Abonament gratuit

Volkswagen investeşte 44 miliarde euro în dezvoltarea automobilelor electrice şi autonome

Ziarul BURSA #Internaţional /

Volkswagen investeşte 44 miliarde euro în dezvoltarea automobilelor electrice şi autonome

Grupul auto german Volkswagen va investi 44 miliarde euro pentru dezvoltarea de automobile electrice şi autonome, precum şi pentru noi servicii de mobilitate până în 2023, în cadrul strategiei celui mai mare constructor auto european de a produce automobile electrice în regim de masă, transmite Reuters, conform Agerpres.

Suma de 44 miliarde euro reprezintă o treime din cheltuielile totale planificate pentru perioada 2019-2023, a precizat Volkswagen, la finalul unei reuniuni a consiliului său de supervizare, care a avut loc la Wolfsburg.

"Grupul Volkswagen şi-a fixat ca obiectiv în strategia sa accelerarea ritmului investiţiilor. Ne vom concentra investiţiile în domeniile de viitor", a declarat directorul general Herbert Diess.

După ce, în ultimii trei ani, a fost implicat într-un scandal provocat de manipularea emisiilor poluante ale vehiculelor diesel, Volkswagen a decis să îşi majoreze semnificativ cheltuielile în tehnologiile considerate curate. Din cele 44 miliarde euro anunţate vineri, aproximativ 30 de miliarde euro vor fi concentrate exclusiv dezvoltării de automobile electrice, o majorare netă comparativ cu bugetul global de investiţii în valoare de 34 miliarde euro anunţat în 2017 pentru perioada de până în 2022.

"Este cea mai mare reconversie industrială din istoria grupului", a apreciat Stephan Weil, şeful Executivului din landul Saxonia Inferioară, un important acţionar de la Volkswagen.

Constructorul auto a decis că două din uzinele sale din Germania vor fi reconvertite pentru a produce vehicule electrice. În plus, numărul modelelor electrice va creşte de la şase în prezent la peste 50 în 2025.

Directorul general Herbert Diess a recunoscut că această "ofensivă electrică" ar putea să afecteze, iniţial, câştigurile, dar a subliniat că Volkswagen ar urma să devină cel mai profitabil producător de automobile electrice, graţie economiilor de scară pe care le poate realiza. Chiar şi prima generaţie de vehicule electrice, care ar urma să iasă de pe liniile de producţie în cursul anului următor, ar urma să aibă o contribuţie pozitivă la marja de profit a grupului Volkswagen, a subliniat Diess.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Energia în priză
DTLAWYERS
Nuclearelectrica
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

30 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8698
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1617
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3406
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.1123

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie