ZIARUL BURSA

06 decembrie
Rezolvarea conflictelor din conducerea BVB - propuneri pentru AGA

Rezolvarea conflictelor din conducerea BVB - propuneri pentru AGA

MAKEPiaţa de Capital / 28 august 2017

Nu am calitatea juridică să propun completarea convocatorului AGA BVB din 14/15 septembrie (după cum nu am calitatea să o fac pentru nici o AGA BVB).

Iată propunerile mele de completare a convocatorului:

1. Reglementarea modului de angajare a directorului general al BVB:

a) candidaţii să prezinte garanţii morale, integritate, caracter;

b) candidaţii să fie examinaţi, prin concurs, privitor la competenţă (la jumătatea sumelor cu care a fost răsplătit fostul director general, selecţia îşi poate permite să fie severă);

c) candidaţii să susţină un plan strategic realist de dezvoltare a BVB.

Mario Draghi: "Avem nevoie de o analiză conceptuală serioasă, iar politica monetară trebuie să se bazeze pe aceasta, nu să pornească de la prejudecăţi sau - mai rău - de la principii morale".

Băncile centrale au intrat într-o eclipsă totală de morală

CĂLIN RECHEAInternaţional / 28 august 2017

CĂLIN RECHEA

Jackson Hole s-a aflat pe traseul eclipsei totale de soare din Statele Unite. După câteva zile, micul oraş din Wyoming a fost "eclipsat" din nou, de data aceasta de prezenţa conducătorilor celor mai importante bănci centrale din lume, care au participat la simpozionul anual organizat de Federal Reserve Bank of Kansas City.

Preţuri duble pe piaţa internă, exporturi de electricitate cu 60% mai mari

ANUL ACESTA FAŢĂ DE ANUL TRECUTPreţuri duble pe piaţa internă, exporturi de electricitate cu 60% mai mari

EMILIA OLESCUCompanii / 28 august 2017

Programul de iarnă din sectorul energetic are nevoie de o finanţare totală de 3,5 miliarde lei, din care 3,1 miliarde lei pentru combustibilul necesar producţiei de energie în perioada 15 noiembrie 2017 - 15 martie 2018 şi 412 milioane de lei pentru lucrările de reparaţii ale centralelor, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern iniţiat de Ministerul Energiei şi citat de Agerpres. Iniţiatorii proiectului arată că, din cei 3,1 miliarde lei, 2,5 miliarde lei sunt necesari pentru producătorii din subordinea Ministerului Energiei şi 569 de milioane de lei - pentru cei din subordinea autorităţilor locale.

Guvernul vrea să ciuntească Pilonul II

CU ARGUMENTUL ŞUBRED CĂ PILONUL I ARE UN RANDAMENT MAI MARE,Guvernul vrea să ciuntească Pilonul II

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 28 august 2017

Actualizare 15:30 APFPFI: "Explicaţiile prim-ministrului asupra modalităţii în care a determinat «randamentul» Pilonului I nu fac decât să aplice regula deja cunoscută «cine se scuză se acuză»"

Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii şi Fondurile de Investiţii (APFPFI) a declarat că Explicaţiile primului-ministru asupra modalităţii în care a determinat "randamentul" Pilonului I par preluate dintr-un document pus la dispoziţie în grabă de un consilier chemat să repare gafele din zilele anterioare, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

----

Premierul Mihai Tudose a confirmat, vineri, că autorităţile lucrează la modificarea Pilonului II de pensii private obligatorii, după ce, luni de zile, autorităţile au infirmat vehement informaţiile că doresc desfiinţarea acestui sistem.

Devenirea întru iliberalism

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 28 august 2017

 CRISTIAN PÎRVULESCU

Încet, dar sigur, iliberalismul se instalează şi în România. Urmând cu fidelitate modelul maghiar, atât în ce priveşte diminuarea statului de drept şi ofensiva împotriva drepturilor omului, cât şi în privinţa intenţiei de a naţionaliza Pilonul al II-lea al sistemului de pensii - cel administrat privat - guvernul se afundă într-o retorică iliberală care pregăteşte terenul pentru contra-reforma de toamnă. Logica contra-reformistă a intrat într-o nouă etapă odată ce impactul manifestaţiilor din februarie 2017 s-a estompat. Recuperarea timpului pierdut din cauza protestelor pare să fi devenit o prioritate absolută a guvernării, cu atât mai mult cu cât riscul unui derapaj bugetar ar putea complica lucrurile.

Tudose: Redevenţele vor creşte

Tudose: Redevenţele vor creşte

A.A.Politică / 28 august 2017

Premierul Mihai Tudose a spus, vineri, că Guvernul va majora şi redevenţa, explicând că acest lucru s-ar putea produce după ce se va vedea "comportamentul celor din piaţă", la majorarea accizelor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Lidl vrea să cumpere un teren de la fabrica de camioane Roman SA

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 28 august 2017

Lidl România, unul dintre principalii jucători din retail, intenţionează să achiziţioneze o suprafaţă de teren de la societatea braşoveană Roman SA, în zona fostei Fabrici de Jante, după ce anul trecut Dedeman a cumpărat o suprafaţă de 50.000 de...

Românii, piraţii internetului

MIHNEA DUMITRUCompanii / 28 august 2017

Un raport recent al firmei Muso plasează România pe locul şase, la nivel mondial, cu privire la vizitele făcute pe site-uri de piraterie, alături de state precum Belarus, ţările baltice, Ucraina, Georgia, dar şi Singapore şi Israel.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9207
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6726
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9903
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7178
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.7555

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo