ZIARUL BURSA

28 septembrie
Ilustraţie de MAKE şi Oana B., preluată din publicaţia BUCAREST HEBDO

Theresa May îşi apără planul de Brexit

V.R.Internaţional / 19 noiembrie 2018

Jeremy Corbyn, liderul opoziţiei din Marea Britanie: "Un al doilea referendum pentru Brexit nu este o opţiune pentru prezent" 

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a respins, la finele săptămânii trecute, contrapropunerile la proiectul său de acord negociat cu Uniunea Europeană pentru ie­şi­rea ţării sale din blocul comunitar (Brexit).

Amintim că, la data de 14 noiembrie, May a ajuns la un proiect de acord cu UE privind Brexitul, dar acesta a provocat mai multe plecări din Guvern, în condiţiile în care demisionarii nu au acceptat prevederile referitoare la viitorul Irlandei de Nord după ieşirea din UE.

CEx-ul remanierii

CEx-ul remanierii

George MarinescuPolitică / 19 noiembrie 2018

Liderii social-democraţi se vor întâlni astăzi ca să discute despre remanierea guvernamentală. Procesul remanierii a demarat cu demisiile a doi miniştri - Valentin Popa, ministrul Educaţiei Naţionale, şi Victor Negrescu, ministrul pentru Afaceri Europene - care au fost înlocuiţi de PSD cu Ecaterina Andronescu, respectiv George Ciamba.

"Ţara noastră este ţinta atacurilor cibernetice derulate de alte state"

FLORIN PANĂ, CYBERINT:"Ţara noastră este ţinta atacurilor cibernetice derulate de alte state"

A.I.Companii / 19 noiembrie 2018

Ţara noastră se află pe harta ţintelor atacurilor cibernetice derulate de state, care au în vedere accesarea infrastructurilor IT&C ale unor instituţii publice şi exfiltrarea de informaţii de importanţă strategică, a subliniat, vineri, Florin Pană, reprezentant al Centrului Naţional Cyberint (unitatea specializată în asigurarea securităţii cibernetice din cadrul Serviciului Român de Informaţii), în cadrul conferinţei internaţionale "Securitatea Privată - Evoluţie şi Inovare".

"Energia eoliană se dezvoltă într-un ritm alert"

COFACE: "Energia eoliană se dezvoltă într-un ritm alert"

R.R.Companii / 19 noiembrie 2018

Energia eoliană, alături de alte surse regenerabile, a înregis­trat o creştere puternică de la mijlocul anilor 2000 în întreaga lume, stimulată de sprijinul puternic oferit de guverne, de raporturile favorabile între competitivitate şi costuri (în comparaţie cu fabricile nucleare sau cu unităţile de prelucrare a cărbunelui) şi de un impact asupra mediului mai puţin dăunător, au transmis, vineri, reprezentanţii Coface, într-un comunicat.

Green Spots - investiţie de 100.000 de euro

ÎNCĂRCĂTOARE SOLARE STRADALE PENTRU DISPOZITIVELE MOBILEGreen Spots - investiţie de 100.000 de euro

A consemnat ADELINA TOADERCompanii / 19 noiembrie 2018

Cristian Danciu, cofondator Green Spots: "În România, apetitul pentru soluţii de tip Smart City este în creştere" 

Reporter: De unde a pornit ideea dezvoltării unui business care aduce în mijlocul oraşelor încărcătoare solare stradale?

Cristian Danciu: Specificul activităţii unui studio de arhitectură implică analiza continuă a designului, funcţionalităţilor şi nevoilor spaţiilor publice şi private. De asemenea, din experienţa de antreprenori, am identificat o caracteristică de bază în mediul urban, şi anume aceea de a fi permanent conectat la mijloacele mobile de comunicare.

Andrei Hrebenciuc - noul preşedinte Biofarm

Andrei Hrebenciuc - noul preşedinte Biofarm

E.O.Companii / 19 noiembrie 2018

Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, este noul preşedinte al Biofarm, începând cu data de 16 noiembrie, după ce Daniela Traiana Comşa a renunţat, din motive personale, la funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, rămânând să aibă calitatea de membru CA.

Estonia şi România - cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE

EUROSTAT:Estonia şi România - cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE

F.A.Macroeconomie / 19 noiembrie 2018

Rata anuală a inflaţiei a urcat, în octombrie acest an, la 2,2% în zona euro şi în Uniunea Europeană, de la 2,1% luna precedentă, în timp ce Estonia şi România au înregistrat cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat) şi preluate de Agerpres.

Casele inteligente cheamă sisteme de securitate "smart"

Casele inteligente cheamă sisteme de securitate "smart"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 19 noiembrie 2018

Interviu cu Gabriel Badea, preşedintele Federaţiei Serviciilor de Securitate din România 

Reporter: Pentru cei mai mulţi dintre noi, "acasă" este locul unde ar trebui să ne simţim cel mai în siguranţă. În acelaşi timp, ştim foarte bine că nu este suficient doar să ţinem uşa încuiată ca să ne ferim casele de "musafiri nepoftiţi". Cum ne sfătuiţi să procedăm?

Gabriel Badea: Într-adevăr, încuietorile simple, uşile necertificate, ferestrele din termopan nu sunt obstacole de netrecut, deopotrivă pentru spărgătorii de case profesionişţi, aşa numiţii "springari", dar şi pentru hoţii "oportunişti", care profită de neglijenţa şi neatenţia noastră.

Îngrijorător, milioane de infecţii sunt contractate în spitale

Îngrijorător, milioane de infecţii sunt contractate în spitale

O.D.Companii / 19 noiembrie 2018

Spitalele îmbolnăvesc la modul propriu, aceasta este realitate şi nu doar o impresie lipsită de fundament. Aproape 9 milioane de persoane contractează anual infecţii în spitale şi centre de îngrijire din Europa, a anunţat Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Efect de contaminare

Cristian PîrvulescuEditorial / 19 noiembrie 2018

Cristian Pîrvulescu

Poate ca marţi, 13 noiembrie, or fi fost trei ceasuri rele, dar nici Raportul privind MCV-ul dat publicităţii de Comisia europeană, nici Rezoluţia Parlamentului european privind statul de drept în România nu au fost cu adevărat nişte surprize. Nici în România, nici în afara ei!

Ediţia din 28.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Finanţare pentru 234 proiecte culturale

Finanţare pentru 234 proiecte culturale

Cultură / 19 noiembrie 2018

Administraţia Fondului Cultural Naţional a aprobat finanţarea pentru 234 de proiecte culturale în sesiunea I/2019. A fost alocată suma de 20 de milioane de lei: 3 milioane de lei, des­tinate programelor multianuale, şi 17 milioane, pentru cele...

WIKILEAKSAssange a fost inculpat în SUA

Internaţional / 19 noiembrie 2018

Un nou episod din serialul WikiLeaks se desfăşoară în aceste zile. Parchetul federal american a obţinut un act secret de inculpare a lui Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, care a publicat zeci de mii de documente diplomatice şi...

MACRO NEWSLETTER 19 Noiembrie 2018

MACRO NEWSLETTER 19 Noiembrie 2018

Macroeconomie / 19 noiembrie 2018

Vânzările retail din Marea Britanie au scăzut neaşteptat în octombrie 2018, cu o rată lunară de 0,5%, după un declin de 0,4% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 2,2%, de la 3,3% în luna anterioară.

Lichiditate de numai 15,2 milioane de lei

Lichiditate de numai 15,2 milioane de lei

A.I.Piaţa de Capital / 19 noiembrie 2018

Creştere de 0,32% pentru BET-FI 

Valoarea tranzacţionată în ultima şedinţă bursieră a săptămânii a fost de doar 15,25 milioane de lei, circa o treime din valoarea medie a acestui an, de circa 41,2 milioane de lei, în condiţiile în care prin...

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo