Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Surse: Santander negociază preluarea activelor Deutsche Bank din Polonia

Ziarul BURSA #Internaţional /

Grupul bancar spaniol Santander a demarat discuţii pentru preluarea celei mai mari părţi din activele poloneze ale Deutsche Bank, în încercarea de a-şi consolida poziţia pe această piaţă foarte concurenţială, au declarat vineri, pentru Reuters, surse din apropierea discuţiilor, conform Agerpres.

Potrivit acestora, cele două părţi intenţionează să semneze un acord până la finele anului 2017, de preferinţă înaintea Sărbătorilor de Crăciun.

Sectorul bancar din Polonia a cunoscut mai multe fuziuni şi achiziţii motivate de o concurenţă acerbă, dobânzile reduse şi eforturile Partidului Lege şi Justiţie (PiS) de a limita cota de piaţă a băncilor străine.

În luna iunie, asiguratorul de stat PZU şi fondul de investiţii Polski Fundusz Rozwoju (PFR) au preluat o participaţie de 33% din acţiunile Bank Pekao, filiala poloneză a grupului italian UniCredit. Această tranzacţie a făcut din BZ WBK, filiala poloneză a Santander, cea mai mare bancă din Polonia care nu este controlată de statul polonez.

"BZ WBK a intrat în discuţii exclusive cu Deutsche Bank", a declarat una din surse, adăugând că discuţiile finale între Santander şi Deutsche Bank se concentrează în principal pe preţ.

O sursă din interiorul Autorităţii de reglementare a sectorului financiar din Polonia (KFN) a dezvăluit că Varşovia este dispusă să accepte un investitor occidental dar ar res-pinge un cumpărător din Rusia şi Orientul Mijlociu sau un fond de private equity.

Grupul bancar german Deutsche Bank a decis să vândă o parte din activele sale poloneze pentru a elibera capital în cadrul unui vast proces de restructurare a operaţiunilor, care vizează concentrarea pe operaţiunile de retail banking, investment banking şi gestionare de active. La începutul anului, o serie de surse au declarat pentru Reuters că Deutsche Bank Polska, cea de-a 12-a bancă din Polonia după active, ar putea fi evaluată la 450 milioane de dolari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS