Transferoviar Grup şi-a redus la 33% deţinerea la Remarul 16 Februarie, după amenda de la CNVM

(N.I.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Transferoviar Grup, unul dintre acţionarii principali ai Remarul 16 Februarie (REFE) şi-a vândut o parte din acţiunile deţinute, cu 2,54 milioane lei, pentru a-şi diminua deţinerea sub 33%, după ce anterior fusese amendat de CNVM, pentru că a depăşit pragul respectiv fără să facă ofertă de preluare.

Astfel, Transferoviar Grup a vândut ieri 133.800 de acţiuni Remarul 16 Februarie, reprezentând 6,54% din capitalul companiei, diminuându-şi astfel participaţia de la 39,56% la 33%. Transferul acţiunilor a fost realizat la preţul de 19 lei/unitate, însă cumpărătorul nu a fost încă anunţat.

În a doua jumătate a lunii iunie, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a amendat Transferoviar Grup cu 0,5% din capitalul social (450 lei) pentru că a depăşit pragul de deţinere de 33% în cadrul Remarul 16 Februarie fără să lanseze o ofertă publică de preluare a restului acţiunilor companiei.

Potrivit legii, acţionarii care depăşesc pragurile de deţinere de 33% şi 50% sunt obligaţi să facă oferte publice de preluare, prin care să încerce să cumpere acţiuni de la ceilalţi deţinători, la un preţ echitabil.

Compania specializată în repararea vagoanelor Remarul 16 Februarie are un capital social de 5,11 milioane lei, divizat în 2,05 milioane acţiuni cu o valoare nominală de 2,50 lei. Principalii acţionari ai companiei sunt Transferoviar Grup, cu 33% din capital, şi Monica Băiculescu, cu o participaţie de 32% din acţiuni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS