ZIARUL BURSA

02 iunie 2020
Ediţia din 08.02.2023
China va avea o redresare economică în "V"

SPECIALIŞTII PRECONIZEAZĂ:China va avea o redresare economică în "V"

A.V.Internaţional / 2 iunie 2020

Recuperarea altor economii majore nu se va produce la fel, potrivit IMA Asia 

China înregistrează, acum, o redresare economică puternică, în urma unei încetiniri provocate de carantina impusă de pandemia de coronavirus, conform specialiştilor forumului IMA Asia, care atrag atenţia, însă, că alte economii majore din lume nu vor consemna o refacere similară.

America în faţa propriilor demoni

Cristian PîrvulescuEditorial / 2 iunie 2020

Cristian Pîrvulescu

Protestele izbucnite ca urmare a uciderii lui George Floyd la Minneapolis, lunea trecută, pe 25 mai, reprezintă un simptom al unuia dintre clivajele fondatoare ale Americii. Nu e vorba doar despre ceea ce unii comentatori au numit "paradoxul Minnesota", ci de o criză ciclică ce cunoaşte episoade de tensiune periodice, urmate de faze lungi, dar în care tensiunile se acumulează.

În Statele Unite nici măcar optimiştii nu cred în litera "V"

Călin RecheaMacroeconomie / 2 iunie 2020

Călin Rechea

Ultima prognoză în timp real pentru evoluţia economiei americane în T1 2020, din 27 martie 2020, arăta o creştere anualizată de 2,7%, conform estimărilor de la Federal Reserve Bank of Atlanta. Au venit apoi primele estimări oficiale de la Bureau for Economic Analysis (BEA), care arătau o contracţie anualizată de 4,8%, revizuită ulterior la -5%.

Operatorii de transport vor un preşedinte pro-consumator în fruntea ASF

BOMBA TICĂIE LA ASFOperatorii de transport vor un preşedinte pro-consumator în fruntea ASF

GEORGE MARINESCUPiaţa de Capital / 2 iunie 2020

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) îşi reiterează solicitarea către Parlamentul României cu privire la destituirea întregului Consiliu al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi la numirea unei noi structuri de conducere al cărei preşedinte să fie actualul senator Daniel Zamfir, care a dovedit că se află de partea consumatorilor ce au reclamat în nenumărate rânduri practicile abuzive ale firmelor de asigurări din ţara noastră.

Filippo Petz

ZIUA NATIONALA A ITALIEIZiua Naţională a Italiei, prilej de sărbătorire a podului dintre România şi Italia

Filippo PetzInternaţional / 2 iunie 2020

Începând cu 1969, Agenţia Italiană pentru Comerţ (ICE) - acreditată ca Secţie a Ambasadei Italiene pentru Promovarea Comerţului - serveşte în permanenţă IMM-urilor italiene pentru a le permite să ajungă în România. Există multe oportunităţi pentru companiile italiene în România: ca instituţie publică, Agenţia Italiană pentru Comerţ este dedicată promovării şi dezvoltării comerţului prin IMM-uri, oferind o serie de servicii.

Bursa îşi continuă timid raliul, pe volume în scădere

BVBBursa îşi continuă timid raliul, pe volume în scădere

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 2 iunie 2020

Jeroen Blokland, Robeco: "Atât timp cât stimulii de sprijinire a economiilor continuă, se pare că există puţine lucruri ce pot opri creşterea pieţelor" 

Mişcarea de recuperare a căderii pieţei, din perioada februarie - martie a acestui an, a continuat şi săptămâna trecută, toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) înregistrând avansuri ale cotaţiilor în ultimele cinci zile de tranzacţionare, cea mai ridicată fiind marcată de BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, care s-a apreciat cu 3,05%, la 1.695,18 puncte.

VARĂ FIERBINTE PENTRU CLASA POLITICĂPSD - între alianţe şi Congres, PNL- sub spectrul moţiunii de cenzură

GEORGE MARINESCUPolitică / 2 iunie 2020

Amânarea alegerilor locale pentru toamna acestui an a creat premisele unei lupte politice care se va întinde pe parcursul întregului sezon estival în care abia am intrat. Se anunţă o vară fierbinte pentru clasa politică din ţara noastră, mai ales că recentele sondaje de opinie arată o scădere a procentelor în dreptul PNL - ce începe să se erodeze la guvernare, al PSD - partid care suferă din cauza nereformării la nivel de conducere şi doctrină, în timp ce singurul partid care creşte cu 5%, ajungând la peste 11%, este Pro România, formaţiune al cărei şef este fostul lider social-democrat Victor Ponta.

Leacuri chinezeşti

Catalin AvramescuEditorial / 2 iunie 2020

Catalin Avramescu

Pe vremea când eram copil, apăruseră prin farmacii tot felul de leacuri chinezeşti. Bănuiesc că decizia de a le importa a fost luată de "Tovarăşul", care dorea astfel să se arate util "prietenului de la Răsărit", dictatorul criminal Mao Ţe Dun. Nici un medic serios nu ar fi prescris acele hapuri. Însă nouă, copiilor, ne plăceau. Multe erau nişte alifii care miroseau frumos, a mentă sau a camfor. Mai erau şi fiole şi pilule colorate. Dintre prafuri, era unul cu glucoză şi aromă de portocale din care îmi făceam un soi de limonadă.

"Recenta reducere a ratei-cheie operată de BNR va fi şi ultima din acest scurt ciclu de tăieri"

ING BANK:"Recenta reducere a ratei-cheie operată de BNR va fi şi ultima din acest scurt ciclu de tăieri"

MIHAI GONGOROIBănci-Asigurări / 2 iunie 2020

ING prognozează că BNR a încheiat ciclul de reducere a dobânzilor, 1,75% fiind dobânda-cheie terminală BNR va fi nevoită să achiziţioneze titluri de stat în echivalent a cel puţin 1,5% din PIB în acest an, adică 16,2 miliarde de lei ING anticipează măsuri dure pe partea fiscală cu "cel puţin" o majorare a TVA în 2021 

Reducerea cu 25 de puncte de bază a ratei dobânzii de referinţă de la 2% la 1,75%, operată vineri de Banca Naţională a României (BNR), va fi şi ultima din acest scurt ciclu de reducere a dobânzii, se arată într-o analiză ING Bank semnată de economistul Valentin Tătaru. În opinia acestuia, BNR va fi nevoită să printeze 16,2 miliarde de lei în acest an pentru a sprijini acoperirea deficitului bugetar, echivalentul a 1,5% din PIB.

BT: "Costul finanţării pe termen lung, în scădere puternică"

M.G.Bănci-Asigurări / 2 iunie 2020

Cursul euro/leu a urcat ieri, pe piaţa internaţională, la 4,8680, după reducerea dobânzii-cheie operată de BNR 

Curba randamentelor din România s-a deplasat în jos săptămâna trecută, pe fondul ameliorării percepţiei de risc din pieţele financiare internaţionale şi perspectivelor de relansare rapidă a economiei după punctul de minim înregistrat în aprilie, arată într-o analiză Andrei Rădulescu, economistul şef al Băncii Transilvania.

Reguli multe, fotbal deloc

SPORT ÎN PANDEMIEReguli multe, fotbal deloc

D.N.Sport / 2 iunie 2020

Fotbalul autohton stă foarte bine la planuri, şedinţe, proteste şi măsuri de protecţie, există o singură problemă: lipsesc meciurile. În jurul ţării noastre s-au reluat majoritatea campionatelor, în Ungaria chiar se evoluează cu spectatori în tribune, doar la noi nu a fost depăşită faza proiectelor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo