Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Surse: Chevron Phillips Chemical vrea să preia Nova Chemicals

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Surse: Chevron Phillips Chemical vrea să preia Nova Chemicals

Chevron Phillips Chemical Company, societate mixtă aparţinând companiilor energetice americane Chevron Corp. şi Phillips 66, a lansat o ofertă de peste 15 miliarde de dolari (inclusiv datorii) pentru preluarea Nova Chemicals Corp. din Canada, conform unor surse citate de Reuters.

Chevron Phillips Chemical, unul dintre cei mai importanţi furnizori de produse petrochimice din lume, şi-ar extinde prezenţa prin achiziţia Nova Chemicals.

Fondul de investiţii Mubadala Invest-ment Co. din Abu Dhabi, deţinătorul Nova Chemicals, a analizat vânzarea companiei canadiene de la începutul anului curent, însă nu există o certitudine că va accepta oferta Chevron Phillips Chemical, potrivit surselor. Acestea adaugă că este posibil să apară şi un alt ofertant pentru Nova Chemicals, iar Mubadala ar putea, de asemenea, să decidă să-şi păstreze o participaţie la Nova Chemicals.

Reprezentanţii Nova Chemicals, Mubadala, Chevron şi Phillips 66 nu au răspuns solicitărilor de declaraţii lansate de Reuters.

Nova Chemicals, companie cu sediul în Calgary, a luat fiinţă în 1954. De-a lungul anilor, aceasta şi-a diversificat afacerile de la operaţiuni de ambalare şi izolare la producţia de containere.

Nova Chemicals a raportat, pentru primele trei luni din 2019, un profit înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări de 271 milioane de dolari, faţă de 418 milioane de dolari în acelaşi interval din 2018.

Fondul din Abu Dhabi a cumpărat Nova Chemicals pe 500 de milioane de dolari în 2009, prin compania de stat International Petroleum Investment Co. (IPIC). Astfel, Nova Chemicals a fost salvată de la restructurare, în condiţiile în care avea datorii majore. De atunci, operaţiunile companiei s-au extins rapid, beneficiind de "boom-ul" producţiei de hidrocarburi din resursele de şist ale Americii de Nord.

În urmă cu doi ani, Abu Dhabi a unit IPIC cu Mubadala, care are în adminis-trare active de peste 225 miliarde de dolari.

Creată în 2000, societatea Chevron Phillips Chemical are 31 de unităţi de producţie localizate în Statele Unite, Singapore, Arabia Saudită, Qatar şi Belgia. Compania a avut vânzări de 12 miliarde de dolari în 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie