ZIARUL BURSA

30 septembrie
Teodora Stoian

VIDEOCONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / TEODORA STOIAN, CONSILIER AL MINISTRULUI JUSTIŢIEI:"Transpunerea Directivei 2019/1023 introduce o cultură a prevenţiei"

G.M.Companii / 31 martie 2021

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 85/2014, iniţiativă legislativă care va transpune în dreptul intern directiva europeană 2019/1023 va introduce o cultură a prevenţiei prin procedurile de preinsolvenţă incluse în viitorul act normativ, susţine Teodora Stoian, consilier al Ministrului Justiţiei.

Vasile Nemeş

VIDEOCONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / VASILE NEMEŞ, FORMATOR INPPA:"Avocatul, indispensabil în anumite momente ale procedurilor de restructurare"

George MarinescuCompanii / 31 martie 2021

Avocaţii trebuie să fie prevăzuţi în normele proiectului de act normativ prin care se doreşte transpunerea internă a directivei europene 2019/1023, deoarece ei au un anumit rol în procedurile de prevenire şi de restructurare, afirmă conf. univ. dr. Vasile Nemeş, formator în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA).

S-a săturat poporul de tiranie...

Cornel CodiţăEditorial / 31 martie 2021

Cornel Codiţă

Lumea fierbe, iese în stradă să sfideze autorităţile şi deciziile restrictive supra-impuse, atît de nevolnic şi confuz motivate. E clar pentru oricine: cursul pandemiei nu a vrut să asculte de autorităţi. Atunci, după un an şi mai bine, de ce ne-am mai uita în gura lor?

Bunicule, de ce minte Banca Naţională când face "educaţie" financiară?

Călin RecheaBănci-Asigurări / 31 martie 2021

Călin Rechea

Ana şi Radu sunt personajele principale dintr-un desen animat lansat recent de BNR pentru a face educaţiei financiară elevilor. Scopul declarat este oferirea explicaţiilor despre rolul băncii centrale, precum şi explicarea unor noţiuni economice de bază, cum ar fi inflaţia, funcţiile banilor, bugetul de venituri şi cheltuieli sau cererea şi oferta.

Adrian Vascu

VIDEOCONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / ADRIAN VASCU, SENIOR PARTNER VERIDIO:"Trebuie schimbată maniera de înţelegere a Directivei privind cadrele de restructurare preventivă"

V.R.Companii / 31 martie 2021

Dezbaterile pe marginea transpunerii Directivei 2019/1023 privind cadrele de restructurare preventivă reprezintă un moment oportun, în opinia domnului Adrian Vascu, Senior Partner, Veridio, care spune că, în situaţia în care în acest act normativ pot fi introduse anumite lucruri concrete, mai clare, vizavi de metodologia evaluării, va fi extrem de util pentru practicienii din domeniu.

Speranţa Munteanu

VIDEOCONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / SPERANŢA MUNTEANU, PREŞEDINTE DE ONOARE TMA:"Vrem ca profesia de practician de restructurare să fie distinctă de cea de practician de insolvenţă"

M.G.Companii / 31 martie 2021

Profesia de practician de restructurare trebuie să fie distinctă de cea de practician de insolvenţă, a spus Speranţa Munteanu, fost preşedinte şi actual membru de onoare al Turnaround Management Association (TMA). Domnia sa a spus că vorbeşte din perspectiva practicianului care face restructurare.

"Maniera de interpretare a Curţii Europene de Justiţie este obligatorie pentru toate instanţele naţionale"

VIDEOCONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / DANIELA ILINCA, PARTENER BORZA ŞI ASOCIAŢII:"Maniera de interpretare a Curţii Europene de Justiţie este obligatorie pentru toate instanţele naţionale"

A.I.Companii / 31 martie 2021

Maniera de interpretare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene este obligatorie pentru toate instanţele naţionale ale statelor membre, a punctat Daniela Ilinca, avocat doctorand şi partener Borza şi Asociaţii, referindu-se la o serie de practici neunitare ale instanţelor din ţara noastră, cu privire la interpretarea şi aplicarea prevederilor articolului 3 din regulamentul nr. 2015/848 privind procedurile de insolvenţă.

Stan Târnoveanu

VIDEOCONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / STAN TÂRNOVEANU, PARTENER ZAMFIRESCU RACOŢI VASILE & PARTNERS:"Marea avere a debitorului în procedura de restructurare este credibilitatea"

M.G.Companii / 31 martie 2021

Marea avere a debitorului, atunci când apelează la cadrele preventive de restructurare, este credibilitatea, a spus Stan Târnoveanu, partener senior la Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners. Tema prezentării acestuia a fost utilizarea cu bună-credinţă a acordului de restructurare şi a concordatului preventiv în vederea prevenirii insolvenţei.

Cristina Ienciu-Dragoş

VIDEOCONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / CRISTINA IENCIU-DRAGOŞ, INSOL EUROPE:"Directiva Europeană privind cadrele de restructurare preventivă - o nouă şansă pentru companii"

A.V.Companii / 31 martie 2021

"Societăţile din ţara noastră aleg tot mai mult calea restructurării" "57% dintre companii amână trei ani accesarea unei măsuri de restructurare" 

Directiva Europeană privind cadrele de restructurare preventivă (2019/1023) - supusă în prezent dezbaterii publice - înseamnă o nouă şansă pentru companiile din ţara noastră, este de părere doamna Cristina Ienciu-Dragoş, Head of Legal, CITR & Country Coordinator, INSOL Europe, care susţine că transpunerea acestei Directive în legislaţiile naţionale ale statelor membre UE are drept rol crearea unei culturi a salvării şi prevenţiei la nivel european, care să aducă, pe lângă avantaje pentru mediul de afaceri, şi efecte sociale pozitive, precum salvarea locurilor de muncă.

Simona Petrişor

VIDEOCONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / SIMONA PETRIŞOR, PARTENER BONDOC ŞI ASOCIAŢII:"Proiectul privind cadrele de restructurare preventivă schimbă paradigma concordatului preventiv"

A.I.Companii / 31 martie 2021

"Concordatul nu mai este reglementat ca un contract între debitor şi creditorii săi, ci ca o procedură judiciară de prevenire a insolvenţei" 

În proiectul de lege pentru transpunerea Directivei 2019/1023 privind Cadrele de Restructurare Preventivă aflat în prezent în dezbatere publică, concordatul nu mai este reglementat drept un contract, ci ca o procedură judiciară de prevenire a insolvenţei, iar această schimbare de perspectiva trebuie să fie însoţită şi de o serie de garanţii procesuale pentru părţile implicate, inclusiv creditorii unui debitor în dificultate, a punctat Simona Petrişor, partener Bondoc şi Asociaţii.

Ediţia din 30.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 31 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 31 Martie 2021

Macroeconomie / 31 martie 2021

Preţurile importurilor din Germania au crescut cu o rată anuală de 1,4% în februarie 2021, după o scădere de 1,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 1,7%, după un avans de 1,9% în luna anterioară. Preţurile...

BET face primul pas peste pragul de 11.000 de puncte

BVBBET face primul pas peste pragul de 11.000 de puncte

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 31 martie 2021

Rulaj de 53 de milioane de lei 

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au marcat aprecieri în şedinţa de ieri, sesiune în care indicele BET a trecut pentru prima dată în istorie de pragul de 11.000 de puncte. Aceasta a fost...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo