ZIARUL BURSA

29 septembrie 2016
Sistemul românesc de economisire-creditare este blocat

CORESPONDENŢĂ DIN PRAGA / ÎN URMA DECIZIEI EMISE DE CURTEA DE CONTURISistemul românesc de economisire-creditare este blocat

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 29 septembrie 2016

Cele două bănci de locuinţe de la noi (BCR BpL şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe - RBL) nu mai încheie contracte noi de economisire - creditare şi înapoiază doar depozitele clienţilor, fără prima de stat, acordând, însă, credite în baza contractelor existente, au spus preşedinţii acestor bănci, într-o întâlnire cu presa care a avut loc, ieri, la Praga.

"Nu voi nominaliza persoane independente politic pentru funcţia de premier"

KLAUS IOHANNIS:"Nu voi nominaliza persoane independente politic pentru funcţia de premier"

L.B.Politică / 29 septembrie 2016

Actualizare 14:28 Tăriceanu: "Declaraţia de azi a lui Iohannis este un atac direct, brutal şi imediat la democraţie"

Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedinte al formaţiunii ALDE, consideră că declaraţia de astăzi a preşedinteleui Iohannis, referitoare la Dacian Cioloş, este "un atac direct, brutal şi imediat la democraţie".

Actualizare 13:06 Liviu Dragnea: "Îi solicit preşedintelui Iohannis să respecte Constituţia şi să nu se implice în alegeri"

Actualizare 12:21 Iohannis, despre Tăriceanu şi Băsescu: "Este regretabil că avem astfel de politicieni"

Actualizare 12:08 Iohannis despre atragerea de fonduri europene: "Rezultate variabile, ca să mă exprim optimist"

Actualizare 12:00

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi că, după alegerile parlamentare din acest an, nu va nominaliza în funcţia de premier o persoană independentă politic.

Actualizare 11:40 Iohannis: "Nu am vorbit cu Laura Codruţa Kovesi; dacă doreşte, sunt deschis pentru discuţie"

Actualizare 11:30 Iohannis: "PNL a ajuns într-o situaţie complicată; trebuie să găsească o soluţie rapidă"

Actualizare 11:14 Iohannis: "Mesajele anti-justiţie ale politicienilor - retrograde; sper să fie sancţionaţi de electorat"

Mircea Dumitru

MINISTRUL EDUCAŢIEI:"CNATDCU nu se poate autosesiza în cazul acuzaţiilor privind plagiatul şefei DNA"

Mathias KleinPolitică / 29 septembrie 2016

Ministrul Educaţiei a declarat astăzi, la Digi24, că CNATDCU (Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare) nu se poate autosesiza în cazul acuzaţiilor că şefa DNA ar fi plagiat în teza de doctorat deoarece în mandatul ministrului Adrian Curaj a fost scoasă această clauză din regulamentul instituţiei.

Anchetă antitrust privind fuziunea Deutsche Börse-LSE

Anchetă antitrust privind fuziunea Deutsche Börse-LSE

ALINA VASIESCUInternaţional / 29 septembrie 2016

Comisia Europeană a lansat o investigaţie cu privire la planul de fuziune a Deutsche Börse AG, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, cu London Stock Exchange Group Plc (LSE), operatorul pieţei acţiunilor din Londra, având temeri cu privire la competiţia din domeniu.

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: Facebook)

SEBASTIAN GHIŢĂ, LA IEŞIREA DE LA PARCHETUL GENERAL:"Mă bucur că s-a început o anchetă care vizează un procuror DNA"

L.B.Anticorupţie / 29 septembrie 2016

Actualizare 15:23 Procurorii au început urmărirea penală in rem în dosarul tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi

Procurorii din cadrul Parchetului General au început astăzi urmărirea penală in rem în dosarul constituit în urma autodenunţului deputatului Sebastian Ghiţă, pentru instigare la fals intelectual, transmit televiziunile de ştiri.

Actualizare 13:40

Sebastian Ghiţă a ieşit de la Parchetul General, unde a venit să dea explicaţii în cazul autodenunţului care o vizează pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

ASE obiectează asupra unui articol din "BURSA"

REPLICIASE obiectează asupra unui articol din "BURSA"

Prof. Univ. Dr. BOGDAN NEGREAPiaţa de Capital / 29 septembrie 2016

În legătură cu articolul "ASE s-a mânjit de Rompetrol", apărut în ziarul "Bursa" din 27 septembrie 2016, care conţine informaţii incorecte şi tendenţioase la adresa unui demers ştiinţific al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, vă rugăm să publicaţi următorul Drept la replică al universităţii noastre.

REPLICIObiecţii superficiale

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 29 septembrie 2016

Academia de Studii Economice consideră că articolul "ASE s-a mânjit de Rompetrol", publicat de BURSA, referitor la studiul ASE "KMG International - un contribuabil major al economiei României" conţine informaţii incorecte şi este tendenţios. Astfel, Domnul prorector prof. univ. dr. Bogdan NEGREA, care a coordonat studiul, ne-a transmis un drept la replică, dar care nu explică ce informaţii erau "incorecte".

Vasile Blaga, urmărit penal pentru trafic de influenţă

Vasile Blaga, urmărit penal pentru trafic de influenţă

Anticorupţie / 29 septembrie 2016

Actualizare 14:05 Vasile Blaga: "O să mă implic ca simplu membru"

Vasile Blaga, fostul copreşedinte al PNL, a afirmat astăzi că se va implica în continuare în parcursul partidului din poziţia de simplu membru.

Actualizare RomaniaCurata.ro: Hăhăianu a fost de acord să finanţeze PDL

---------

Procurorii DNA au dispus, ieri, urmărirea penală faţă de senatorul Vasile Blaga, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare, pentru trafic de influenţă, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cetăţenii pot depune dosare pentru "Casa Verde" din 10 octombrie

Cetăţenii pot depune dosare pentru "Casa Verde" din 10 octombrie

C.P.Companii / 29 septembrie 2016

Actualizare 11:58 PIAROM: Programul "Casa Verde" ilustrează lipsa de coordonare a politicilor sectoriale

Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) apreciază că programul "Casa Verde" ilustrează lipsa de coordonare a politicilor sectoriale promovate la nivelul diferitelor ministere şi risipa surselor financiare disponibile pentru a susţine "interese limitate".

----------

Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor a lansat, ieri, Programul Casa Verde Clasic, atât pentru populaţie cât şi pentru persoanele juridice, urmare a publicării Ghidului de Finanţare în Monitorul Oficial şi dispoziţiei AFM privind perioadele în care se pot depune proiectele în vederea obţinerii finanţării.

Marian Valer (Sursa foto: Senat.ro)

DECLARAŢIE OFICIALĂ / VALER MARIAN:"Cheia plagiatului lui Kovesi este la semnatarul raportului de neplagiat: Vergil Muraru"

Politică / 29 septembrie 2016

"În şedinţa Senatului din 05.09.2016 am adresat o interpelare domnului ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru şi doamnei ministru al Justiţiei, Raluca Alexandra Prună, având ca obiect verificarea de către Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Doctoratelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei (PICCJ) a acuzaţiilor de plagiat la adresa tezei de doctorat a procurorului şef al DNA.

Trenul deraiat din New Jersey (Sursa foto: Captura Youtube)

SUA:Cel puţin trei morţi în accidentul de tren din statul New Jersey

Mina IrinaInternaţional / 29 septembrie 2016

Actualizare 18:06

Cel puţin trei persoane au murit şi în jur de o sută au fost rănite, numeroase dintre ele grav, în accidentul feroviar care s-a produs la Hoboken, New Jersey, informează autorităţile, transmite AFP.

--------

Un tren de navetişti a deraiat şi a lovit gara din Hoboken, New Jersey, astăzi, provocând rănirea a numeroase persoane, transmit canalele de televiziune ABC şi CNN, citate de AFP.

Medicul care l-a consultat pe Gyuri Pascu, audiat

Medicul care l-a consultat pe Gyuri Pascu, audiat

L.B.Miscellanea / 29 septembrie 2016

Medicul care i-a pus lui Ioan Gyuri Pascu diagnosticul de "atac de panică" a dat aseară explicaţii în faţa superiorilor. Şase anchete au fost deschise după moartea artistului, iar Ministerul Sănătăţii vorbeşte despre o "posibilă abordare superficială".

RBS, amendată cu 1,1 miliarde dolari în SUA

RBS, amendată cu 1,1 miliarde dolari în SUA

V.R.Internaţional / 29 septembrie 2016

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), cea mai mare bancă britanică deţinută de stat, va plăti 1,1 miliarde de dolari ca să pună capăt unei anchete privind vânzarea de titluri de valoare "toxice", garantate cu credite ipotecare, anunţă National Credit Union Administration (NCUA).

"Deutsche Post" cumpără "UK Mail", extinzându-şi reţeaua de coletărie

"Deutsche Post" cumpără "UK Mail", extinzându-şi reţeaua de coletărie

ALINA VASIESCUInternaţional / 29 septembrie 2016

"Deutsche Post DHL Group", cel mai mare grup de logistică la nivel mondial, prin divizia "Deutsche Post" AG, a decis să achiziţioneze societatea britanică de poştă "UK Mail Group" Plc, care oferă servicii de livrare a scrisorilor şi coletelor, urmărind astfel să-şi extindă prezenţa pe o piaţă dominată de fosta companie de stat "Royal Mail" Plc.

Miniştrii de Finanţe din UE vor lua în discuţie noile cerinţe de capital

Miniştrii de Finanţe din UE vor lua în discuţie noile cerinţe de capital

V.R.Jurnal de criză / 29 septembrie 2016

Miniştrii de Finanţe din Franţa şi Germania şi-au convins omologii lor din UE ca, în cadrul unei reuniuni de luna viitoare, să discute pe marginea normelor bancare globale ce urmează să fie adoptate, informează Reuters. Decizia vine pe fondul temerilor legate de faptul că blocul european ar putea refuza să semneze noile reglementări.

Ediţia din 29.09.2016
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
De ce n-am avea un Black Friday cu acţiuni anul acesta?

OPINIIDe ce n-am avea un Black Friday cu acţiuni anul acesta?

CRISTIAN DOGARUCompanii / 29 septembrie 2016 /

Moda disconturilor la produse neuzuale, pentru marea sărbătoare a reducerilor din noiembrie a fost deja lansată - eMag a vândut maşini, în 2013, şi aur, în 2015 (culmea, cei care au cumpărat chiar au făcut profit cu aurul, preţul a crescut la...

MACRO NEWSLETTER 29 septembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 29 septembrie 2016

Internaţional / 29 septembrie 2016

Preţurile importurilor din Germania şi-au temperat declinul anual în august 2016, până la 2,6%, de la 3,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare peste aşteptări, de 0,2%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară.

REVISTA PRESEI 29.09.2016

Willy HomnerRevista Presei / 29 septembrie 2016

ADEVARUL 

Doctoratul lui Kövesi. Pe cine îngroapă autodenunţul lui Ghiţă

Autodenunţul lui Sebastian Ghiţă în cazul muşamalizării presupusului plagiat al Laurei Codruţa Kövesi este mai mult o lovitură de imagine pregătită în detaliu, afirmă...

Ziarul BURSA

27 ianuarie
BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

27 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5279
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5210
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.4625

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021

ENGLISH SECTION

more articles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo