TRANSELECTRICA A ANUNŢAT: Tariful de transport al energiei a scăzut cu 1,96%, din 16 ianuarie

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Tariful de transport al energiei a scăzut cu 1,96%, din 16 ianuarie

Transelectrica a redus tarifele de transport al energiei electrice cu 1,96% începând cu 16 ianuarie 2020, ca urmare a scăderii contribuţiei plătite către Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie de la 2% la 0,2% din cifra de afaceri, potrivit unui raport transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA informează publicul investitor asupra publicării în Monitorul Oficial nr. 28/16.01.2020 a Ordinului ANRE nr.10/2020 pentru modificarea Ordinului ANRE nr. 218/2019 privind aprobarea tarifului mediu pentru serviciul de transport, a componentelor tarifului de transport de introducere a energiei electrice în reţea (TG) şi de extragere a energiei electrice din reţea (T L), a tarifelor pentru serviciul de sistem şi a preţului reglementat pentru energia electrică reactivă, practicate de Companie", au transmis oficialii companiei.

Prin urmare, tariful mediu reglementat aferent serviciului de transport al energiei electrice, aplicabil începând cu 16 ianuarie 2020, este de 17,97 lei pe MWh, cu 1,96% mai mic.

Totodată, tariful de transport - componenta de extragere a energiei electrice în reţea (TL), va scădea cu 2,11%, până la 16,67%, relatează Agerpres.

"Facem menţiunea că modificarea valorii tarifului mediu pentru transportul energiei electrice a fost determinată de reducerea nivelului contribuţiei băneşti datorată de CNTEE Transelectrica SA la bugetul ANRE pentru anul 2020, de la 2,0% la 0,2% din cifra de afaceri a Companiei", se mai arată în raportul menţionat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS