SOLICITARETransport şcolar gratuit pentru elevii din mediul rural

Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 8 august 2019

Drama care a zguduit întreaga ţară în ultimele săptămâni, legată de uciderea elevei din Caracal, a repus pe tapet discuţia legată de transportul copiilor către şcolile din alte localităţi decât cele de domiciliu. Consiliul Consultativ al Copiilor din World Vision Româ-nia a adresat o scrisoare deschisă prim-ministrului Viorica Dăncilă, solicitând transport şcolar gratuit şi sigur pentru elevii din mediul rural.

World Vision România susţine demersul şi consideră că transportul elevilor din mediul rural "ar trebui să fie o prioritate" pentru Guvern, deoarece ar contribui atât la reducerea părăsirii timpurii a şcolii, cât şi la creşterea nivelului de siguranţă a copilului: "Noi, Fundaţia World Vision România, organizaţie care lucrează zi de zi cu copiii din satele româneşti, am urmărit cu tristeţe şi indignare tragediile mediatizate în ultima perioadă. Din nefericire, tot ce s-a întâmplat ne arată că vocea copiilor şi tinerilor din România nu este ascultată. Ca organizaţie care pune în centrul său drepturile şi interesele copiilor, am încurajat în 2012 înfiinţarea Consiliului Consultativ al Copiilor din World Vision România, un grup de 12 copii şi tineri, aleşi pe un mandat de doi ani, pentru a fi vocea celor circa 20.000 de copii din judeţele unde ne desfăşurăm activitatea: Cluj, Dolj, Ialomiţa, Vaslui şi Vâlcea. Astăzi, îi lăsăm pe ei să îşi exprime gândurile, îngrijorările, nevoile şi, mai ales, speranţele. Pentru că ei cred că schimbarea este posibilă în România şi vin cu o primă soluţie şi solicitare concretă: transport şcolar gratuit şi sigur pentru elevii din mediul rural". Sursa citată menţionează datele Monitorului European pentru Educaţie şi Formare 2018, conform căruia serviciile de transport şcolar din ţara noastră "sunt, în general, insuficiente şi inadecvate, iar accesibilitatea se înrăutăţeşte pe măsură ce elevii avansează în cadrul sistemului şcolar".

Potrivit Raportului de Bunăstare a Copilului din Mediul Rural 2018, realizat de Fundaţia World Vision Româ-nia, doar 32% dintre copiii din învăţământul preşcolar, primar sau gimnazial, utilizează transportul şcolii, iar res-tul de 67% merg pe jos.

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro