Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

SUSŢINÂND CĂ ECHIPAMENTELE SALE SUNT SIGUREHuawei critică executivul american că încearcă să întoarcă împotriva sa guvernele aliate

Ziarul BURSA #Internaţional /

Huawei critică executivul american că încearcă să întoarcă împotriva sa guvernele aliate

Huawei Technologies reiterează că echipamentele sale de telecomunicaţii sunt la fel de sigurare ca ale altor producători şi critică guvernul american pentru că încearcă să întoarcă împotriva sa guvernele aliate, transmite Reuters, conform News.

Grupul chinez, lider al pieţei echipamentelor de telecomunicaţii, este ţinta unei campanii din partea Washingtonului, care a interzis utilizarea în SUA a reţelelor sale 5G, din cauza legăturilor cu guvernul chinez, afirmând că ţările occidentale ar trebui să interzică la rândul lor echipamentele Huawei.

Problema are o importanţă majoră datorită rolului 5G în produsele conectate la internet, de la automobilele autonome şi oraşele inteligente la realitatea augmentată şi inteligenţa artificială.

"Suntem, probabil, cel mai testat furnizor din lume", a afirmat directorul pentru securitate cibernetică al Huawei, Sophie Batas, la noul centru de securitate cibernetică din Bruxell-es.

Aceasta a criticat comentariile lui Robert Strayer, secretar adjunct pentru politici în domeniul ciberneticii, comunicaţiilor internaţionale şi informaţiilor în Departamentul de Stat, care a afirmat miercuri că ţările ar trebui să adopte reglementări de securitate bazate pe riscuri pentru 5G care să ducă la interzicerea echipamentelor Huawei.

"Am dificultăţi să cred că un guvern ca cel al Statelor Unite a organizat o conferinţă de presă pentru a se referi la o singură companie şi mă întreb de ce merge atât de departe", a spus Sophie Batas.

Statele Unite şi China sunt implicate şi într-un conflict comercial de lungă durată.

Batas a spus că există o serie de teste pe care clienţii le pot efectua asupra produselor Huawei, la centrul din Bruxelles şi la centre similare din mai multe ţări, existând şi posibilitatea de angajare a unor evaluatori independenţi.

Ea a mai arătat că firmele de avocatură Zhong Lun, Clifford Chance şi Ernst & Young au analizat legislaţia chineză în domeniul spionajului şi au ajuns la concluzia că acestea nu permit Beijingului să instaleze funcţii secrete în echipamentele companiei.

Luna trecută, Germania a adoptat criterii mai stricte pentru furnizorii de echipamente destinate reţelelor de telecomunicaţii, dar nu a interzis în mod direct Huawei, afirmând în schimb că trebuie să aplice aceleaşi reguli pentru toţi furnizorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS