ZIARUL BURSA

28 octombrie
Economia zonei euro a intrat în zona crepusculară dintre miracol şi absurd

Economia zonei euro a intrat în zona crepusculară dintre miracol şi absurd

CĂLIN RECHEAInternaţional / 20 noiembrie 2017

CĂLIN RECHEA

Economia zonei euro va înregistra în 2017 cea mai mare creştere din ultima decadă, conform prognozei recente a Comisiei Europene, şi "nu mai este omul bolnav al economiei mondiale", după cum scrie Bloomberg.

Analiştii de la Credit Suisse şi Oxford Economics s-au grăbit să declare că aceasta se îndreaptă către "o perioadă de aur a unei expansiuni marcate de inflaţie scăzută", iar noua performanţă a determinat şi Fondul Monetar Internaţional să revizuiască în creştere şi perspectivele economiei globale.

Să fie vorba despre "miracolul" pe care l-a promis BCE când a lansat programul de tipărire? Puţin probabil, mai ales dacă privim şi dincolo de creşterea Produsului Intern Brut.

 "Judecătorii noştri riscă să fie excluşi din magistratură, pentru că nu aplică deciziile CJUE"

PIPEREA, DUPĂ CE INSTANŢA SUPREMĂ DIN SPANIA A INVOCAT CAUZA ANDRICIUC ÎNTR-UN DOSAR PE YENI: "Judecătorii noştri riscă să fie excluşi din magistratură, pentru că nu aplică deciziile CJUE"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 20 noiembrie 2017

Judecătorii de la noi riscă să fie excluşi din magistratură, pentru că nu aplică deciziile Curţii Europene de Justiţie, susţine avocatul Gheorghe Piperea.

Afirmaţia domniei sale vine după ce Instanţa Supremă din Spania a invocat cauza Andriciuc versus Banca Românească într-un dosar deschis de un client împotriva Barclays Bank, ce vizează un contract de credit în yeni japonezi.

"Oligarhul cu identităţi multiple Vlad Plahotniuc este decidentul principal în Moldova"

MAIA SANDU, PARTIDUL ACŢIUNE ŞI SOLIDARITATE MOLDOVA:"Oligarhul cu identităţi multiple Vlad Plahotniuc este decidentul principal în Moldova"

A consemnat GEORGE FORCOŞPolitică / 20 noiembrie 2017

Maia Sandu, preşedinte al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din Republica Moldova, contracandidata socialistului Igor Dodon la alegerile prezidenţiale din anul 2016, ne-a acordat recent un interviu în care ne-a vorbit despre parcursul european al Republicii Moldova în contextul recentelor evoluţii politice de peste Prut.

Reporter: Cum apreciaţi că au evoluat, în ultimul an, eforturile privind reformarea clasei politice şi cele privind consolidarea instituţiilor statului de drept în Republica Moldova?

Fostul ministru de Finanţe, Viorel Ştefan, deţine 9,6712%, din TTS.

BVB se simte bine şi fără Sobolewski

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 20 noiembrie 2017

Bursa de Valori Bucureşti se pregăteşte pentru a treia listare, de după plecarea fostului CEO Ludwik Sobolewski, după cele două oferte recente - Transilvania Broker de Asigurare şi Sphera Franchise Group, operatorul brandurilor KFC şi Pizza Hut în România.

Între fantasma statului paralel şi realitatea statului pe loc

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 20 noiembrie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

La două zile după apariţia Raportului Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (celebrul MCV) pe anul 2017, dat publicităţii miercuri 15 noiembrie, PSD a dat un răspuns elucubrant avertizărilor privind deriva statului de drept în România: la Comitetul Executiv ţinut la Băile Herculane a votat o rezoluţie împotriva "statului paralel şi ilegitim".

Ediţia din 28.10.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 20 Noiembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 20 Noiembrie 2017

Internaţional / 20 noiembrie 2017

Preţurile de consum din zona euro şi-au temperat creşterea anuală în octombrie 2017, până la 1,4%, de la 1,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un avans de 0,4% în luna anterioară.

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

28 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2715
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6480
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8714
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.7254

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo