Abonament gratuit

SPORT ÎN PANDEMIEReguli multe, fotbal deloc

D.N.
Ziarul BURSA #Sport /

Reguli multe, fotbal deloc

Fotbalul autohton stă foarte bine la planuri, şedinţe, proteste şi măsuri de protecţie, există o singură problemă: lipsesc meciurile. În jurul ţării noastre s-au reluat majoritatea campionatelor, în Ungaria chiar se evoluează cu spectatori în tribune, doar la noi nu a fost depăşită faza proiectelor.

Liga Profesionistă de Fotbal şi AFAN (sindicatul fotbaliştilor) au elaborat împreună un set de măsuri destinate cluburilor Ligii 1, recomandări pe care acestea urmează să le aibă în vedere la întocmirea procedurii interne de reluare a antrenamentelor în situaţia renunţării la cantonamentele în regim închis: "Ţinând cont de prevederile Ordinului comun numărul 601/971/2020, al Ministerului Sănătăţii, precum şi al Ministerul Tineretului şi Sporturilor, LPF şi AFAN au elaborat acest document pentru a ajuta cluburile pe perioada antrenamentelor colective, punând accent pe ideea de responsabilitate şi asumare personală a fiecărui participant la joc, pentru a putea duce la bun sfârşit competiţia. Astfel, odată îndeplinite toate aceste lucruri, LPF şi AFAN au convenit, pe cale de consecinţă, că şi încasarea tuturor sumelor de bani din drepturile TV ar permite celor două foruri să se apropie şi mai mult de implementarea unor garanţii pentru plata remuneraţiilor jucătorilor, precum şi pentru realizarea unui sistem de control financiar adecvat. Liga Profesionistă de Fotbal şi AFAN îşi propun să acţioneze împreună, ca parteneri de bună credinţă, la îmbunătăţirea cadrului legislativ national".

Documentul oferă cluburilor membre un set minim de recomandări ce urmează să fie integrate în procedura internă, cluburile fiind libere să adauge orice alte prevederi proprii, fără, însă, a deroga de la setul minim de recomandări ale LPF şi AFAN. Până la noi ordine,exisă varianta ca Liga 1 să fie reluată la jumătatea acestei luni.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Foarte corect spus/scris.

    Reguli multe, fotbal deloc, însă chiar și fără aceste reguli, fotbal ioc. 

    După părerea mea umilă, la câți spectatori sunt la meciurile din Liga, pot sa vina chiar incepand de azi la meciuri, îi pune cate unul pe rând și tot mai rămân locuri goale pe stadion.Sunt in siguranță. Nu mai vine nici dracu la stadion, la un meci Dinamo Fcsb , abia, abia se aduna 20000 de plătitori, ce sa mai zic de un Voluntari -Astra, acolo nu nici neamurile jucătorilor. Însă vina nu este a spectatorului plătitor de bilet la meci, nici măcar a televiziunilor care reușesc să aducă în jur 100 de meciuri pe săptămână la televizor. Vina este a LPF, FRF, a cluburilor și a jucătorilor pentru slabă prestație din teren, a conducătorilor pentru neterminabilul circ de la tv, probabil și nu în ultimul rând a arbitrilor pentru că asigură unele echipe de câștig indiferent de cum joacă. Apoi vine iulie- august, jucam in turul 6 de calificare in playofful din Europa League și ne sparge cu bătaia o echipa din Luxemburg sau Azerbadjan. Curat murdar, coane Mitică.

    1. Acuma avem și cu ce compara fotbalul intern. Dacă vezi un meci Bayern- Dortmund, sau un meci Anglia, Scotia, Irlanda, Olanda, etc, când se termină meciul ești frânt de oboseală și transpirat la cat aleargă jucătorii ăia. Ăștia au nostri, după 90 de minute au tricourile curate și nici măcar nu sunt transpirați.

      Evident, exagerez, însă nu cu mult. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie