Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

SUSPICIUNI DE EVAZIUNEFiscul italian a pus ochii pe clienţii UBS

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Fiscul italian a pus ochii pe clienţii UBS

Autorităţile fiscale din Italia le-au solicitat organismelor similare din Elveţia informaţii cu privire la clienţii grupului bancar UBS AG, suspectaţi de evaziune fiscală, anunţă cotidianul Tages-Anzeiger, potrivit Reuters.

Autorităţile de la Roma vor să afle dacă rezidenţii italieni care au avut conturi la UBS Elveţia, între 2015 şi 2016, au respectat normele fiscale. Autorităţile elveţiene au la dispoziţie un termen de 20 de zile pentru a face cunoscute datele privind clienţii UBS.

Banca elveţiană se confruntă cu două investigaţii separate în Italia şi cu un caz în instanţă în Franţa, pe fondul acuzaţiilor potrivit cărora UBS le-a permis clienţilor străini să-şi transfere activele în Elveţia, ca să evite plata taxelor.

Procurorii italieni susţin că adminis­tratori de active din cadrul UBS se fac vinovaţi de spălare de bani, deoarece au investit fonduri ale clienţilor, care au fost rodul evaziunii fiscale.

În iunie, banca a acceptat să plăteas­că, în Italia, 101 milioane de euro (113 milioane de dolari) pentru soluţionarea amiabilă a unui litigiu de spălare de bani şi evaziune, conform documentelor depuse de UBS la autoritatea pieţei de capital, odată cu raportarea financiară trimestrială.

UBS a refuzat să comenteze în privinţa soluţionării cazului.

De menţionat că, luna trecută, Curtea Supremă din Elveţia a decis că datele istorice ale aproximativ 40.000 de clienţi UBS trebuie să fie transmise autorităţilor fiscale franceze într-un caz de referinţă care ar putea stabili un precedent pentru guvernele străine care solicită informaţii de la bănci elveţiene.

UBS a primit, din partea Adminis­traţiei fiscale federale elveţiene, diverse ordine de dezvăluire a datelor clienţilor, în baza cererilor de asistenţă internaţională în materie fiscală, conform unui purtător de cuvânt al UBS.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS