ZIARUL BURSA

31 octombrie 2013
Noi l-am născut pe Dracula, americanii pe Obama

OBAMACARE, A NIGHTMARE ON MAIN STREETNoi l-am născut pe Dracula, americanii pe Obama

CĂLIN RECHEAInternaţional / 31 octombrie 2013

Halloween-ul din 2013 este special pentru americani. Cetăţenii Statelor Unite nu mai trebuie să caute groaza în filme şi nu mai au nevoie nici de imaginaţie pentru alegerea costumelor de petrecere.

Pentru că "petrecerea" a început în prima zi a lunii octombrie, iar groaza o va urma mult timp de aici încolo. Numele ei este Obamacare, apelativul plin de afectivitate ataşat unei legi aprobate în 2010.

Affordable Care Act (n.a. Legea pentru îngrijirea accesibilă) trebuia să fie un uriaş pas înainte în ceea ce priveşte asigurarea sănătăţii americanilor.

Cai verzi pe pereţii Oltchim

Cai verzi pe pereţii Oltchim

ALINA TOMA VEREHACompanii / 31 octombrie 2013

Autorităţile noastre par că aleargă după cai verzi pe pereţi, străduindu-se să găsească un investitor strategic din industria petrolieră, care să preia combinatul Oltchim, la pachet cu platforma petrochimică din Piteşti şi cu rafinăria Arpechim.

Avicola Buzău preia Avicola Călăraşi cu salmonela cu tot

UPDATEAvicola Buzău preia Avicola Călăraşi cu salmonela cu tot

ALEXANDRA OANCĂCompanii / 31 octombrie 2013

Update 14:24 Daniel Constantin: "Deşi există şi excepţii, toate produsele din supermarketuri sunt sigure pentru comercializare" 

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a dorit să asigure, în cadrul târgului Indagra, că toate produsele din supermarketuri sunt sigure pentru comercializare.

Pogonaru consideră interesante acţiunile "Prodplast"

Pogonaru consideră interesante acţiunile "Prodplast"

OCTAVIAN RADUPiaţa de Capital / 31 octombrie 2013

După ce compania "Prodplast Imobiliare" a cumpărat, luni, un pachet de 4.500 de titluri Prodplast (PPL), "Prodplast Imobiliare" şi "SIF5 Oltenia" au mai cumpărat, marţi, pachete de acţiuni PPL, potrivit unor comunicate ale companiilor transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Scade şomajul în Germania

V.R.Jurnal de criză / 31 octombrie 2013

Rata şomajului din Germania a scăzut uşor în octombrie, la 6,5%, de la 6,6% în septembrie, în condiţiile în care numărul persoanelor fără loc de muncă a atins cel mai redus nivel din noiembrie 2012 până în prezent.

Ediţia din 31.10.2013
Ediţia din 20.09.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
MACRO NEWSLETTER: 31 octombrie 2013

MACRO NEWSLETTER: 31 octombrie 2013

Internaţional / 31 octombrie 2013

Preţurile producătorilor industriali din SUA au înregistrat un declin neaşteptat în septembrie 2013, cu o rată lunară de 0,1%, după un avans de 0,3% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 0,3%, de la 1,4% în luna anterioară.

"Japan Tobacco" va lansa negocieri cu sindicatele pe marginea disponibilizărilor.

"Japan Tobacco" închide patru fabrici

ALINA VASIESCUInternaţional / 31 octombrie 2013

Producătorul nipon de ţigarete "Japan Tobacco" Inc., al treilea la nivel mondial, va închide patru fabrici şi va disponibiliza 1.600 de angajaţi în Japonia (18% din total), conform planului său de a-şi creşte competitivitatea şi...

ING rambursează o nouă tranşă din ajutorul de stat

ALINA VASIESCUInternaţional / 31 octombrie 2013

"ING Groep" NV, cel mai mare furnizor olandez de servicii financiare, va plăti 1,13 miliarde euro (1,55 miliarde dolari) către guvernul olandez, luna viitoare, fiind astfel tot mai aproape de rambursarea integrală a ajutorului de stat pe...

Profit de 127 milioane euro pentru BCR la nouă luni

Profit de 127 milioane euro pentru BCR la nouă luni

ALEXANDRU SÂRBUBănci-Asigurări / 31 octombrie 2013

BCR a înregistrat un profit net de 559,8 milioane lei (126,9 milioane euro) în primele nouă luni ale acestui an, faţă de o pierdere de 758,9 milioane lei (172,1 milioane euro), în perioada corespunzătoare a anului trecut, a anunţat instituţia de...

REVISTA PRESEI 31.10.2013

Willy HomnerRevista Presei / 31 octombrie 2013

Proprietarii construcţiilor care nu fac parte din categoria clădirilor, precum parcările şi piscinele, vor fi obligaţi să achite anul viitor un impozit, măsura vizând extinderea bazei de impunere pentru creşterea veniturilor bugetare, scrie...

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo