Reuters: India prelungeşte interdicţia exporturilor de ceapă pentru o perioadă nelimitată

A.F.
Internaţional / 23 martie

Reuters: India prelungeşte interdicţia exporturilor de ceapă pentru o perioadă nelimitată

Autorităţile din India au decis să prelungească, pentru o perioadă nelimitată, embargoul privind exporturile de ceapă, o decizie surprinzătoare care vine înaintea alegerilor generale şi ar urma să agraveze preţurile ridicate de pe unele pieţe externe, transmite Reuters.

Introdus în luna decembrie de India, cel mai mare exportator de ceapă din lume, embargoul urma să expire la 31 martie 2024. Traderii se aşteptau ca embargoul să fie ridicat deoarece preţurile pe piaţa locală s-au redus la mai mult de jumătate de la implementarea restricţiilor la export, iar recolta din acest sezon a adus noi livrări pe piaţă.

Cu toate acestea, Guvernul de la New Delhi a provocat o surpriză vineri seara când a a anunţat că interdicţia exporturilor de ceapă va rămâne în vigoare până la noi ordine.

"Prelungirea este surprinzătoare şi complet inutilă, având în vedere că preţurile sunt în scădere, graţie livrărilor din noua recoltă", a declarat un director de la o firmă de export din Mumbai, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Pe unele pieţe angro din statul Maharashtra, cel mai important stat producător de ceapă din India, preţurile au scăzut până la 1.200 de rupii (14 dolari) pentru 100 de kilograme, de la 4.500 de rupii în luna decembrie a anului trecut, a precizat directorul.

Premierul Indiei Narendra Modi vrea să obţină cel de al treilea mandat la următoarele alegeri care se vor derula timp de şapte săptămâni, începând cu 19 aprilie.

Ţări precum Bangladesh, Malayezia, Nepal şi Emiratele Arabe Unite se bazează pe importurile din India pentru a-şi acoperi necesarul intern de ceapă şi multe din aceste ţări au avut probleme cu preţurile ridicate, după ce autorităţile indiene au restricţionat exporturile.

"Decizia Indiei permite exportatorilor rivali să ceară preţuri mai mari, de vreme ce cumpărătorii nu au de ales", a declarat un director de la o altă companie de export din Mumbai.

Traderii estimează că India, care are timpi de livrări mai mici decât rivalii, cum ar fi China şi Egipt, pentru multe pieţe, este responsabilă pentru mai mult de jumătate din toate importurile de ceapă ale ţărilor asiatice.

Potrivit cifrelor oficiale, în exerciţiul financiar încheiat la 31 martie 2023, India a exportat o cantitate record de 2,5 milioane de tone de ceapă.

Roşiile şi ceapa sunt subiecte atât de importante în cea mai populată ţară din lume, încât o creştere a preţurilor poate declanşa proteste. Unele partide politice aflate la putere în India au pierdut alegerile, pentru că nu au putut controla preţurile la ceapă, care, alături de roşii, sunt esenţiale în alimentaţia de zi cu zi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 7,142 kg de ceapa / dolar … la noi e de 500 si cv la % pretul mai mare

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb