Victor Cionga este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie Electrica

A.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 octombrie 2014

Victor Cionga este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie Electrica

Victor Cionga a fost numit, ieri, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica SA, având un mandat până în ianuarie 2016, potrivit unui comunicat remis redacţiei. Numirea a fost făcută în prima şedinţă a noului Consiliu de Administraţie de după privatizarea companiei şi a avut loc în conformitate cu statutul societăţii, potrivit comunicării.

Victor Cionga, în vârstă de 58 de ani, are experienţă în domeniul pieţelor de capital, în procese de listare, fuziuni şi achiziţii. Începând din 1998, Victor Cionga s-a alăturat Raiffeisen Financial Advisors România, ca Director General, iar apoi ca Director General Adjunct Raiffeisen Capital&Investment. Potrivit sursei citate, Cionga are cunoştinţe de guvernanţă corporativă, ocupând pentru o perioadă şi funcţia de Director General al Bursei de Valori Bucureşti.

Noul preşedinte al CA a declarat: "Sunt onorat de alegerea făcută de colegii mei din Consiliul de Administraţie. Membrii Consiliului vor lucra în echipă cu executivul, care, ştim deja toţi, a avut o contribuţie foarte importantă în listarea cu succes a Electrica. Considerăm că este un nou început de drum, atât pentru noi, cât şi pentru Grupul Electrica şi sperăm să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor acţionarilor şi publicului larg".

"Am convingerea că experienţa domnului Victor Cionga, ca de altfel a tuturor membrilor Consiliului de Administraţie, reprezintă un atu în procesul de implementare a unor măsuri de eficientizare a activităţii companiei noastre", a declarat Ioan Roşca, directorul general al SC Electrica SA.

În data de 22 septembrie, pentru prima dată după listarea duală a societăţii pe BVB şi pe Bursa de la Londra, acţionarii Electrica au ales componenţa noului Consiliu de Administraţie: Victor Vlad Grigorescu, Victor Cionga, Cristian Buşu, Arielle Malard de Rothschild şi Michael Adriaan Maria Boersma. Durata mandatului membrilor Consiliului de Administraţie este de patru ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb