S-a săturat poporul de tiranie...

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 31 martie

Cornel Codiţă

Lumea fierbe, iese în stradă să sfideze autorităţile şi deciziile restrictive supra-impuse, atît de nevolnic şi confuz motivate. E clar pentru oricine: cursul pandemiei nu a vrut să asculte de autorităţi. Atunci, după un an şi mai bine, de ce ne-am mai uita în gura lor? De ce le-am mai crede pe cuvînt? De ce ne-am mai supune? Doar pentru că ei sunt "autorităţi", iar noi "supuşi"? Nu s-au obosit niciodată, în afara unor cifre doar de ei controlate şi fluturate la televizor, să motiveze consistent-raţional deciziile care ruinează viaţa a milioane de copii, tineri, adulţi şi bătrîni. Iar atunci cînd au încercat, realitatea a avut grijă să-i contrazică imediat, dacă nu au făcut-o ei înşişi, prealabil. Frica de baubau, acesta a fost singurul raţional din spatele discursului puterii. Deciziile, însă, prin înlănţuirea consecinţelor, prăbuşesc România. Nu la figurat, la propriu. Nici vaccinarea nu mai aduce a remediu radical, ci doar a paleativ. O mai cîrpim de azi pe mîine, pîn' la vară, pîn' la anul, ori pînă o veni valul următor şi după el virusul următor şi după el... tot aşa pînă la sfîrşitul veacurilor şi la Judecata de Apoi. Boala care răscoleşte printre noi ca vîrtejul furtunii prin lanul copt serveşte de minune apetitul şi excesele autoritariste ale puterii. Nu putem să scăpăm de boleşniţă, dar de dat replica puterii în stradă, din 1989 încoace, am mai învăţat cîte ceva. Iar, de cînd cu internetul şi mobilul, organizarea şi mobilizarea au devenit mai lesnicioase. Să fie acesta întregul şi "adevăratul" tablou a ceea ce se întîmplă sub ochii noştri?

"Viaţa e mai simplă decît pare şi mai complicată decît credem". Să cercetăm puţin, deci, dincolo de aparenţe. Mai întîi, să observăm că, departe de a fi un eveniment local, izolat, manifestaţiile din România sunt parte dintr-un val de nemulţumiri mult mai larg. Germania, Franţa, Polonia, Cehia, Ungaria, Marea Britanie, ca să dăm doar cîteva exemple. Centru şi periferie, deopotrivă, sunt atinse de "morbul contestării". Măsurile celor care gestionează puterea, în relaţie cu ameninţările pandemiei, sunt punctuale şi aplicate. Justificate dintr-un singur unghi: să ferească nu de rău, ci de ceea ce ar putea fi răul cel mare, răul cel mai rău. Răul cel mic, de aceea, oricît de incomod şi greu, ar trebui prin urmare suportat, acceptat fără crîcnire. Reacţia de contestare este, dimpotrivă, difuză. Este mai degrabă ceea ce H. Selye numeşte, în teoria sa despre stress, o reacţie nespecifică prin care sistemul încearcă să facă faţă presiunii, să o disipeze, în lipsa unui mijloc eficace de a o combate frontal, la rădăcină. Un alt plan al asimetriei este vizibil prin raportare la încărcătura politică.

În timp ce măsurile impuse de autorităţi sunt considerate "aseptice politic", din punctul lor de vedere au de a face doar cu modelarea şi controlul efectelor sociale ale pandemiei, terenul şi conţinutul contestaţiei sunt eminamente politice. Manifestaţiile din stradă fac însă imposibilă menţinerea asimetriei şi inevitabilă instrumentalizarea politică a consecinţelor create, direct şi mai ales indirect, prin măsurile impuse de autorităţi. De aici înainte, putem coborî în "meandrele concretului" politicii autohtone. Balanţa puterii doar pare stabil controlată de majoritatea parlamentară care a constituit actuala guvernare. În realitate, echilibrul ei este minat permanent de o acerbă şi neîntreruptă competiţie internă, intra-coaliţie, atît pe obiective şi măsuri de guvernare, cît şi pe împărţirea beneficiilor şi a privilegiilor puterii. Majoritatea se comportă mai degrabă ca un sistem instabil, ca să nu zicem precar. Pur şi simplu, invită la contestare. Iar, dacă formulă parlamentară pentru sancţionarea drastică a puterii nu există, deocamdată, există în schimb alte soluţii ale contestării. Cine i-a suflat în ureche liderului PSD formula n-a fost un ageamiu: "Această majoritate parlamentară nu mai reprezintă poporul". Poate părea pompos şi inutil, dar mesajul este limpede şi indică cu precizie direcţia acţiunii de contestare: jos în stradă. Ceea ce PSD-ul nu mai poate sau nu mai are de mult curajul să facă, mobilizarea contestării directe, AUR poate şi are vocaţie să facă. Pare că rolurile au fost împărţite şi fiecare componentă a tandemului îşi execută partitura. Deşi aparent disjunct, episodul "contestaţiei sindicaliste" de la metrou face parte din acelaşi tablou. Actorul principal este tot un asset al PSD şi doar aroganţa şi "rugina" lipsei de exerciţiu au făcut ca mutarea de la metrou să avorteze atît de repede. Avertismentul însă a fost marcat, iar perspectiva unei confruntări nu este ceea ce actuala putere pare dispusă să angajeze, vezi întîrzierea reacţiei şi evitarea clară a unei "soluţii de forţă". Cu siguranţă, nici de la Cotroceni nu va veni semnalul care să încurajeze "războiul total" cu implicarea pe scară largă a instrumentelor jandarmeriei şi poliţiei. Escaladarea conţine inevitabil riscuri majore, conţine ameninţarea unui posibil efect de "explozie în vapori". O singură scînteie ar putea învălui cvasi instantaneu într-un devastator incendiu întregul eşafodaj al puterii. Vremurile sunt tulburi şi jocurile se fac, încă, mai peste tot la mesele marilor jucători la ruleta puterii globale. Nu e vremea jocului la cacialma şi nici a mizelor mari, mai ales pentru cei care dispun de resurse atît de limitate, cum sunt politicienii României.

Opinia Cititorului ( 35 )

 1. Dacă e de-ai tăi, e demonstrant pașnic.

  Dacă e de-ai ălora, e golan. 

  Dacă e de-ai tăi, e curajos luptător pentru libertate. 

  Dacă e de-ai ălora, e terorist. 

  Dacă e de-ai tăi, e acolo împreună cu un număr record de cel puțin câteva sute de mii de tineri superbi de toate vârstele. 

  Dacă e de-ai ălora, abia a reușit să se adune cu încă vreo câteva zeci de troglodiți, majoritatea babe și moși fără dinți. 

  Dacă e de-ai tăi, forțele de represiune controlate de dușmanul democrației l-au supus unor barbarii fără precedent, în ciuda intențiilor sale absolut pașnice. 

  Dacă e de-ai ălora, instituțiile legitime ale statului de drept nu au intervenit cu suficientă hotărâre întru reinstaurarea ordinii firești.

  1. Haha

   Simplifici lucrurile. Totul are legatura si cu nivelul de educatie. Uita-te la cine si cum manifesteaza, impotriva cui si de ce. Sa nu-mi spui de SUA, Franta, Germania, Anglia, etc. , care au un procent destul de mare de marginalizati. Cand voi vedea Scandinavia urland pe strazi si demoland tot ce-i iese in cale, atunci voi fi ingrijorat. Pana atunci e vorba de prostie si manipulare.

   ba , da , o sa-ti spun de Franta , Germania , Anglia . tu le simplifici si mai mult dupa nivelul creierului tau simplificat , adica , iei ce-ti convine , sa-ti iasa tie stamba la cot , ca de rationament , ioc .

  Greu sa mai ai incredere in autoritati cand se contrazic.

  Un exemplu relevant: 

  Pe 31.01.2021 presedintele Macron afirma ca vaccinul AZ este ineficient la varstnici.  

  "AstraZeneca vaccine seems ‘quasi-ineffective’ on older people." 

  Acum insa nemtii il considera prea periculos pentru tineri si vor sa-l administreze doar varstinicilor. 

  Articol actualizat azi 31.03 pe CNN:  

  "Germany will limit AstraZeneca vaccine to people over 60  

  Germany will only administer AstraZeneca's Covid-19 vaccine to people aged 60 and above, Chancellor Angela Merkel said Tuesday, following the advice of the country's vaccine committee. The move follows reports of rare blood clots in the brains of 31 people following the first dose since the shots started being administered in the country.  

  The decision contravenes recommendations fr om the European Medicines Agency (EMA) and the World Health Organization, both of which have said there doe not seem to be a link between blood clots and the vaccine and both of which have said the benefits of the vaccine outweigh the risks."  

  -  

  Pe de alta parte, presedintele nostru ne-a asigurat ca vaccinurile sunt bine studiate, eficiente si sigure.  

  Atunci de ce se schimba aceste recomandari dintr-o data intr-o tara "desteapta" precum Germania?

  Putem fi siguri ca in timp nu mai apar si alte date din teren de natura sa schimbe recomandarile specialistilor referitoare la un vaccin sau altul? 

  1. in est si in orient, nimeni nu protesteaza impotriva acestor masuri? Oare libertatea pe care o tot invocam ne da numai drepturi nu si obligatii fata de comunitatea in care traim? Acest virus este intradevar periculos, in special fata de cei peste 60 de ani, sau cei cu comorbitati, fara nicio indoiala. Atunci de unde atata aversiune fata de respecterea unor reguli. Reguli care au fost inasprite pe masura ce nu s-au respectat portul mastii si dezinfectarea mainilor. In concluzie, cred ca fiind la frontiera vestului cu ramasitele sovietice si propaganda rusa, noi romanii (nostalgicii comunisti) suntem capabili de a avea prea multa libertate sa cadem cu o placere bonaviciosa in dictatura fara nicio remuscare. Istoria se repeta invariabil?

   Constantene,mai termina cu nostalnicii.In strada sunt oameni in toasta firea dezinformati de forta politica la putere dar prea bine informati de care cei ce au curajul sa spuna adevarul.Acum ,dupa trei decenii,fluturati,in continuare aceiasi lozinca:NOSTALGICI AI COMUNISMULUI,ROBITI INFLUKIENTEI RUSESTI,Coboara in strada si arata-mi un nostalgic.UN individ care priveste spre trecut.Ati ramas cu lozinca din anii 90 si nu sunteti capabili sa inventati ceva nou.

   Daca insinuai astfel de lucruri despre vaccinul Astra Zeneca acum 2-3 saptamani erai terorist.

   Azi insa este oficial: specialistii nemtii hotarasc ca vaccinul este prea periculos pentru a fi administrat celor mai tineri de 60 de ani.

   Concluzie: statutul de terorist este o functie de timp. 

   ...

   Formal, superficial, ai dreptate!

   Nu uita insa ca lucrurile sunt in dinamica. Toate vaccinurile au fost aprobate "in regim de urgenta", sub rezerva continuarii studiilor si a evaluarii. 

   Cand apar date care permit noi concluzii (si acelea doar de etapa!) se si reactioneaza adecvat. 

   Chiar cred ca este normal si benefic!

   Mai ingrijorat as fi daca deciziile ar fi "batute in cuie"! 

   Ar trebui sa te îngrijoreze faptul ca se fac experimente pe oameni ...

   Nu te obliga nimeni sa te vaccinezi.

   Da, vaccinurile se testeaza si pe oameni, ca si orice alt medicament, inainte si dupa aprobare! 

   Multi cetateni s-au vaccinat in baza _asigurarii_ verbale primite in mod repetat de la oameni cu reputatie (politicieni, specialisti, etc) ca vor fi in siguranta.

   E suficienta o singura decizie a nemtilor ca o plaja larga de populatie (18-60 ani) sa fie trecuta la categoria nesiguranta in administrarea vaccinului. 

   Unul de 30 de ani care IERI era in siguranta, AZI nu mai e in siguranta.

   Tie ti se pare ca "este normal si benefic" ca liderii nostri sa ne asigure verbal ca vaccinul este sigur, ca apoi sa fie nesigur pentru o categorie larga de populatie? 

   Daca vrei sa fi mai linistit, afla ca, pe baza studiilor proprii sau ale altora, producatorii de vaccinuri o fac chiar in scris, modifica prospectele, etc.

   Politicienii se baga ca de obicei in fata, doar, doar or prinde valul. 

   Numai ca la nivel de comunicare sunt varza.

   Pentru asta, ei sunt cei vinovati. Sa suporte consecintele, de orice fel, politice, sociale, chiar penale daca este cazul! 

   Oamenii au ramas fara resurse. SE moare de foame , tataie!

   Da tataie SE moare , caci suntem in razboi total mondial ; o data la o suta de ani cu un virus !

   Nu ti-ai pus bani albi deoparte, pentru zile negre, fie ca esti horecar ori ba, sa fii sanatos. Iar daca faci vaccin FI SIGUR ca nu intri in spital , ai sansa sa te apuci de altceva, nu sa stai la pungi de pufuleti, una de zahar si alta de ulei , de la pesedei ! 

   In afara de dobitocul ala Bolsonaro , din Brazilia, de Trump si fostul presedinte al Tanzaniei mai stii pe cineva pe planeta asta care contesta virusul ??!!?? Stii de cate luni e lockdown in Anglia ? Ca azi au voie toti englezii sa se intalneasca IN AFARA MAXIM 6 INSI ? Samd

   Bagati-va mintile in cap, sa coboare dracului curba infectarilor in mai si gata tata in august la vara !!! 

   Asculta, deșteptule,ești harnic, sigur pe tine si hotărât nevoie mare! E o vorba :sa te ferească Dumnezeu de hărnicia unui "deștept" ca tine. Nici măcar timpul nu te vindeca. De unde ști ca Bolsonaro e dobitoc, ca Trump e tâmpit și ca președintele tanzanian(fie iertat) a fost și el în eroare? Cred ca pe vremea lui Ceaușescu, ai fi zis la fel de oricine nu era de acord cu mizeria oficiala. Nu mai scăpăm de voi, de conformisti, plini de sine, cu gura mare. Ce ști din lume, inafara de știrile publicate de o mass-media idioata și obedienta?Cat de credul poți fi, sa înghiți gogoasa oficiala cu vaccinarea? Ca apoi vine eliberarea! Ți-aș zice mai multe, dar nu am loc de întors.

  exista la tv realitatea , o fiinta cu nume predestinat , mititelu , care in cele cateva minute cat am rezistat la un simulacru de dezbatere , punea obsesiv aceiasi intrebare , la care nimeni nu avea curajul sa raspunda , ce domle ' au innebunit toti de pe planeta de iau toti masuri restrictive ? raspunsul il stiu multi, ca a inceput sa iasa la iveala in fiecare zi gunoiul la suprafata . dar de ce este tabu acest subiect in presa ? frica de ce ?

  1. Globalizarea sistemului politic (cu variatiile ideologice aferente natiilor) si monetar (cu variatiile economice de creditor si debitor!

   semnat comenturi "cretine" 

   Vai noua !!!!

   Care subiect este tabu?

   Variatiile nu sunt aferente natiilor.

   Fara prostia asta, nu ai spus nimic.

   ca asa zisa pandemie ,este un pretext , pentru o noua resetare mondiala , cu toate prostiile si psihozele ce rezulta din political correct .

   Atunci ale cui?

   Variația este schimbarea unei însușiri morfologice, fiziologice, biochimice, ecologice, care apare la indivizii vegetali și animali. Este un mijloc de realizare a variabilității. 

   Clasificare  

   Din punctul de vedere al geneticii, variațiile pot fi: 

   - variații neereditare, dobândite de un individ, dar care nu sunt transmise urmașilor, 

   - variații ereditare, (mutații), - variații transmise urmașilor. 

   - variație adecvată - schimbare a unei însușiri în strictă conformitate cu factorii de mediu care au provocat apariția sa, (indiferent de natura ereditară a organismului). Majoritatea biologilor nu recunosc variația adecvată; 

   - variație definită - reacție uniformă a indivizilor din aceeași descendență față de un factor de mediu; 

   - variație nedefinită - reacție neuniformă a indivizilor din aceeași descendență față de un factor de mediu. Variația nedefinită este mult mai frecventă. 

   Acum fa transpunere contextuala a Variație in diferite cadre /cadrane (sociologice, economice, umane, militare, politice, etc). 

   PS: comprimarea unei ideii nu inseamna lipsa de sens. 

   Plipsa de sens este la cel care nu poate sa "decomprime" informatia primita. 

   Altfel de ce a inventat omenirea "arhivarea /comprimarea" si "dezarhivarea / decomprimarea" informatiilor transmise / impartite / pastrate /etc? 

   semnat comenturi "cretine" 

   d-na isi ia tupeu in fata unor mititei fiindca are o "agenda" de urmat , din cauza asta citeste "partiturile" impuse de noul val doar sa faca audienta si pe placul opozitiei ce cu ceva timp in urma boicota participarea la emisiunile lor pe motiv ca era unul Or este si una Pusca rău sau lău , dobro ..what ever ...ce erau vadit anti PSD ..si din moment ce au disparut din peisaj au dat navala simpatizantii unora din PSD ce au polite de platit altora din PSD...(chiar intelegem ce vedem?) just connect the dots, pls !!!

   BOT-IN " a demontrat ca are proprietatea termenilor la fel cum si Alexandra Păcuraru si sora ei sunt bine crescute , bine educate , "autoeducate",scolite ,de bun simt cu bune intentii , nu li "s-a urcat la cap" si nu sunt falsi /false .Respect !!!

  Vaccinarea paleativa?!!! Poate puneti mana pe o carte si vedeti in istorie ce paleativa a fost. Inclusiv autorul a beneficiat de ea, sanse mari ca fara vaccinare sa nu fi apucat varsta la care sa isi dea cu parerea pe subiecte la care nu are expertiza.

  1. Medicii mei m-au sfatuit sa nu ma vaccinez pentru ca efectele secundare se vad pe termen lung. Nici ei nu s-au vaccinat si pentru ac le pasa de pacientii lor i-au sfatuit sa nu se lase dusi de nas de BIG Pharma. Unii niic nu mai prescriu medicamente ci previn bolile prin alte metode noninvazive, chimice.Doar prostii pun botul la ce dicteaza Pharma.

   Au trecut șase săptămâni de când centrul medical condus de Allen Hoover n-a avut niciun pacient cu simptome de Covid-19.

   Epidemiologii rămân sceptici. Deși imunizarea pe cale naturală este posibilă, este un fenomen extrem de rar, explică Eric Lofgren de la Washignton State University. „Ar fi prima comunitate din Statele Unite care a atins-o”,  

   In plus vaccinul se foloseste in profilaxie nu cand avem pandemie.Medicii mi-au interzis si mie sa ma vaccinez in tara unde ma deplasam, plina de virusuri necunoscute noua. M-am si infectat dar organismul a creat anticorpi.

   Aceste vaccinuri create acum pentru epidemie nu impiedica transmiterea virusului si nici nu te impiedica sa te infectezi. Multi nu au voie sa se vaccineze fiind alergici sau alte motive.

   Suntem cobai pentru Pharma si nu numai. Traim in laboratoare cu totii. 

   Caz incredibil. După ce s-a vaccinat cu Johnson&Johnson, a început să i se desprindă pielea de pe corp, mai mult.

  ...

  1. cu totii se bucura intens intr-un fel sau altul :)

   eh... placeri dulci-amare de vodevil la mana a 2-a... :)  

  „ Deşteaptă-te, Române, preot al libertăţii,

  Nu plânge pe cenuşa geniilor străbuni, 

  E timp să’nalţi stindardul în numele Dreptăţii, 

  E timp să-ţi calci tiranii, e timp să te răzbuni.” 

  Mihai Eminescu, 

  „ Deşteaptă-te, Române,” (1866), 

  A sosit si primavara iubirii eterne har sa ne incarcam cu energie sa scapam de tiranie!

  A primăverii Iubirii Sămânță eternă 

  drepturi exclusive Salomeea Romanescu 

  Din marele Abis spre El 

  Zbura-voi în divina-mi grație. 

  Soare țel promis spre El 

  Dincolo de imaginație. 

  Raiul fi-va acolo nou Pământ! 

  Acolo dragostea e cea dintâi. 

  Raiul fi-va acolo nou Pământ! 

  Dincolo de mâine, mai întâi. 

   

  O iubire, o inimă, pe Pământ! 

  cum a fost dintr-u-nceput, 

  Suntem o inimă, pe Pământ! 

  Zbor-Dor veșnic renăscut 

  Sursa Sufletului Cer - Pământ! 

  Sursa Păcii, în libertate, 

  Lumina Dorului, Cer – Pământ! 

  Ea e veșnica realitate. 

   

  Dorul Luceafărului din Cer 

  Doar cu lumina-l scoți 

  El cheia misterului din Cer, 

  Întunericului ce-l porți. 

  Lumina Candelei, mereu, din Suflet 

  Floarea Vieții din inima ta 

  E Un singur Dumnezeu, din Suflet 

  Totalitatea, Lumina mea. 

   

  Iubirea, e chiar Lumina, nou Soare! 

  Ea nu rămâne ascunsă, 

  Sfredelindu-ți lin inima, nou Soare! 

  De dor nepătrunsă. 

  Să-ți fie mintea luminată, Soare - Suflet! 

  De Totalitatea Divină. 

  Doar cu iubire adevărată, Soare – Suflet! 

  Soarele Vieții Lumină! 

   

  Ai primăverii eterne muguri de iubire Mitra 

  În copacul vieții 

  Muguri de lumină 

  Iubire dau săgeții 

  slobozi din inimă. 

   

  În inima dimineții 

  Boboci de lumină 

  prind fiorii morții 

  Dragoste divină. 

  Nu-s înger nici zeița dar o rugă îți închin 

  Cu adevărat, noi suntem slabi; fă-ne tari.  

  cu suflarea Sfântului Spirit fă-ne sprințari  

  Suntem săraci; dă-ne din al tău prea plin!  

   

  În sufletul omului 

  plasmă de lumină 

  suflă viață pomului 

  boboc de inimă. 

  Potolește-ne chinul și scapă-ne de venin  

  La Altarul-ritual al adn-ului cu 12 spirale 

  Picură leacuri din curcubeiele universale 

  Și-n dans de plasmă-n gândul tău să vin.  

   

  În sufletul inimii 

  Flori de lumină 

  Mitra-i duh inimii 

  Muguri de lumină. 

  Picură-ne-n duh și trup misterul trăirii.  

  Lumina sacră izvor de plasmă și etern  

  Vindecă-ne în inimi și suflet ne-aștern, 

  Pacea cea furtunoasă pe calea fericirii.  

  Slobozi din inimă 

  Lujerii morții 

  Muguri de lumină 

  În copacul vieții. 

  O Kama, Muză, al eternei primăveri vis de iubire! 

  Floarea cerului, albastră, 

  Îmi cântă la fereastră 

  Din care pe mii de fire, 

  Curg visele-n neştire  

  Plutesc pe marea azurie a cerului,  

  Desfrunzite Stele, valuri siderale.  

  Ancorez acum corabia sufletului,  

  Pe țărmul gol, al lumii primordiale  

  Dă-mi o desfrunzită stea.  

  S-o ascund în inimioară, 

  Să-nflorească -n primavară 

  Vis de înger, muza mea! 

   

  Deschid portal spre vis 

  Făt Frumos ceață de vis 

  Zmeu, cuantă-n vis sunt 

  Parc-aş fi şi nu mai sunt  

  Visul cu realitatea-mi împletesc,  

  în fractal de lumină, nudă imensitate  

  Portal spre fericire-n gând pășesc,  

  Realitatea-i vis sau visu-mi realitate?  

  Să-mi întinzi a ta aripă 

  de leacuri-n vis Alb 

  a ta floare Lotus dalb. 

  Alte vise torent, risipă.  

   

  Pe-al meu papagal călare 

  Kamadeva-s, înger de dor, 

  Să plutim prin dor,ușor! 

  Să zburăm cu doru-n soare 

  Se-aprind îndrăgostiţi-n etern dor.  

  Împerecheaţi mor de dor, doi câte doi  

  Lumea mică-EU Întregit acum zbor,  

  pe unde d- Abis, veșnic spre voi  

  Din inima-ți Floarea vieții 

  Să arunci-n gol de vise, 

  Printre portaluri deschise 

  Din tolba-ți cuanta săgeții 

   

  Îmi cântă la fereastră 

  cuanta cerului, măiastră, 

  Din care pe mii de fire, 

  Curg cuantele-n neştire  

  Sori ruginii se sting acum pe ram.  

  Un suflet cuantic într-un zbor etern.  

  Şi noi vom fi, suntem şi noi eram,  

  Acelaşi zbor suntem, de dor etern.  

  O, Muză, vis de înger! 

  De ce caut printre vise 

  Leacuri vii, ce ard nestinse? 

  De ce râd și apoi sânger? 

   

  Prin al Primăverii iubirii viu portal Mithra 

  Inalta frunte,a plasmei oglindire mișcătoare-n val, 

  ochii iubitei prezențe, Mithra-s, scânteile inimii. 

  Al primaverii iubirii eterne, Iumină, viu portal, 

  al urechilor stânga și dreapta izvor, dorul uniunii. 

   

  Energie angelică, a Zeiței iubirii pure, divine, Isis 

  încarnată prin floarea vieții ascunsă-n vis inimă, 

  Alchimia flăcării sacre a iubirii pure, divine, Isis 

  Eu sunt Zeița Shakti – poarta Luminii din inimă. 

   

  A existenței energie-n lungi plete-n conexiune, 

  cu sufletul galaxiei, Eu Mithra-n sfântă aliniere, 

  înregistrările bibliotecii akașice, coduri uniune, 

  Din abanos infinite plete, Eu Eva din antice ere. 

   

  Odată ce aste linii temporale, din epoca de aur 

  în astă linie temporală vin, scapăm de blestem, 

  posibilități aduc, schimbăm vieți, epoca de aur 

  germinare, fiece potențial e potențialul suprem. 

   

  La linii temporale ale măiestriei de sine aliniate, 

  scopului sufletului și reveriei inimii, viu portal. 

  Transformările din viață prin iris cu vis pictate. 

  Adevăr, iubire și iertare, etern tipar, viu fractal. 

   

  A înțelegerii creației și a creatorului Oglindire 

  poarta Luminii, curaj, vindecare, discernământ 

  prin al treilea ochi, voința feminină la cârmuire, 

  în serviciul întregii vieți și al mamei viu Pământ. 

   

  Uriasă forță, cu a ei putere mările și munții mutați! 

  Suflet - stea comun, zamisliți-n vârf de Piramidă! 

  asupra înțelegerii creației, a creatorului,v-aplecați! 

  de azi energia feminină să o căutați sub Piramidă! 

   

  Cu gând pios plutesc prin egipteana-i Piramidă, 

  prin ale Mithrei alei egalitare, radiez iz de fum 

  Nasc perle de cinste, pe sub zeiasca-ți Piramidă 

  Unitate nasc doi trandafiri ai zorilor mir pe drum. 

   

  Spre al Iubirii eterne vindecător Portal 

  Voi continua să cred în dragoste la prima vedere a două divine raze, 

  chiar atunci când oamenii își pierd al speranței mugur de vindecare.  

  Voi continua să ofer plasmatice sfere de dragoste a două divine raze , 

  chiar dacă alții răspândesc semințe de boală și ură, fără de salvare.  

   

  Voi continua să creez unitate prin plasmatice raze de pace, libertate, 

  chiar dacă cineva va distruge al totalității câmp cuantic de unificare.  

  Voi continua să vorbesc cu timpul și spațiul despre pace și bunătate, 

  chiar și-n mijlocul unui război intergalactic de ură voi crea totalizare. 

   

  Voi continua să strig adevărul cu torent de speranță, iubire, fericire, 

  chiar și atunci când alții vor astupa cu noroi gura de rai a universului 

  Voi desena zâmbete pe fețe cu lacrimi amare de dor, bucurie, iubire, 

  fericire, compasiune, bunătate, speranța leac a zacoanelor unicosului. 

   

  Voi aduce liniște în suflete, a fericirii cheie, plasma piatră filozofică 

  când voi vedea cum vă roade sufletul neagra gură a nesătulei molime 

  Voi da boboci de bucurie a vindecării, cheie plasma piatră filozofică, 

  muguri de fericire-n balanță acolo unde există doar ale tristeții seme. 

   

  Voi sădi a înțelepciunii floare piatră filozofică în inima celui hotărât 

  să meargă mai departe pe hăul spiralat de molime si cosmice ciume.  

  Voi ridica cu greutate ale păcii, ale dragostei alb-verzui brațe hotărât 

  să poată îmbrățișa cu dor, ale păcii, fericirii și iubirii semințe minune 

   

  Celor ce le-au predat cu graba disperării, durerii, deznădejdii răpusă 

  de colții boleșniței noii tulpini răzbunare cu fiori de moarte dătătoare, 

  Pentru că în mijlocul pustiirii, plin de speranță, rod al iubirii nesupusă, 

  Al renașterii Soare va răsări cu ai izbăvirii lujeri de corona mușcătoare. 

   

  Voi continua să iluminez violeta floare a inimii lin roasă de ciumă, 

  chiar și sub o dictatură politică ascunsă sub albul halat al globului. 

  Voi continua să semăn speranța de vindecare de salbatica molimă, 

  chiar dacă unii îmi vor călca recolta peliniței leac-hac al cojocului. 

   

  Și în mijlocul deșertului de sufletul sufocat în oceanul slobozeniei 

  Crește a inimii violacee floare, libertatea primăverii-n pace toarce 

  Va exista întotdeauna o albastră măiastră pasăre a păcii smereniei 

  ce lin ne va cânta mugurii de iubire, bunătate, compasiune și pace. 

   

  Un copil care ne va zâmbi viu pe-un fluture-al veșnicei verzi trăiri 

  prin ai fiorului sâni de dor ai primăverii muguri din roua sufletului 

  Smerit sărută sufletul întregit al gemenelor găuri negre sori -iubiri 

  zămislitoare de noi lumi curcubeie, sori noi din pacea nesfârșitului. 

   

  Iubita din al Primăverii etern portal al iubirii  

  De sufletul timpului rezemată privesc cu ochiul de iubire 

  dansul ireal al viselor care hoinăresc prin al omului suflet, 

  al inimii suflet îmi alung să-mi aducă-n dar văpaia licărire, 

  Frânturi, stropi de vis cu iz de trăire a pomului vieții suflet. 

   

  Visele pământului ascunse în ființe din muguri de lut, însetați 

  de primăvară. Inima-mi aleargă iute spre ale visului mâini dor 

  întinse! Lacrimi de durere din oceanul neplâns, am smuls, ați 

  strivit cuvinte negrăite ale sufletului, între gene, lacrima dor! 

   

  Lacrimă cristalină izbucnită-n întunericul pământului-n gând 

  plânge duios, alunecând cântec dor în sufletul undei de izvor, 

  Să te readuc la viață, frânturi de vise alunecă duios prin vânt, 

  din taina sufletului meu în ochiul tău cu dor, tremurând ușor. 

   

  Iubire!Primește-mă, Iubire! Aripi de vis taie violaceul prin dor 

  Primăvară născută din visul soare îmi adie bucurie-n zâmbet! 

  Focul ăsta mă arde, arde pentru a te trezi la viața,cu mult dor 

  și te fac să simți că trăiești, sentimente dezvăluite-n zâmbet! 

   

  Curcubeul sufletului inimii, în culorile iubirii trezit, din inimi 

  amorțite răsfrânge văpaia trăirii, naște nerostite, pure simțiri 

  și văpăi de iubire din raze de plasmă, din neant ivit-a Lumii 

  Scânteie de iubire, străfulgeră trup de lut împietrit în simțiri! 

   

  Mi-ai luminat viaţa, Ai aprins scânteia, Pot vedea ființa ta. 

  Mă tot întreb cum nu simți,eu n-aș putea înlocui niciodată 

  adânc Săpate frânturi de vis Veșnic gravate în inima mea, 

  Imi e dor nebunește de tine, Iubito portal neuitat vreodată!  

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro