SPORT ŞI LEGISLAŢIEJoaca de-a regulile

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Sport / 1 septembrie 2022

Ministrul Sportului - Carol-Eduard NOVÁK

Ministrul Sportului - Carol-Eduard NOVÁK

Impunerea unor reguli dure fără anumite măsuri coercitive, care să le susţină, nu este decât o joacă sau un exerciţiu de imagine pentru cine le propune. Un exemplu este ordinul ministrului Sportului, Eduard Novak, legat de obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă. A stârnit vâlvă la apariţie, mai ales la echipele de fotbal şi handbal (unde sunt legitimaţi foarte mulţi sportive străini), dar ulterior a fost încălcăat cu graţie pentru că amenzile pentru cei care îl nesocoteau sunt pur şi simplu ridicole. În Superliga de fotbal, mai multe echipe au ignorat acest ordin, în ultimele două etape au făcut-o printre altele formaţiile FC Argeş şi CFR Cluj, iar pentru acest lucru riscă cel mult câte o amendă de 3.000 de lei, amendă pe care o poate plăti din propriul buzunar, fără probleme, oricare "stranier" introdus pe teren sau antrenorul care a alcătuit echipa de start. Sesizând ridicolul situaţiei, ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat că intenţionează să modifice Legea Sportului astfel încât sancţiunile pentru cluburile care folosesc într-un meci un procent mai mare de 60% de sportivi străini să crească de la 3.000 de lei, la 30.000 de lei: "Ordinul este în vigoare, desigur atâtea pârghii am avut. Dar văd că e necesar să modificăm legea şi să avem amenzi mai serioase, pentru că oamenii nu iau în serios lucrurile importante. O să modificăm legea şi o să creştem sancţiunile de la 3.000 la 30.000 de lei şi atunci atitudinea va fi un pic altfel". Novak a precizat că reprezentanţii ministerului strâng datele cu echipele care folosesc în prezent mai mulţi jucători străini decât prevede ordinul de ministru: "Suntem în continuă verificare, avem înfiinţată şi o comisie în minister care să verifice dacă e respectată. Avem toate datele şi de la handbal şi de la fotbal şi celelalte sporturi. Acest lucru se va implementa în mai mult timp, pentru că oamenii trebuie să priceapă şi noi trebuie să fim mai clari. Dar deocamdată, pârghia noastră e 3.000 de lei, ce să zici".

Nimic de zis.

Ministerul Sportului a anunţat pe 7 iulie că începând cu sezonul 2022-2023 impune obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă: "Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat ordinul care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023". În acest moment ordinal nu sensibilizează pe nimeni din lumea sportului, aşa că poate fi considerat...aproape nul.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asta pentru ca ordinul e abuziv si ar cadea in instanta. Nu poti sa impui unor firme private lucruri de genul asta, cand restul legislatiei le permite sa foloseasca mai multi straini. Si a fost prea din scurt, echipele au cumparat si au vandut jucatori stiind un lucru, nu poti sa vii sa le impui de acum ce echipa sa trimita pe teren, lasa un timp sa se adapteze. Inca o data, daca ar fi legal ce e in ordin.

    China's REAL ESTATE bubble BURSTS!!!

    Thousands lose their savings due to defaults!! 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb