Transilvania Investments vrea ca THR Marea Neagră să producă energie din surse regenerabile

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 10 noiembrie 2022

Transilvania Investments vrea ca THR Marea Neagră să producă energie din surse regenerabile

Transilvania Investments, fond ce controlează THR Marea Neagră, a solicitat completarea ordinii de zi adunării acţionarilor companiei turistice din data de 29 noiembrie, cu o serie de puncte ce au drept scop dezvoltarea unor capacităţi de producţie de energie din surse regenerabile, conform unui raport al societăţii publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Concret, fondul vrea ca, în adunarea de la finele lunii, să se supună la vot aprobarea realizării de către compania cu profil turistic a unui proiect de investiţie prin fonduri europene pentru "Producţie de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul THR Marea Neagră", în vederea finanţării acestuia în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020/Axa Prioritară nr. 11: Măsuri de îmbunătăţire a eficienţei energetice şi stimularea utilizării energiei regenerabile/Apelul de proiecte IMM RECOVER 1. Măsuri de ajutor de stat pentru producţie din surse energie regenerabile.

Alte puncte se referă la "aprobarea bugetului aferent proiectului" şi "aprobarea angajamentului entităţii cu privire la acordul privind rambursarea proporţională a finanţării nerambursabile acordate, inclusiv cu dobânzile şi penalităţile aplicabile, în cazul în care nu este menţinută investiţia pe întreaga perioadă de durabilitate, respectiv cinci ani de la efectuarea plăţii finale în cadrul contractului de finanţare".

Tot la adunarea din 29 noiembrie se va discuta scoaterea la licitaţie a nouă hoteluri din Eforie Sud şi Eforie Nord, precum şi alte active de pe litoralul românesc, deţinute de THR Marea Neagră.

Pentru primele nouă luni ale anului, societatea turistică a suferit o pierdere de 6,8 milioane de lei, faţă de un profit de 8,9 milioane de lei în perioada ianuarie-septembrie 2021, în urma creşterii cheltuielilor şi a scăderii veniturilor. Transilvania Investments deţine 78,6% din THR Marea Neagră.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro