Târg educaţional la Bucureşti, Constanţa şi Brăila

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 23 septembrie

Sursă foto: facebook / IntegralEdu

Sursă foto: facebook / IntegralEdu

Elevii şi studenţii care doresc să studieze în străinătate au o nouă şansă pentru a-şi alege un liceu sau o facultate. Târgul Educaţional "World Education Fair" se va desfăşura fizic, cu respectarea normelor sanitare, la Bucureşti (24 septembrie), Constanţa (25 septembrie) şi Brăila (26 septembrie), accesul urmând să fie gratuit. Ana Maria Papp, director dezvoltare IntegralEdu, a precizat că şi la ediţia din acest an vor participa 50 de instituţii din străinătate: "La această ediţie vom avea participarea a 50 de instituţii din străinătate, de la tabere de limbi străine, licee, universităţi, organizaţii care oferă pregătire lingvistică pentru diferite certificări, alături de două instituţii din România - BISM şi American Hotel Academy. De asemenea, prezenţa Campus France şi DAAD România ce vor oferi informaţii despre studiile în Franţa şi, respectiv, Germania. Este o onoare pentru noi şi la această ediţie să avem un număr mare de organizaţii din Franţa, ceea ce indică dorinţa acestora de a recruta tinerii români".

La Bucureşti târgul va avea loc la Hotel Radisson Blu, pe 24 septembrie, între orele 10,00 - 17,00, la Constanţa pe 25 septembrie la Hotel Continental Forum, între orele 11,00 - 16,00, şi la Brăila pe 26 septembrie, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati", între orele 11,00 - 16,00. Potrivit Anei Maria Papp, Olanda rămâne şi anul acesta în topul preferinţelor educaţionale ale tinerilor din România: "În acest moment, avem 5.600 de studenţi români înscrişi în ciclurile universitare şi de masterat în Olanda. Sistemul educaţional este unul foarte ofertant pentru tinerii români, pe toate planurile. În primul rând, la nivel academic există numeroase specializări în limba engleză, conectate direct la cerinţele actuale din piaţa muncii. Pe lângă acestea, cele mai accesate programe de studiu sunt din zona de business, computer science şi inginerie. Sistemul olandez a dezvoltat numeroase specializări academice cum ar fi managementul ospitalităţii, management sportiv şi entertainment, specializări foarte aplicate care îmbină teoria cu practica prin diverse proiecte derulate atât de profesori universitari, cât şi de companii". Nivelul taxelor de studiu este foarte accesibil pentru studenţii români, respectiv 2.200 de euro pe an, în primul an fiind redusă la jumătate. De asemenea, Guvernul olandez oferă numeroase împrumuturi şi granturi care pot acoperi şi costurile de trai. În topul specializărilor preferate, în acest an, pe primul loc se află Computer science, pe locul al doilea Economie şi afaceri şi pe locul al treilea - Artă şi design, urmate de Inginerie, Drept, Psihologie, Turism şi Politică şi Relaţii Internaţionale.

În topul destinaţiilor de studii alese de clienţii IntegralEdu pe primul loc rămâne Olanda, pe locul al doilea se menţine Regatul Unit. Pe următoarele locuri se află Germania, Italia, Danemarca şi Statele Unite ale Americii. Ana Maria Papp a vorbit şi despre costuri: "Pentru universităţile de stat din Franţa taxele pot fi între 170 de euro şi 3.000 de euro pe an, universităţile private din Franţa având taxe cuprinse între 3.000 de euro şi 20.000 de euro pe an. În Germania universităţile de stat percep doar nişte taxe administrative, între 100 de euro şi 300 de euro per semestru, iar universităţile private începând cu 7.500 de euro pe an până la 20.000 de euro pe an. Marea Britanie este în continuare pe locul doi în tendinţele preferate de tinerii români şi nu a făcut nicio schimbare în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare. Regatul Unit a păstrat aceleaşi taxe de şcolarizare ca şi anul trecut. Aici vorbim de o medie de aproximativ 16.000 de lire sterline pe an".

La ediţia din Bucureşti din acest weekend a World Education Fair va fi premiat cel mai popular profesor din România, votat de elevi. În momentul de faţă, sunt cinci semifinalişti care vor trece printr-o nouă sesiune de vot.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro