ZIARUL BURSA

05 februarie 2016
"Reacţia băncilor e prudenţială"

MUGUR ISĂRESCU, DESPRE LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ:"Reacţia băncilor e prudenţială"

Bănci-Asigurări / 05 februarie 2016

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat, astăzi, că legea dării în plată va schimba modul în care este acordat, în ţara noastră, creditul ipotecar, adăugând că reacţia băncilor e una prudenţială.

"Noi discutăm cu băncile în calitate de supraveghetor, dar nu am cunoştinţă de nicio înţelegere între bănci. Credem că ce au anunţat unele bănci, în condiţiile în care legea va fi aprobată în forma actuală, mi se pare o reacţie actuală la o propunere legislativă majoră".

Constantin Frăţilă

PROCESUL PRIVIND SUSPENDAREA CERERII ACŢIONARILOR DE CONVOCARE AGASIF Transilvania: "Frăţilă a renunţat la apel"

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 05 februarie 2016

Omul de afaceri Constantin Frăţilă, care controlează 5% din SIF Transilvania, a renunţat la judecata apelului declarat de Tribunalul Braşov, împotriva sentinţei prin care instanţa suspendase cererea unui grup de acţionari de convocare a Adunării Generale pentru schimbarea conducerii SIF3, arată un comunicat transmis de SIF Tran-silvania Bursei de Valori Bucureşti.

Lagarde, FMI: "Sistemul monetar internaţional trebuie actualizat"

Lagarde, FMI: "Sistemul monetar internaţional trebuie actualizat"

A.V.Internaţional / 05 februarie 2016

Pieţele emergente din întreaga lume nu beneficiază de suficient sprijin din partea sistemului monetar internaţional, este de părere Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), care face apel la o actualizare a politicilor globale în vederea schimbării acestei situaţii, în special în privinţa normelor care guvernează cursul valutar, rezervele şi normele care le permit ţărilor să acceseze lichidităţi în perioade de criză.

"Goldman Sachs": Lira va pierde 15-20% în caz de Brexit

"Goldman Sachs": Lira va pierde 15-20% în caz de Brexit

ALINA VASIESCUInternaţional / 05 februarie 2016

Lira sterlină ar putea să scadă cu până la 15-20% dacă Marea Britanie va vota în favoarea părăsirii Uniunii Europene (Brexit), scenariu care, probabil, va alarma investitorii străini şi va "seca" intrările de capital necesare finanţării deficitului de cont curent al ţării, conform unei analize "Goldman Sachs", citată de presa internaţională.

Ediţia din 05.02.2016
Ediţia din 26.05.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
BERD a sărit de pragul de 5% la BVB

BERD a sărit de pragul de 5% la BVB

A.A.Piaţa de Capital / 05 februarie 2016

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a ajuns la o deţinere de 5,12% din Bursa de Valori Bucureşti (BVB), după ce a cumpărat, luni, un pachet de 10.000 de titluri BVB, potrivit unui comunicat transmis operatorului de piaţă.

Dolarul scade faţă de valutele majore

Dolarul scade faţă de valutele majore

A.V.Internaţional / 05 februarie 2016

Moneda SUA, dolarul, a înregistrat, între 3 şi 4 februarie, pe pieţele externe, cel mai important declin de două zile din martie 2015 până acum, pierzând tot câştigul pe care îl consemnase de la începutul anului.

FAO: Preţul alimentelor continuă să scadă în 2016

FAO: Preţul alimentelor continuă să scadă în 2016

A.G.Companii / 05 februarie 2016 /

Indicele preţurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), a scăzut şi în luna ianuarie 2016, în urma diminuării preţurilor la toate produsele alimentare, în...

Ziduri

CORNEL CODIŢĂEditorial / 05 februarie 2016

CORNEL CODIŢĂ

În Europa, isteria zidurilor şi a gardurilor menite să controleze fluxurile de refugiaţi a atins cote de la care diferenţa dintre patologic şi normal nu mai poate fi sesizată.

MACRO NEWSLETTER 5 februarie 2016

MACRO NEWSLETTER 5 februarie 2016

Internaţional / 05 februarie 2016

Activitatea în sectorul serviciilor din SUA şi-a temperat expansiunea peste aşteptări în ianuarie 2016, conform indicilor PMI (Purchasing Managers Index) de la ISM (Institute for Supply Management).

 "The Big Short", viaţa bate filmul

"The Big Short", viaţa bate filmul

D.N.Cultură / 05 februarie 2016

Cinematografia a avut nevoie de opt ani pentru a reuşi să ofere un film în care mecanismele care au dus la declanşarea crizei financiare să fie explicate pe larg.

"Nestlé" preia integral "Osem"

"Nestlé" preia integral "Osem"

ALINA VASIESCUInternaţional / 05 februarie 2016

"Nestlé" SA, cel mai mare grup alimentar din lume, a decis să cumpere restul pe care nu îl deţinea la compania israeliană "Osem", plătind în schimb circa 840 de milioane de dolari.

Profitul "Shell" a scăzut cu 44% în T4 2015

ALINA VASIESCUInternaţional / 05 februarie 2016

"Royal Dutch Shell" Plc, cel mai mare grup petrolier european, şi-a redus cu 44% profitul ajustat în ultimul trimestru (T4) din 2015, în ritm anual, la 1,8 miliarde de dolari, pe fondul declinului cotaţiilor ţiţeiului.

Profit peste aşteptări pentru "ING Groep"

Profit peste aşteptări pentru "ING Groep"

ALINA VASIESCUInternaţional / 05 februarie 2016

"ING Groep" NV, cel mai mare furnizor olandez de servicii financiare, a raportat, ieri, un profit peste aşteptări pentru ultimele trei luni din 2015, pe fondul câştigurilor din operaţiunile bancare, respectiv al reducerii provizioanelor...

REVISTA PRESEI 05.02.2016

Willy HomnerRevista Presei / 05 februarie 2016

ADEVĂRUL 

Predoiu: Buşoi este, în acest moment, candidatul PNL la funcţia de primar general al Capitalei

Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a declarat că europarlamentarul Cristian Buşoi este. în acest moment, candidatul PNL la...

Manifest DADA din 28 aprilie 1916

Sub drapelul legiunilor dadaiste

MARIUS TIŢACultură / 05 februarie 2016

Cronologia ne recomandă să susţinem că DADA a început fix acum 100 de ani, la Zürich, în Elveţia. În jur colcăia un război scăpat de sub control, ce o luase razna prin toată lumea, în timp ce în Elveţia, această insulă de neutralitate, se...

DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Webinar Smart City

ENGLISH SECTION

more articles

Livestreaming Teatrul Naţional

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii