"Renault" are pierderi de 2,71 miliarde euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Renault" SA, al doilea constructor auto din Franţa, a înregis­trat, în prima jumătate a anului, o pierdere netă de 2,71 miliarde euro, comparativ cu un profit de 1,58 miliarde euro în aceeaşi perioa­dă a anului trecut, pe fondul scăderii vânzărilor de autoturisme la nivel mondial.

În intervalul analizat, vânzările companiei franceze au scăzut cu 24%, la 16 miliarde euro. Analiştii estimau o pierdere de 2,39 miliarde euro, la vânzări de 15,9 miliarde euro. Pentru acest an, "Renault" şi-a modificat în sens pozitiv previziunile: un declin de 12% al vânzărilor, faţă de 15%, cât prevedea anterior.

"Renault" a recurs în primul semestru la închiderea temporară a unor fabrici. Astfel, stocurile companiei s-au redus cu 16%, la 4,4 miliarde euro.

"Am anticipat criza din iulie 2008 şi am luat primele măsuri necesare pentru depăşirea acesteia", a declarat directorul executiv al "Renault", Carlos Ghosn. Managerii companiei se concentrează asupra pregătirii pentru perioada post-criză.

"Renault" a înregistrat o pierdere operaţională de 620 milioane de euro în trimestrul al doilea, comparativ cu un profit de 865 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Acţiunile "Renault" au urcat cu 46% anul acesta, valoarea de piaţă a companiei fiind de 7,74 miliarde euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS