Roca Industry - la un pas de transferul în piaţa principală a BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 decembrie 2023

Sursa foto: facebook / Roca Industry

Sursa foto: facebook / Roca Industry

English Version

Holdingul va realiza o majorare de capital, ce poate implica conversia unei creanţe deţinute de Roca Investments faţă de Roca Industry

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul întocmit în vederea majorării capitalului social al Roca Industry şi a admiterii la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a acţiunilor holdingului, conform unui raport al emitentului publicat pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Roca Industry este holdingul de materiale de construcţii al Roca Investments, acţiunile sale fiind listate în Piaţa AeRO a BVB.

Ionuţ Bindea, CEO al Roca Industry, spunea într-un interviu publicat în ziarul BURSA la jumătatea lunii trecute: "Listarea pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti va permite holdingului să-şi extindă operaţiunile, să aibă acces la capital suplimentar, pentru a susţine creşterea şi dezvoltarea companiilor româneşti pe care le avem în portofoliu".

Roca Industry anticipează că prospectul va fi publicat mâine pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

În luna iunie a acestui an, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Roca Industry a aprobat majorarea capitalului companiei cu cel mult 150 milioane de lei (de la valoarea de 176,9 milioane lei la 326,9 milioane lei), prin emiterea a până la 15 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 10 lei pe titlu.

Majorarea de capital se va desfăşura în două etape. În prima, acţiunile noi vor fi oferite spre subscriere, în baza drepturilor de preferinţă, celor ce erau acţionari ai Roca Industry în data de 12 iulie a acestui an, la preţul de 10 lei pe titlu. Drepturile de preferinţă nu vor fi transferabile şi nu vor fi admise la tranzacţionare la bursă.

În etapa a doua, acţiunile care rămân nesubscrise în prima fază, vor fi oferite printr-un plasament privat ce implică conversia unei creanţe a Roca Investments, în valoare de 56,4 milioane de lei.

Creanţa este compusă din: a) suma de 45,7 milioane lei, ce reprezintă preţul din contractul de vânzare-cumpărare prin care Roca Industry a achiziţionat de la Roca Investments 99,9% din capitalul Electroplast; b) suma de aproape 10,7 milioane lei, ce reprezintă preţul dintr-un contract de cesiune de creanţă prin care Roca Industry, odată cu achiziţia acţiunilor Electroplast, a preluat creanţa rezultată din împrumuturile acordate de Roca Investments către Electroplast, după cum reiese din raportările de la BVB.

"Creanţa Roca Investments este certă, lichidă şi exigibilă, astfel cum rezultă din raportul de evaluare din data de 2 octombrie 2023, întocmit de către expertul independent Veridio", se mai arată într-un raport al Roca Industry de luna trecută.

La jumătatea acestui an, Roca Investments deţinea aproape 61% din Roca Industry, holding al cărui evaluare bursieră se ridica ieri la circa 165 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. transparenta zero la astia.

    nu mai crede nimeni nimic din ce spun ei.

    mai ales cand vizental se lua in gura cu investitorii pe grupuri. 

    1. Si legal vb, holding nu exista decat in statisca caen :).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb