ZIARUL BURSA

19 septembrie 2016
Ediţia din 01.02.2023
Cuvântul editorului

EDIŢIE SPECIALĂ "REDACTOR-ŞEF PENTRU O ZI": S.R. STĂNESCUCuvântul editorului

MAKEMiscellanea / 19 septembrie 2016

Lui Sorin Roşca Stănescu i-a plăcut propunerea mea să fie, pentru o zi, redactor şef al ziarului BURSA şi a tratat-o cu seriozitate: a participat la o şedinţă de redacţie, unde a venit pregătit, a lansat tema extrem de nimerită a acestei Ediţii speciale, a dezbătut pertinent cu ziariştii noştri subiectele întrebărilor, apoi, pe parcursul realizării, a citit articolele programate, a aprobat ilustraţia grafică şi punerea în pagină.

Sorin Roşca Stănescu este, de câtva timp, politician, dar exerciţiul acesta, de la BURSA, i-a venit mănuşă - zecile de ani de jurnalism lasă urme adânci.

Mulţumesc, Sorin Roşca Stănescu!

Citiţi această Ediţie specială!

Este utilă, este necesară.

Dacian Cioloş

PREMIERUL, RAPORT ÎN PARLAMENT DESPRE SITUAŢIA ECONOMICĂ A ŢĂRIIDacian Cioloş: "Nu intenţionăm să creştem nicio taxă şi niciun impozit"

Andrei StanPolitică / 19 septembrie 2016

Actualizare 20:00 Ovidiu Raeţchi: "Spectacolul lui Dragnea din plen a arătat cât de urgentă este demisia sa din fruntea PSD"

Spectacolul revoltător al lui Liviu Dragnea din plenul Parlamentului a arătat cât de urgentă şi importantă este demisia sa din fruntea PSD, a precizat vicepreşedintelui PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi prin intermediul unui comunicat de presă.

Actualizare 18:13 Nicuşor Dan, despre discursul lui Dragnea: "N-am apreciat deloc ironia de a vedea un condamnat penal vorbind despre integritate"

Actualizare 17:45 Alina Gorghiu: "Mă îndoiesc de buna credinţă a PSD când solicită de la Guvernul Cioloş cifrele privind situaţia economică"

Actualizare 17:30 Tăriceanu "Guvernul Ponta, a fost înlocuit cu o echipă parcă luată din cartea de telefon"

Actualizare 17:21 Dacian Cioloş: "Biriş a pus în dezbatere Codul Fiscal, în ciuda opoziţiei mele"

Actualizare 17:12 Cioloş: "Nu vreau să învăţ limba demagogiei"

Actualizare 15:52 Dragnea, către Cioloş: "Zero e procentul fondurilor UE absorbite de guvernul dumneavoastră"

Actualizare 15:42 Liviu Dragnea: "Cioloş nu a vorbit în limba română, ci în limba tehnocraţilor, o limbă ruptă de realitate"

Este economia României o bombă cu ceas?

EDIŢIE SPECIALĂ "REDACTOR-ŞEF PENTRU O ZI": S.R. STĂNESCUEste economia României o bombă cu ceas?

SORIN ROŞCA STĂNESCUMacroeconomie / 19 septembrie 2016

Este o întrebare care trebuie pusă. Mai ales în condiţiile în care lipsesc, în mod straniu, o serie de informaţii utile care ne-ar ajuta să luăm mai bine temperatura societăţii româneşti. Această enigmă, generată de lipsa de comunicare a Guvernului, de absenţa unor informaţii indispensabile, devine mai stresantă acum, în prag de campanie electorală.

Discursul dublu al Airbus Helicopters

RADU SÂRBU, OFIŢER AL LEGIUNII DE ONOARE ÎN GRAD DE COMANDOREditorial / 19 septembrie 2016

RADU SÂRBU, OFIŢER AL LEGIUNII DE ONOARE ÎN GRAD DE COMANDOR

Flota de elicoptere PUMA a Forţelor Aeriene Regale (RAF) a ajuns la 10.000 ore de zbor în februarie. Elicopterele au fost upgradate la standardele noii generaţii, conform Programului de Extindere a Vieţii Puma - un reper pentru programele de reînnoire - şi acum sunt operaţionale, în Regatul Unit şi peste tot în lume.

Gabriel Oprea

Senatul a respins cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea în cazul morţii poliţistului de la Rutieră

Gabriel TănasePolitică / 19 septembrie 2016

Actualizare 19:54 Oprea: "Este o cruce pe care o să o duc toată viaţa, fiindcă a murit un coleg la datorie"

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a mai afirmat în această seară că moartea poliţistului Bogdan Gigină este "o cruce" pe care o va duce toată viaţa.

Actualizare 19:25 Nicuşor Dan: "PSD, PNL şi PMP şi-au dat mâna pentru a-l salva pe Oprea în dispreţul statului de drept"

Prea târziu pentru salvarea Deutsche Bank?

Prea târziu pentru salvarea Deutsche Bank?

CĂLIN RECHEAInternaţional / 19 septembrie 2016

CĂLIN RECHEA

O amendă de 14 miliarde de dolari îi mai lipsea Deutsche Bank, cea mai mare bancă a Germaniei şi cea mai importantă sursă a riscului sistemic la nivel global, conform unei analize de la Fondul Monetar Internaţional.

Capitalul autohton sau capitalul străin?

EDITIE SPECIALA "REDACTOR-SEF PENTRU O ZI": S.R. STANESCU / CINE CONDUCE ECONOMIA ROMÂNEASCĂCapitalul autohton sau capitalul străin?

EMILIA OLESCUMacroeconomie / 19 septembrie 2016

În cadrul mediului de afaceri din ţara noastră există opinii contradictorii legate de ponderea capitalului străin în totalul capitalului din economie.

Specialiştii spun că nu există statistici exacte în acest sens şi au opinii diferite referitoare la acest subiect.

Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), ne-a precizat: "Capitalul românesc este perceput în diferite moduri, în funcţie de ce se ia în considerare. De exemplu, capitalul existent în companiile de stat este apreciat, chiar în condiţiile privatizărilor haotice, ca fiind mai mare de 50% (sectorul energetic, cu hidrocentrale, termocentrale, linii de înaltă tensiune ale Transelectrica, Transgaz etc).

Finalizarea planului cadastral - condiţie pentru reglementarea achiziţiei de terenuri agricole de către străini

EDITIE SPECIALA "REDACTOR-SEF PENTRU O ZI": S.R. STANESCUFinalizarea planului cadastral - condiţie pentru reglementarea achiziţiei de terenuri agricole de către străini

A.S.Companii / 19 septembrie 2016

Fermierii români au cerut, în acest an, Guvernului să stopeze vânzarea de terenuri agricole străinilor, pentru că aceştia au ajuns să deţină 40% din pământul arabil al ţării, potrivit unui studiu realizat anul trecut de către Transnational Institute pentru Comisia de Agricultură din cadrul Comisiei Europene.

IMM-urile nu mai pot beneficia de reduceri cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri

GUVERNUL A MODIFICAT LEGISLAŢIA ACHIZIŢIILOR PUBLICEIMM-urile nu mai pot beneficia de reduceri cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri

Stelian BădescuCompanii / 19 septembrie 2016

Actualizare 19:42 CNIPMMR: "Ordonanţa adoptată astazi va avea un impact devastator în economie, IMM-urile fiind excluse de la achiziţiile publice"

Ordonanţa adoptată astazi de către Guvern, prin care IMM-urile nu mai pot beneficia de reduceri cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri, va avea un impact devastator în economie, deoarece întreprinderile mici şi mijlocii vor fi excluse cu totul de la achiziţiile publice, consideră Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Vasile Blaga, la DNA

Vasile Blaga, la DNA

M.I.Anticorupţie / 19 septembrie 2016

Actualizare 14:50 Surse: Vasile Blaga, audiat într-un alt dosar decât cel al accidentului rutier comis de chestorul Liviu Popa

Vasile Blaga a fost audiat în această dimineaţă într-un alt dosar decât cel al accidentului rutier comis de chestorul Liviu Popa când se afla la volanul maşinii care îi aparţine copreşedintelui PNL, conform unor surse citate de Digi24.ro.

Actualizare 09:50 Vasile Blaga a fost audiat ca martor într-un nou dosar

Vasile Blaga a declarat la plecarea din sediul DNA că dosarul vizează un accident uşor în care a fost implicată maşina sa în urmă cu aproximativ două săptămâni, potrivit Digi24.

Comerţul cu amănuntul a crescut cu 11,7%

EDITIE SPECIALA "REDACTOR-SEF PENTRU O ZI": S.R. STANESCU / ÎN IULIE 2016 FAŢĂ DE ACEEAŞI LUNĂ A ANULUI TRECUTComerţul cu amănuntul a crescut cu 11,7%

ANDREI MURGULEŢMacroeconomie / 19 septembrie 2016

Comerţul cu amănuntul, cu excepţia comeţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut cu 11,7%, în iulie 2016 comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Comerţul cu amănuntul a crescut datorită ascensiunilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare - cu 13,4%, vânzărilor carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate - cu 11,5% şi comerţului cu produse alimentare, băuturi şi tutun - cu 9,9%.

Partidul lui Vladimir Putin obţine majoritatea absolută

ALEGERI LEGISLATIVE ÎN RUSIA:Partidul lui Vladimir Putin obţine majoritatea absolută

Mina IrinaInternaţional / 19 septembrie 2016

Actualizare 21:00 O cameră de supraveghere a surprins o fraudă la alegerile din Rusia

Imagini surprinse de o cameră de supraveghere într-o secţie de votare din Rusia indică o fraudă la alegerile parlamentare de ieri, informează Digi 24.

---------

Rusia Unită, formaţiunea politică a preşedintelui Vladimir Putin, a obţinut majoritatea absolută în Duma de stat, cameră inferioară a Parlamentului rus, după alegerile legislative desfăşurate ieri.

"Franţa are nevoie de şi mai multe resurse pentru a combate terorismul"

PREŞEDINTELE FRANCOIS HOLLANDE: "Franţa are nevoie de şi mai multe resurse pentru a combate terorismul"

Laura Boico Internaţional / 19 septembrie 2016

Lupta împotriva terorismului este un efort constant şi Franţa trebui să aloce şi mai multe resurse pentru combaterea acestui fenomen, într-o ţară în care peste 230 de persoane au fost ucise în atacuri teroriste de la începutul anului 2015, a declarat preşedintele Francois Hollande, cu ocazia ceremonii de comemorare a victimelor atentatelor din Franţa, potrivit Reuters online.

COTAR transmite că preţul RCA comunicat de către ASF este inacceptabil

DUPĂ CE TRANSPORTATORII AU AJUNS LA UN ACORD CU ASF ASUPRA TARIFELOR DE REFERINŢĂ PENTRU RCA,COTAR transmite că preţul RCA comunicat de către ASF este inacceptabil

C.P.Piaţa de Capital / 19 septembrie 2016

Actualizare 17:20 Transportatorii cer ASF să publice toate elementele din structura de cost al RCA

UNTRR, APTE 2002, FORT şi APULUM solicită Parlamentului să asigure prin intermediul ASF publicarea valorilor pe ultimii 5 ani pentru fiecare categorie de autovehicule asigurate RCA, precizează transportatorii prin intermediul unui comunicat de presă.

---------

Confederaţia operatorilor şi transportatorilor autorizaţi din România (COTAR) consideră că preţul comunicat în data de 15 septembrie de către Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru RCA este absolut inacceptabil, conform unui comunicat de presă, care arată:

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Criza existenţială

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 19 septembrie 2016

CRISTIAN PÎRVULESCU

"Uniune noastră europeană traversează, cel puţin în parte, o criză existenţială." A fost ideea forţă în jurul căreia s-a focalizat discursul asupra "stării Uniunii" rostit în faţa Parlamentului european la Strasbourg de...

REVISTA PRESEI 19.09.2016

Mina IrinaRevista Presei / 19 septembrie 2016

ADEVARUL 

Summit-ul de la Bratislava: "Piccolo piccolo"

Summit-ul de la Bratislava a fost ca o întâlnire de familie la finalul căreia toată lumea răsuflă uşurată că niciunul n-a dat altuia în cap.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo