Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019

WIKILEAKS:Ambasada SUA: Traian Băsescu exclude cumpărarea de avioane de vânătoare europene

F.A.
Politică #WikiLeaks despre Romania /

Ambasada SUA relatează într-o telegramă clasificată "Confidenţial" o discuţie Traian Băsescu - Nicholas Taubman din 5 iunie 2007 în care Băsescu i-ar fi spus că "atât timp cât va fi preşedinte nu va avea loc alegerea unui avion de vânătoare european" (formularea ambasadorului), scrie Hotnews.

"Ambasadorul s-a întâlnit cu un Băsescu bronzat, relaxat şi încrezător, pe 5 iunie la Palatul Cotroceni, la invitaţia preşedintelui. Aceasta a fost prima lor întâlnire după ce Băsescu s-a întors la putere ca urmare a referendumului din 19 mai", se arată în telegramă.

"Ca răspuns la întrebarea ambasadorului legată de înlocuirea flotei de avioane de vânătoare, preşedintele român a spus imediat că ştia despre curentul de opinie din guvernul Tăriceanu care favoriza un avion de vânătoare european în locul scenariului F-16/JSF pe care Băsescu şi fostul ministru al Apărării, Sorin Frunzăverde, l-au susţinut puternic. Băsescu a spus că ştie ce încearcă să facă < Europenii > şi actualul guvern, dar că atât timp cât va fi preşedinte nu va avea loc alegerea unui avion de vânătoare european. El a spus că i-a cerut şefului Statului Major să se vadă pe 6 iunie pentru o actualizare a chestiunii şi-i va ordona să repună abordarea F-16/F-35 pe tapet. Băsescu a declarat în mod clar că opţiunea sa a rămas achiziţionarea în leasing de avioane F-16, urmată de upgradarea la JSF", se arată în telegrama trimisă la Washington.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS