ZIARUL BURSA

15 octombrie 2014
Ediţia din 21.03.2023
Deputatul Viorel Ştefan: "Piaţa noastră de capital nu a ajuns, încă, o alternativă reală la sistemul bancar"

20 DE ANI DE REGLEMENTARE A PIEŢEI DE CAPITALDeputatul Viorel Ştefan: "Piaţa noastră de capital nu a ajuns, încă, o alternativă reală la sistemul bancar"

ALINA TOMA VEREHAPiaţa de Capital / 15 octombrie 2014

Ziarul "BURSA" şi Centrul de Pregătire Financiară Millenium au programat, pentru aseară, organizarea unei recepţii jubiliare "20 de ani de reglementare a pieţei de capital", la Palatul Parlamentului, sub patronajul Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci a Camerei Deputaţilor.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), actualmente absorbită în Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a fost înfiinţată în octombrie 1994, având drept scop reglementarea, supravegherea şi dezvoltarea pieţei de capital.

OK, Ponta, ofiţer acoperit; dar dacă e adevărat şi restul?!

OK, Ponta, ofiţer acoperit; dar dacă e adevărat şi restul?!

MAKEPolitică / 15 octombrie 2014

Dezvăluirea că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE, este un succes al ziaristului Ovidiu Ohanesian, specializat în cercetarea serviciilor de informaţii: cînd, cu două seri înainte, preşedintele Traian Băsescu a declarat că premierul a fost ofiţer acoperit, el a menţionat că a pornit cercetarea subiectului de la interpelările formulate de PSD-istul Valer Marian, fost vicepreşedinte al Comisiei senatoriale pentru cercetarea abuzurilor; dar Valer Marian, a precizat, într-un interviu de luna trecută, că informaţia despre faptul că Ponta a fost racolat de SIE, i-a fost furnizată de Ohanesian.

"Creşterea noastră economică depinde de capitalul străin"

LUCIAN CROITORU:"Creşterea noastră economică depinde de capitalul străin"

EMILIA OLESCU Bănci-Asigurări / 15 octombrie 2014

Creşterea economică a ţării noastre depinde de capitalul străin, este de părere Lucian Croitoru, consilierul Guvernatorului BNR.

Domnia sa a subliniat, ieri, în cadrul "Foreign Investors Summit 2014", că, în ultimii 25 de ani, eliminând perioada de după 1990, "în care economia a fost represată financiar" şi pe cea cuprinsă între anii 2000-2011, când în ţară a intrat capital masiv, singura perioadă în care economia noastră a funcţionat "pe cont propriu" a fost 2011-2012-2013, în acest timp media creşterii economice fiind de 1,7%.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Profit de 5,6 miliarde dolari pentru "JPMorgan"

ALINA VASIESCUInternaţional / 15 octombrie 2014

"JPMorgan Chase & Co.", cea mai mare bancă din SUA, a raportat un profit de 5,6 miliarde dolari pentru trimestrul al treilea din anul curent, după pierderile de 380 de milioane de dolari de anul trecut, generate de costurile mari cu...

"Suzuki" şi-a redus producţia în Ungaria

ALINA VASIESCUInternaţional / 15 octombrie 2014

Fabrica din Ungaria a constructorului auto japonez "Suzuki Motor" Corp. şi-a diminuat producţia şi va continua să opereze la o capacitate redusă în restul anului, informează cotidianul maghiar Napi Gazdasag.

S-au redus penele de curent

RAPORT ANRE 2013S-au redus penele de curent

A.G.Companii / 15 octombrie 2014

Întreruperile neplanificate în alimentarea cu energie electrică (penele de curent) au lăsat în beznă, anul trecut, fiecare consumator din ţara noastră câte 427 de minute în medie, motiv pentru care ANRE (reglementatorul pieţei de energie) vrea să...

MACRO NEWSLETTER 15 octombrie 2014

MACRO NEWSLETTER 15 octombrie 2014

Internaţional / 15 octombrie 2014

Încrederea investitorilor în economia Germaniei a înregistrat o nouă scădere semnificativă în octombrie 2014, până la cel mai redus nivel din ultimele 23 de luni, conform datelor de la institutul ZEW.

REVISTA PRESEI 15.10.2014

Willy HomnerRevista Presei / 15 octombrie 2014

ADEVARUL 

Înţelegerea secretă dintre americani şi saudiţi pentru a lovi simultan Statul Islamic şi Rusia

Statele Unite ale Americii şi Arabia Saudită au încheiat luna trecută un protocol secret, fără de care americanii n-ar fi putut demara...

Răzvan Temeşan - confessions of a banker

Răzvan Temeşan - confessions of a banker

Recorded by ANCUŢA STANCIU (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 15 octombrie 2014

The Court of Bucharest recently ruled that the former president of Bancorex, Răzvan Temeşan (ex lege the current employee on the equivalent position of CEO of BCR, according to the ruling no. 51 of the High Court of Cassation and Justice), must...

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

21 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9209
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9434
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6037
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.3735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo