STUDIU REUTERSJohnson & Johnson analizează transferul pasivelor dintr-un litigiu într-o companie falimentară

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iulie

Johnson & Johnson analizează transferul pasivelor dintr-un litigiu într-o companie falimentară

Societatea farmaceutică americană Johnson & Johnson (J&J) analizează posibilitatea transferării pasivelor generate de litigiile legate de pudra de talc Baby Powder într-o entitate nouă, care ar solicita apoi plasarea sub protecţia Legii falimentului, potrivit unui studiu Reuters.

În timpul negocierilor cu reclamanţii, unul dintre avocaţii grupului le-a spus avocaţilor acestora că J&J ar putea pune în practică un plan de faliment, care ar avea ca rezultat plăţi mai mici pentru cazurile nesoluţionate anterior, conform unor surse citate de Reuters.

Avocaţii reclamanţilor nu ar putea iniţial să oprească J&J să pună în aplicare un astfel de plan, dar l-ar putea contesta ulterior. J&J nu a decis încă dacă va urma planul de faliment şi este posibil să să abandoneze idea în cele din urmă, spun unele surse.

J&J se confruntă cu acţiuni în justiţie din partea a zeci de mii de reclamanţi care susţin că pudra pentru bebeluşi şi alte produse din talc care conţin azbest au cauzat cancer.

Potrivit Reuters, în cazul în care J&J va pune în aplicare planul menţionat, reclamanţii care nu au încheiat un acord cu societatea s-ar putea afla în proceduri de faliment prelungite cu o companie mult mai mică. Plăţile viitoare către reclamanţi ar depinde de modul în care J&J va decide să finanţeze entitatea care va prelua datoriile legate de talc

Referitor la cele publicate de Reuters, divizia în cauză a companiei americane a informat: "Johnson & Johnson Consumer Inc. nu a decis asupra vreunui mod particular de acţiune în acest litigiu, decât să continue să apere siguranţa talcului şi să ducă aceste cazuri în sistemul delictual, aşa cum demonstrează procesele în curs".

Grupul J&J a refuzat să comenteze.

O anchetă Reuters din 2018 a constatat că J&J ştia de zeci de ani că azbestul, un cancerigen cunoscut, se ascundea în pulberea pentru bebeluşi şi în alte produse cosmetice din talc. Compania a încetat să mai vândă Baby Powder în SUA şi Canada în mai 2020, în parte din cauza a ceea ce a numit "dezinformare" şi "acuzaţii nefondate" despre produsul pe bază de talc. J&J susţine că produsele sale din talc pentru consumatori sunt sigure şi confirmate prin mii de teste că nu conţin azbest.

J&J se mai confruntă cu litigii în care compania este acuzată că a contribuit la "epidemia de opioide" din SUA şi a retras recent anumite produse de protecţie solară sub formă de spray, după ce a descoperit că unele dintre acestea conţin niveluri scăzute de benzen, un alt cancerigen.

În iunie, compania a fost de acord să plătească 263 milioane de dolari pentru soluţionarea cererilor de despăgubiri pentru opioide din New York. Compania a negat că ar fi comis vreo ilegalitate legată de opioidele sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro