scăderii vânzărilor de autoturisme la nivel mondial.

În intervalul analizat, vânzările companiei franceze au scăzut cu 24%, la 16 miliarde euro. Analiştii estimau o pierdere de 2,39 miliarde euro, la vânzări de 15,9 miliarde euro. Pentru acest an, "Renault" şi-a modificat în sens pozitiv previziunile: un declin de 12% al vânzărilor, faţă de 15%, cât prevedea anterior.

"Renault" a recurs în primul semestru la închiderea temporară a unor fabrici. Astfel, stocurile companiei s-au redus cu 16%, la 4,4 miliarde euro.

"Am anticipat criza din iulie 2008 şi am luat primele măsuri necesare pentru depăşirea acesteia", a declarat directorul executiv al "Renault", Carlos Ghosn. Managerii companiei se concentrează asupra pregătirii pentru perioada post-criză.

"Renault" a înregistrat o pierdere operaţională de 620 milioane de euro în trimestrul al doilea, comparativ cu un profit de 865 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Acţiunile "Renault" au urcat cu 46% anul acesta, valoarea de piaţă a companiei fiind de 7,74 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie