Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

SIERRA QUADRANT:"Comitetul Creditorilor ELCEN a amânat decizia privind sistarea livrării agentului termic către RADET"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Comitetul Creditorilor ELCEN a amânat decizia privind sistarea livrării agentului termic către RADET"

Ovidiu Neacşu, partener fondator Sierra Quadrant: "Nu-mi amintesc să fi existat vreun primar care să ameninţe o companie privată de o asemenea manieră, mai ales când tot el se află în culpă"

Comitetul Creditorilor ELCEN a amânat decizia privind posibilitatea întreruperii livrării agentului termic către Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), doi dintre creditori absentând, iar ceilalţi evitând o poziţionare fermă, a trans-mis, vineri, printr-un comunicat, Sierra Quadrant, administratorul judiciar al Electrocentrale Bucureşti (ELCEN).

Comunicatul citat notează: "În şedinţa Comitetului Creditorilor ELCEN de astăzi, în care s-a analizat posibilitatea întreruperii livrării agentului termic către RADET, în condiţiile în care RADET continuă să nu îşi onoreze obligaţiile de plată, nu a fost luată nicio decizie, urmând ca administratorul judiciar să convoace în săptâmânile următoare o nouă şedinţă. Amânarea deciziei are loc în contextul în care doi dintre creditori (ENGIE şi Transgaz) au absentat, iar cei prezenţi au evitat o poziţionare fermă printr-un vot «Da» sau «Nu», aşa cum a fost solicitat în convocatorul întâlnirii".

Totodată, Sierra Quadrant a reamintit faptul că ELCEN, societate aflată deja în insolvenţă, se găseşte în situaţia în care este obligată să presteze servicii fără a fi plătită de către RADET, ca urmare a refuzului PMB de a plăti subvenţia.

În acest context, Ovidiu Neacşu, partener fondator Sierra Quadrant, a declarat: "Nu-mi amintesc să fi existat vreun primar care să ameninţe o companie privată de o asemenea manieră, mai ales când tot el se află în culpă. Pe fond, ameninţările primarului Gabriela Firea şi situaţia generală ţin de domeniul absurdului: PMB nu plăteşte subvenţia, dar cheltuie sute de milioane de lei pe companii de stat care sunt doar nişte găuri negre, inutile şi ineficiente, şi pe panseluţe şi festivaluri, apoi tot PMB iese în piaţă şi strigă că ELCEN nu mai vrea să dea apă caldă. ELCEN, şi dacă ar vrea să presteze servicii gratuite, la un moment dat, nu mai are cum. Are nevoie de bani pentru a plăti salariaţii şi furnizorii, ca să producă energia pe care ei o vor gratis. Pasul firesc şi logic pentru doamna primar este să iasă public şi să ameninţe şi Romgaz acum. Să-i oblige şi pe ei să ne livreze gaze gratis. Apoi să le spună cetăţenilor să stea liniştiţi şi să mai bifeze încă o realizare pentru Capitală".

Administratorul judiciar al Electrocentrale Bucureşti a mai transmis:

"Atât poziţionarea indecisă, cât şi absenţele creditorilor survin după ce, cu o zi înaintea şedinţei Comitetului Creditorilor, primarul Capitalei, doamna Gabriela Firea, a solicitat public «autorităţilor guvernamentale să ia măsurile care se impun împotriva acestui administrator judiciar al ELCEN», adică împotriva companiei noastre".

Nu în ultimul rând, sursele citate au subliniat faptul că presiunile exercitate de primarul Gabriela Firea, în condiţiile în care Sierra Quadrant are obligaţia legală de a depune toate eforturile pentru a salva ELCEN de la faliment, nu fac decât să decredibilizeze Primăria Municipiului Bucureşti şi să transmită un mesaj descurajator tuturor companiilor private care încearcă să se implice în viaţa oraşului sau în procesul de însănătoşire şi întărire a statului român, în general.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

EDUCAŢIA

De la tablă la tabletă
DTLAWYERS

Curs valutar BNR

06 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8359
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0751
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4904
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3679
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.4712

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie