ZIARUL BURSA

25 ianuarie 2010
 Ludwik Sobolewski, preşedintele Bursei din Varşovia (dreapta) a dat startul şedinţei de tranzacţionare la Sibex, alături de Teodor Ancuţa, preşedintele Sibex.

NOUTĂŢI LA JUBILEU: Piaţa spot şi un ATS

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 25 ianuarie 2010

Cu o piaţă reglementată de acţiuni, un sistem alternativ de tranzacţionare şi noi instrumente derivate (n.r. pe indicele american Dow Jones şi pe certificate de emisiuni de CO2) se poate lăuda Bursa de la Sibiu, începând de vineri, ora zece, când clopoţelul sunat de Teodor Ancuţa, preşedintele Sibex, şi Ludwik Sobolewski, preşedintele Bursei din Varşovia, a dat startul şedinţei de tranzacţionare.

Teodor Ancuţa, preşedintele Sibex (dreapta), a acordat ziarului "BURSA" premiul pentru susţinerea pieţei de capital.

Ziarul "BURSA", premiat pentru susţinerea pieţei

F.A.Piaţa de Capital / 25 ianuarie 2010

Premiul pentru susţinerea pieţei de capital a fost decernat, vineri, ziarului "BURSA" de către preşedintele Bursei din Sibiu, domnul Teodor Ancuţa, în cadrul unei festivităţi organizate la împlinirea a 15 ani de piaţă bursieră la Sibiu.

Bursele europene deschid pe roşu

F. A.Internaţional / 25 ianuarie 2010

Bursele europene au deschis şedinţa de azi în scădere, afectate în continuare de titlurile din sectorul bancar, în contextul în care investitorii sunt îngrijoraţi de efectele măsurilor luate de preşedintele SUA pentru limitarea complexităţii băncilor, relatează AFP, potrivit NewsIn.

Ediţia din 25.01.2010
Ediţia din 04.06.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Indicii, traşi în jos de marcările de profit

Indicii, traşi în jos de marcările de profit

IZABELA SÎRBUPiaţa de Capital / 25 ianuarie 2010

Indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a înregistrat vineri cea mai mare corecţie din piaţă, investitorii preferând să-şi marcheze profitul obţinut în ultimele săptămâni, după...

Firmele în dificultate se pot salva cu concursul creditorilor

Gheorghe PipereaCompanii / 25 ianuarie 2010 /

La sfârşitul anului 2009, Parlamentul a adoptat o lege care îşi propune ca scop salvgardarea întreprinderilor româneşti, lege denumită - cam neîndemânatic - "Lege privind introducerea concordatului preventiv şi [a] mandatului ad-hoc".

LEGISLAŢIEStatul rambursează TVA plătită în afara ţării

C.P.Companii / 25 ianuarie 2010

Începând cu 15 ianuarie, oamenii de afaceri români care călătoresc frecvent în afara ţării, îşi vor putea recupera mult mai simplu de la stat Taxa pe Valoare Adăugată pe care au plătit-o pentru diverse produse şi servicii din străinătate - în...

"Nicolina" Iaşi a intrat, din nou, în insolvenţă

DORU MOCANU, IAŞIPiaţa de Capital / 25 ianuarie 2010 /

Magistraţii ieşeni au decis vineri ca societatea "Nicolina" SA Iaşi să reintre în procedură de insolvenţă, după ce o primă hotărâre în acest sens fusese casată de Curtea de Apel Iaşi, din cauza neîndeplinirii corecte a procedurilor necesare.

Tehnoton SA Iaşi wants to get a five million lei loan

Doru Mocanu, Iaşi (Tradus de Cosmin Ghidoveanu)English Section / 25 ianuarie 2010

The board of the company Tehnoton SA (symbol: THNI, listed on the Rasdaq tier of the Bucharest Stock Exchange) scheduled a General Meeting of Shareholders on February 27th, 2010, with the main item on the agenda being the taking of a five million...

Obama aduce scăderi pe bursele europene şi americane

Obama aduce scăderi pe bursele europene şi americane

Alina VasiescuInternaţional / 25 ianuarie 2010

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa şi SUA au scăzut vineri, după ce, joi, preşedintele american, Barack Obama, a lansat o serie de propuneri de măsuri privind limitarea activităţilor marilor bănci, urmărind să restrângă nivelul...

Pichet pentru prelungirea şomajului tehnic

Pichet pentru prelungirea şomajului tehnic

CĂTĂLIN DEACUCompanii / 25 ianuarie 2010 /

CNS Cartel ALFA va picheta, începând de astăzi, timp de patru zile, sediul Ministerului de Finanţe, solicitând Guvernului să prelungeas-că actul normativ care reglementează procedura şomajului tehnic.

Sindicatele din administraţie încep acţiunile de protest

N.I.Companii / 25 ianuarie 2010

Biroul Executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Adminis-traţie (FNSA) a decis, vineri, să declanşeze, pe 12 februarie, grevă generală în sistem, dacă Guvernul nu opreşte aplicarea legii privind concedierea a aproape 17.000 de persoa-ne...

Apusul unei epoci

Cristian PîrvulescuEditorial / 25 ianuarie 2010

Cristian Pîrvulescu

După alegerile prezidenţiale din decembrie - oarecum previzibil, şi nu doar pentru că nu a dat preşedintele, ci mai ales din cauza situaţiei interne instabile, PSD se găseşte într-un moment politic delicat.

Romania"s steel output down almost 50% in 2009

Alina Vasiescu (Tradus de Cosmin Ghidoveanu)English Section / 25 ianuarie 2010

In 2009, Romania produced 2,699 million metric tons (mmt) of steel, down 46.4% over the 5,035 mmt of steel output in 2008, the World Steel Association (WSA) announced. However, in the last month of 2009, Romania produced 270,000 tons of steel, a...

Ştefan Nicolae, Agrostar: A rise in foodstuffs prices will cause a drop in consumption, which in turn will cause many producers to go bankrupt.

Food prices to increase 20% in H2 2009

Viviani Mirică (Tradus de Cosmin Ghidoveanu)English Section / 25 ianuarie 2010

Prices of basic foods will increase 15-20% in the second half of 2009, even as prices have increased around 18% compared to October, said Ştefan Niculae, chairman of the Agrostar Federation.

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii