Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Surse: "Piraeus Bank", pe punctul să vândă credite neperformante de 400 milioane euro

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Surse: "Piraeus Bank", pe punctul să vândă credite neperformante de 400 milioane euro

"Piraeus Bank", cea mai mare bancă din Grecia (după valoarea activelor), este pe punctul să încheie un acord pentru vânzarea de credite de consum neperformante, negarantate, de 400 de milioane de euro (473 de milioane de dolari), ca parte a eforturilor sale de diminuare a portofoliului de active toxice, anunţă Reuters, citând surse bancare apropiate situaţiei.

Proiectul băncii, numit Arctos, implică un fond de circa 220.000 de carduri de credit şi credite de consum neperformante cu o valoare contabilă brută de 400 de milioane de euro. Aproape jumătate din împrumuturi sunt cuprinse în intervalul 1.000-5.000 de euro.

"Negocierile cu trei cumpărători selectaţi - APS Holdings, Intrum şi EOS - se află în faza finală", a declarat unul dintre bancherii citaţi de Reuters.

"Piraeus Bank" a refuzat să facă vreo declaraţie în legătură cu infomaţia, iar oficialii APS, EOS şi Intrum nu au fost disponibili pentru comentarii, la solicitarea Reuters.

La finele lunii martie, creditele neperformante din portofoliile sistemului bancar elen însumau 92,4 miliarde de euro, reprezentând 48,5% din totalul împrumuturilor.

Băncile elene s-au înţeles cu autorităţile de reglementare să-şi reducă volumul de credite neperformante la 64,6 miliarde de euro până la finele lui 2019.

"Piraeus" are credite neperformante de 30,8 miliarde de euro şi vrea să diminueze această sumă cu 34%, la 20,3 miliarde de euro până la sfârşitul anului viitor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS