Roma, în pragul falimentului

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Roma, în pragul falimentului

Roma se află în pragul unui faliment în stilul oraşului american Detroit, după ce guvernul ţării a decis să retragă din Parlament un decret care ar fi ajutat capitala să acopere un deficit bugetar de 816 milioane de euro, potrivit Wall Street Journal.

Retragerea a urmat tergiversării aprobării decretului de către opoziţie şi reprezintă un eşec pentru premierul Matteo Renzi, în prima sa zi în fruntea guvernului.

Administraţia de la Roma are de făcut acum alegeri dure, precum tăierea unor servicii publice, creşterea taxelor sau amânarea plăţilor către furnizori, astfel încât să câştige timp pentru găsirea de noi modalităţi de acoperire a deficitului bugetar.

Dacă nu va reuşi, Roma ar putea fi plasată sub controlul unui administrator special, care va trebui să vândă active, precum companiile de utilităţi.

"Este timpul să renunţăm la trucurile contabile şi să declarăm falimentul Romei", a declarat Guido Guidesi, parlamentar al formaţiunii Liga Nordului, care s-a opus decretului de ajutor financiar pentru capitala Italiei.

Conform Wall Street Journal, primarul Romei, Ignazio Marino, un chirurg specializat în SUA, a câştigat alegerile anul trecut promiţând că va opri practicile de nepotism, va îmbunătăţi serviciile de bază şi va ajuta dezvoltarea turismului. Însă, în loc să-şi respecte obiectivele, primarul luptă să menţină bugetul pe linia de plutire şi nu intenţionează să fie el cel care implementează tăieri dure de cheltuieli.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS