ZIARUL BURSA

30 septembrie
Colaj de MAKE

Cei care au distrus piaţa de capital românească

Ben MadadiPiaţa de Capital / 23 septembrie

Ben Madadi

Investitorii se simt păcăliţi în majoritatea listărilor din ultimii ani 

Am tot citit că majoritatea listărilor din ultimii ani (în special la AeRo) s-au dovedit a fi, mai pe şleau, nişte ţepe. Trebuie să recunosc că s-au listat şi multe companii bune, prezentate onest şi care lucrează, aşa cum este firesc, în interesul investitorilor.

Şeful Parlamentului rus îndeamnă deputaţii să participe la război

Şeful Parlamentului rus îndeamnă deputaţii să participe la război

V.R.Internaţional / 23 septembrie

Volodimir Zelenski: "Rusia nu este interesată de pace" 

Liderul parlamentar rus Viaceslav Volodin i-a chemat pe deputaţii Dumei să ia parte la războiul din Ucraina, în urma ordinului de mobilizare parţială lansat miercuri, relatează DPA.

"Cei care îndeplinesc cerinţele mobilizării parţiale ar trebui să ajute cu participarea lor la operaţiunea militară specială", a declarat şeful Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului) pe canalul său de Telegram, menţionând: ""Nu există protecţie pentru deputaţi".

Sursă foto: Facebook / FNT - Festivalul Naţional de Teatru / The National Theatre Festival

Festivalul Naţional de Teatru: "Graniţe fragile. Istorii fluide"

O.D.Cultură / 23 septembrie

Spectacole din Belgia, Franţa, Polonia, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Germania, Olanda, Luxemburg, Republica Moldova şi foarte multe din România vor putea fi urmărite în cadrul Festivalului Naţional de Teatru. Ediţia a XXXII-a se va desfăşura în perioada 5-13 noiembrie, selecţia şi structura festivalului fiind anunţate de cei trei curatori, Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu şi Călin Ciobotari, informează UNITER.

Sursa foto: frf.ro

FINLANDA - ROMÂNIAObiectiv: repararea onoarei

Octavian DanSport / 23 septembrie

Echipa naţională s-a făcut de râs în mandatul de până acum al lui Edward Iordănescu. Înfrângeri umilitoare, joc fără perspectivă, o combinaţie care a zdruncinat serios încrederea suporterilor în potenţialul acestei formaţii. Meciul de azi, cu Finlanda, reprezintă o bună ocazie pentru a repara parţial onoarea şi poziţia în clasament.

De dragul cititorului nostru

Cornel CodiţăEditorial / 23 septembrie

Cornel Codiţă

De două zile, tot felul de publicaţii din România povestesc, cu citate inserate în text, ceea ce a spus, a anunţat, ne-a prevenit, ne-a luminat un mare prevestitor şi ghicitor în geopolitică: Rusia ar putea ataca România sau R. Moldova.

Excelenţa Sa Arthur Mattli, ambasadorul Elveţiei în România (sursa foto: presidency.ro)

HE ARTHUR MATTLI, AMBASADORUL ELVEŢIEI ÎN ŢARA NOASTRĂ:"Securitatea cibernetică - un domeniu de mare interes pentru Europa"

Andrei IacomiCompanii / 23 septembrie

"Este nevoie de mai multă comunicare şi cooperare între sectoarele public şi privat, în ceea ce priveşte securitatea cibernetică"

Securitatea cibernetică este un domeniu de mare interes pentru Europa, în vederea apărării activelor statelor şi ale companiilor, a afirmat Excelenţa Sa Arthur Mattli, ambasadorul Elveţiei în România, în cadrul celei de-a opta ediţie a Congresului de Securitate Cibernetică de la Sibiu, organizat de NTT Data şi Swiss WebAcademy.

Sursă foto: facebook / IntegralEdu

Târg educaţional la Bucureşti, Constanţa şi Brăila

O.D.Miscellanea / 23 septembrie

Elevii şi studenţii care doresc să studieze în străinătate au o nouă şansă pentru a-şi alege un liceu sau o facultate. Târgul Educaţional "World Education Fair" se va desfăşura fizic, cu respectarea normelor sanitare, la Bucureşti (24 septembrie), Constanţa (25 septembrie) şi Brăila (26 septembrie), accesul urmând să fie gratuit.

Meta Estate Trust este ultimul emitent listat în Piaþa AeRO a Bursei de Valori Bucureºti (BVB), după derularea unei oferte publice iniþiale de vânzare de acþiuni ordinare, clasa A, în urma căreia a atras 14 milioane lei, din cele aproape 30 de milioane pentru care fusese lansată operaþiunea de piaþă.

DATORITĂ REZULTATULUI DIN ACTIVITĂŢILE FINANCIAREMeta Estate Trust obţine un profit de 0,7 milioane lei, în prima jumătate a anului

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 23 septembrie

Pierdere din exploatare de 0,48 milioane lei Acţiunile companiei se tranzacţionează sub preţul din IPO  

Furnizorul de capital pentru investiţii imobiliare Meta Estate Trust (MET) a raportat, pentru primele şase luni ale anului, un profit net de aproape 0,7 milioane de lei, marcând trecerea de la pierdere din primele nouă luni de activitate, conform raportului companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ministerul Finanţelor listează la BVB o nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS

Ministerul Finanţelor listează la BVB o nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS

F.A.Piaţa de Capital / 23 septembrie

Ministerul Finanţelor (MF) listează la BVB o nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS, cu 3 scadenţe diferite şi în valoare cumulată de peste 1 miliard de lei. MF a atras 423,1 milioane lei şi 120,6 milioane euro printr-o emisiune de titluri de stat pentru populaţie (FIDELIS), cu trei scadenţe diferite, vândute pe piaţa de capital. Este a noua ofertă de titluri de stat derulată de Ministerul Finanţelor la bursă în ultimii trei ani.

Sursă foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Ministrul Grindeanu nu este de acord cu creşterea indemnizaţiei pentru demnitari

O.D.Politică / 23 septembrie

Creşterea indemnizaţiilor pentru demnitari a picat foarte prost pe fondul îndemnurilor, repetate, ale autorităţilor către populaţie la restrângerea cheltuielilor. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), a declarat că nu este de acord cu decizia colegilor săi senatori de a majora indemnizaţiile parlamentarilor şi primarilor şi şi-a exprimat speranţa că a fost "o greşeală".

Ediţia din 30.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 23 Septembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 23 Septembrie 2022

Macroeconomie / 23 septembrie

Volumul vânzărilor retail din Polonia şi-a accelerat creşterea anuală în august 2022, până la 4,2%, de la 2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1%, după un avans de 2% în luna anterioară.

Indicii mai fac un pas în spate

BVBIndicii mai fac un pas în spate

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 23 septembrie

Creşteri de dobânzi în Statele Unite, Elveţia şi Anglia Tranzacţie "deal" cu 1,36% din Evergent Investments  

Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în şedinţa de tranzacţionare de ieri, într-un context...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo