Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Surse: Negocierile Deutsche Bank-UBS pentru fuziunea unor divizii stagnează

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Surse: Negocierile Deutsche Bank-UBS pentru fuziunea unor divizii stagnează

Negocierile dintre Deutsche Bank AG, cea mai mare bancă germană, şi banca elveţiană UBS Group AG pentru fuziunea diviziilor lor de adminis-trare a activelor stagnează din cauza diferenţelor de opinie cu privire la instituţia de credit care ar controla entitatea combinată, spun surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

O astfel de alianţă ar avea sens strategic şi financiar, iar părţile nu exclud ca discuţiile să fie reluate, conform surselor, care menţionează că ambele bănci vor să conducă societatea mixtă ce ar lua naştere prin fuziune.

Deutsche Bank, divizia sa de administrare a activelor (DWS Group) şi UBS au refuzat să comenteze informaţia publicată de Reuters.

Ideea privind fuziunea afacerilor menţionate ale celor două bănci a apărut în ultimele luni, când grupul Deutsche Bank a negociat o eventuală fuziune cu rivalul mai mic Commerzbank AG.

Un acord de alianţă între DWS şi divizia UBS putea fi o modalitate de a finanţa fuziunea Deutsche Bank -Commerzbank, dar discuţiile dintre cei doi giganţi bancari germani au eşuat.

O entitate combinată de gestionare a activelor rezultată din divizia UBS şi DWS ar avea active în administrare de peste 1,4 trilioane de euro (1,58 trilioane de dolari) şi este considerată potrivită în condiţiile în care ambele unităţi sunt de aproximativ aceeaşi dimensiune.

Directorul executiv al DWS, Asoka Woehrmann, a declarat că doreşte să participe activ la consolidarea operaţiunilor de administrare a activelor, iar la începutul anului trecut, Deutsche Bank a inlcus divizia în cauză în planul de revizuire mai amplă menit să ajute cea mai mare bancă a Germaniei să treacă prin şirul de procese şi scandaluri în care este implicată.

Potrivit unui bancher citat de Reuters, o fuziune între DWS şi divzia UBS ar putea conduce la peste 1.000 de disponibilizări.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS