VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / RUDOLF VIZENTAL, CEO ROCA INVESTMENTS: "Aştept o serie de corecţii, o mutare a lichidităţii din zona de acţiuni în cea de obligaţiuni"

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 februarie 2022

Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments

Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments

"Strategia noastră s-a bazat întotdeauna pe piaţa de capital"

Piaţa acţiunilor va traversa o perioadă dificilă şi în niciun caz nu se vor repeta tendinţele din ultimii doi ani, este de părere Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments, care subliniază: "Nu văd o perioadă foarte optimistă, aştept o serie de corecţii, o mutare a lichidităţii din zona de acţiuni în cea de obligaţiuni. Nu se vor repeta tendinţele din 2020 şi 2021, de aceea, ca investitori, avem nevoie de răbdare pentru că pe piaţa de capital profitul nu se face atunci când cumperi, nici atunci când vinzi, ci atunci când ai răbdare".

Pe de altă parte, ROCA Investments, ca o companie listată, "se înarmează cu concentrare şi tenacitate pe ceea ce are de făcut în interior". Domnul Vizental spune: "Încerc să nu mă uit la preţuri pe bursă sau la ce se întâmplă pe piaţa de capital, ci să mă concentrez pe a crea valoare intrinsecă, pe dezvoltarea de canale noi de vânzare. Vrem să ne asigurăm că cel puţin valoarea intrinsecă creşte semnificativ de la un an la altul, aşteptând, bineînţeles, ca şi piaţa de capital să urmeze această valoare".

Rudolf Vizental: "A trebuit să câştigăm încrederea investitorilor, în vederea listării"

Strategia noastră s-a bazat întotdeauna pe piaţa de capital, fiind convinşi că modalitatea de dezvoltare a companiei este în acea direcţie, spune Rudolf Vizental, menţionând însă că, în acelaşi timp, a considerat că aceasta trebuie să se specializeze pe anumite domenii strategice - atât pentru companie, cât şi pentru ţară.

"Astfel am identificat sectorul materialelor de construcţii, am grupat companiile care erau în portofoliul ROCA sub această umbrelă şi ne-am îndreptat spre piaţa de capital. Strategia noastră era să listăm direct ROCA, astfel am creat aceşti piloni şi am ales strategia menţionată", mai declară Rudolf Vizental.

Domnia sa afirmă că a trebuit să câştige încrederea investitorilor în vederea listării, subliniind: "La noi există o vorbă - că încrederea trebuie câştigată. Porneşti cu acest handicap, că nu există încredere, şi este responsabilitatea ta să o atragi. Reţeta pe care o am eu este o formulă care se bazează pe două activităţi: fă ceea ce spui şi spune ceea ce faci, zi de zi, cu răbdare, tenacitate şi perseverenţă, asigurând transparenţa de care are toată lumea nevoie - asupra activităţii tale şi a strategiei pe care o ai. Este un element foarte important pentru noi. Încrederea vine cu paşi mici, o atragi prin activitatea de zi cu zi".

Rudolf Vizental: "Tot mai multe companii de private equity se organizează sub formă de holding"

Tendinţele de reversare a globalizării nasc o serie de oportunităţi pe plan local, de dezvoltare regională în sector antreprenorial şi nu numai, spune Rudolf Vizental, precizând: "Această nevoie de dezvoltare aduce oportunităţi de consolidare, ceea ce înseamnă şi specializare. De aceea observăm că tot mai multe companii de private equity, inclusiv fonduri, se organizează sub formă de holding, care nu este o entitate ce adună participaţii, ci o structură care pune sub o umbrelă firme din acelaşi sector, cu o politică ce se bazează pe realizarea de profituri din dezvoltarea acestora, pe adăugarea de valoare. Este un model diferit de cel tradiţional şi acesta a fost motivul pentru care noi ne-am organizat sub forma unui holding unde am grupat companiile din sectorul producător de materiale de construcţii".

Domnul Vizental aminteşte că ROCA Investments s-a listat luna trecută pe piaţa AeRO, în condiţiile în care a dorit "să prindă ultima parte a acestui ciclu economic". Rudolf Vizental explică: "Am înţeles că există un val în zona de piaţă de capital pe care, anul trecut, l-am estimat ca fiind pe sfârşite, inclusiv pe pieţele străine. Am considerat că piaţa este un pic supraîncălzită şi acest lucru urmează să se termine, astfel că am încercat să prindem ultima parte a acestui ciclu economic şi ne-am concentrat pe listare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0224
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8440
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9545

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb