VIRGIL POPESCU, MINISTRUL ECONOMIEI: "Am cerut comisarului pe concurenţă acordarea unui sprijin pentru CNU, CEO şi CEH"

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a cerut, ieri, comisarului pe concurenţă Vestager Margrethe, sprijin şi suport pentru Compania Naţională a Uraniului şi pentru complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara.

Ministrul de resort a scris pe pagina sa de Facebook: "Vizita de la Bruxelles de astăzi (n.r. ieri) este foarte importantă. De dimineaţă am avut o întâlnire cu doamna Vestager Margrethe - Vicepreşedinte Executiv şi Comisar de concurenţă. Am cerut sprijin si suport pentru Compania Naţională a Uraniului, pentru CEH şi CEO. Perspectivele sunt foarte bune şi vreau să le mulţumesc partenerilor europeni pentru suportul acordat şi pentru susţinerea viitoare. Pe agenda discuţiilor am abordat teme cu privire la fondul pentru tranziţia justă şi respectarea regulilor de concurenţă; găsirea unor soluţii comune pentru asigurarea securităţii aprovizionării cu energie, asigurând totodată tranziţia către o economie ecologică. Digitalul a fost, totodată, pe ordinea de zi".

Acesta s-a întâlnit şi cu comisarul european pentru energie Kadri Simson. După discuţiile cu acesta, a precizat, conform news.ro: "Tot în cadrul vizitei de la Bruxelles am avut o primă întrevedere cu comisarul european pentru energie Kadri Simson. Am discutat despre implicaţiile Pactului Ecologic European şi despre modalităţile şi opţiunile optime pentru procesul de tranziţie energetică. De asemenea, am discutat şi despre Planul Naţional Integrat Energie - Schimbări Climatice şi modul de implementare a recomandărilor Comisiei Europene în acest sens".

Guvernul României a anunţat, săptămâna trecută, că a aprobat Ordonanţa de Urgenţă prin care Complexul Energetic Oltenia (CEO) primeşte 1,2 miliarde de lei pentru achiziţionarea certificatelor de CO2 pe anul 2019, la propunerea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS