VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / RAMONA IVAN, DIRECTOR CEC BANK:"Foarte multe companii şi-au găsit puterea să se reinventeze după blocajul impus de pandemie"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 16 aprilie 2021

Ramona Ivan

Ramona Ivan

"Banca a crescut pe zona de creditare a IMM-urilor, în 2020"

CEC Bank a crescut, anul trecut, pe zona de creditare a IMM-urilor, potrivit doamnei Ramona Ivan, director Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale, CEC Bank, care menţionează că instituţia pe care o reprezintă a încercat să se adapteze nevoilor clienţilor în anul dificil al izbucnirii pandemiei.

Ramona Ivan declară: "Am încercat, începând cu luna martie 2020, să ne adaptăm, să discutăm foarte mult - online sau fizic - cu clienţii noştri, să venim în întâmpinarea lor. Problemele companiilor au fost multe şi deloc uşoare, apărând foarte multe amânări la plata datoriilor. În acest mediu dificil, însă, foarte multe companii şi-au găsit puterea să se reinventeze după blocajul activităţii, impus de pandemie. Multe companii şi-au reorientat afacerile, dezvoltându-şi operaţiunile pe segmente conexe activităţii lor tradiţionale. Am creditat multe astfel de proiecte".

Ramona Ivan aminteşte că CEC Bank este parte în toate programele guvernamentale pentru sprijinul antreprenorilor români, în contextul pandemiei, iar o parte dintre acestea au avut rezultate foarte bune în 2020, precum IMM Invest, "care a fost balonul de oxigen pentru foarte multe companii".

Conform doamnei Ivan, CEC Bank a avut "un număr impresionant de solicitări aprobate pentru programul IMM Invest". Oficialul băncii precizează: "Au fost circa 1.800 de companii, un număr deloc neglijabil în condiţiile în care foarte multe dintre acestea au venit să solicite finanţare pentru necesităţi curente, pentru linii de credit, capital circulant şi doar o pondere mică pentru investiţii".

În acest context, domnia sa subliniază că sistemul bancar este lichid, iar CEC Bank vrea să poată oferi finanţare, dar şi sfaturi pe toată durata proiectelor pe care le creditează.

Ramona Ivan menţionează: "Soluţia, în cazul unui antreprenor care vine la o bancă, este ca angajatul instituţiei creditoare să înţeleagă foarte repede despre ce anume este vorba în proiectul de investiţii al potenţialului client şi să îi poată da sfaturi plecând de la experienţa pe care a acumulat-o".

CEC Bank nu a crescut doar creditarea în anul pandemiei, ci s-a extins şi pe zona digitalizării, potrivit Ramonei Ivan, care susţine că, în noul context, clienţii instituţiei financiare s-au orientat foarte mult către această zonă.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro