Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Romgaz şi-a planificat investiţii de un miliard de lei

A.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie /

Producătorul naţional de gaze, Romgaz, şi-a planificat investiţii de un miliard de lei în acest an, din care cea mai mare parte, respectiv 660 de milioane de lei, în segmentul de explorare, a declarat Gheorghe Rotar, director general adjunct al companiei.

Domnia sa a precizat, citat de Agerpres: "Am programat în acest an investiţii de un miliard de lei, iar investiţiile în explorare sunt în creştere faţă de anul trecut. În primul trimestru am investit în acest segment 86 de milioane de lei, faţă de 39 de milioane de lei în perioada similară a anului trecut, deci mai mult cu 124%".

Oficialul Romgaz nu se aşteaptă ca producţia şi consumul intern de gaze să scadă semnificativ în acest an. Rezultatele companiei arată un declin de 1% al producţiei în primul trimestru.

Centrala de producere a energiei electrice de la Iernut, achiziţionată de Romgaz de la Electrocentrale Bucureşti în contul unei datorii, a generat, în primele trei luni, o pierdere de trei milioane de lei, însă reprezentanţii companiei estimează că această activitate va finaliza anul pe break-even.

Profitul net al producătorului naţional de gaze, Romgaz, a crescut cu 82,82% în primul trimestru al acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 608,38 milioane de lei, potrivit raportului financiar. Totodată, cifra de afaceri a companiei a consemnat un avans de 25,33%, până la 1,449 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da,este o societate OK. Este o societate cu o lichiditate f.buna,face investitii...este de urmarit pe BVB,chiar daca raportul P/B este supraunitar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie