ZIARUL BURSA

22 decembrie 2017
Ediţia din 20.03.2023
21-22 Decembrie, Zilele Demnităţii Naţionale

21-22 Decembrie, Zilele Demnităţii Naţionale

MAKEPolitică / 22 decembrie 2017

Nici 21, nici 22 decembrie, nici 24 şi nici 17 decembrie, nici una din zilele cheie ale Revoluţiei din 1989 nu este sărbătoare legală.

Sărbătorind Marea Unire, Ziua noastră naţională 1 decembrie întăreşte tradiţia a numeroase naţiuni care şi-au ales drept zi naţională, data la care s-a petrecut unul dintre cele mai semnificative evenimente din istoria lor - independenţa sau intrarea în vigoare a unei constituţii democratice.

#Rezist

AMBASADELE BELGIEI, DANEMARCEI, FINLANDEI, FRANŢEI, GERMANIEI, OLANDEI ŞI SUEDIEI ÎN ROMÂNIAPolitică / 22 decembrie 2017

"Noi, reprezentanţi ai ţărilor partenere din Uniunea Europeană, dorim să ne reafirmăm apartenenţa la destinul nostru comun împreună cu România, bazat pe valori comune şi în special pe statul de drept.

Donald Trump conduce America spre "capcana lui Tucidide"

Donald Trump conduce America spre "capcana lui Tucidide"

CĂLIN RECHEAInternaţional / 22 decembrie 2017

CĂLIN RECHEA

Noua strategie de securitate naţională a Statelor Unite ale Americii a fost anunţată, într-un fel, de rezultatele ultimei conferinţe la nivel ministerial a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (WTO), care s-a încheiat fără "acorduri de substanţă", după cum a declarat directorul său general, Roberto Azevedo.

"Companiile de stat au fost listate la Bucureşti şi la Londra, cu premisa respectării guvernanţei corporative"

OVIDIU DEMETRESCU, ARBA:"Companiile de stat au fost listate la Bucureşti şi la Londra, cu premisa respectării guvernanţei corporative"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 22 decembrie 2017

Am asistat la cea mai neagră zi din istoria guvernanţei corporative, în România, consideră, la unison, Ovidiu Demetrescu, preşedintele Asociaţiei Române de Bună Administrare (ARBA), dar şi Fondul Proprietatea, după ce Parlamentul a adoptat o lege prin care sunt exceptate majoritatea companiilor de stat de la regulile transparenţei şi managementului profesionist.

"Nivelul de 64 dolari/baril permite investiţii în industria petrolieră"

IONEL BLĂNCULESCU:"Nivelul de 64 dolari/baril permite investiţii în industria petrolieră"

A consemnat ANCUŢA STANCIUMaterii Prime / 22 decembrie 2017

Evoluţia industriei petroliere în România anului 2017 poate fi considerată pozitivă, ca urmare a revenirii sensibile a preţului barilului de ţiţei, ajungând, în prezent, la 63,76 USD pe cotaţia ce ne interesează pentru analiză, ICE Brent Crude, spune consultantul în investiţii Ionel Blănculescu, adăugând: "Anul a fost marcat de un început în jur de 55 USD/baril, coborând spre jumătatea anului la 45 USD/baril, de atunci crescând continuu spre un maxim de 64,69 USD/baril, stabilizându-se în ultimele zile ale anului la nivelul specificat mai sus, de 63,76 USD/baril.

În căutarea timpului...

CORNEL CODIŢĂEditorial / 22 decembrie 2017

CORNEL CODIŢĂ

Nu a celui pierdut, conduşi de hermeneutica literaturii lui Proust, pentru că ar fi inutil. Societatea României ultimului secol şi jumătate, structural anti sau precar modernă, nu are cîtuşi de puţin conştiinţa faptului că ar fi pierdut ceva din tezaurul numit Timp.

Bloomberg: Costurile băncilor europene cu rezolvarea litigiilor, posibil să ajungă la 100 miliarde dolari

Jurnal de criză / 22 decembrie 2017

Băncile europene au cheltuit în ultimul deceniu cel puţin 81 de miliarde de dolari pentru rezolvarea acuzaţiilor vizând manipularea pieţei, încălcarea sancţiunilor şi vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS), care a declanşat criza financiară globală din 2008, se arată într-un raport realizat de analiştii Bloomberg Intelligence, conform Agerpres.

Avem "manual unic", se caută autori!

OCTAVIAN DANCultură / 22 decembrie 2017

Ministerul Educaţiei a anunţat că îi invită pe toţi autorii de manuale să se implice în procesul de elaborare a proiectelor de carte şcolară destinate claselor I-VI pentru anul şcolar 2018-2019.

Cu un avans de 6,28%, SIF Banat-Crişana marchează cea mai bună evoluţie din BET-FI

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 13 DECEMBRIE - 20 DECEMBRIECu un avans de 6,28%, SIF Banat-Crişana marchează cea mai bună evoluţie din BET-FI

ANDREI IACOMI Investiţii Personale / 22 decembrie 2017

Tendinţa ascendentă pe care se află acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) începând cu cea de-a doua parte a anului 2017 a continuat şi în ultima săptămână (intervalul 13 decembrie - 20 decembrie), cotaţia SIF1 tranzacţionându-se, în prezent, peste cele trei medii mobile simple de 20, 50 şi 200 de zile, ce definesc trendul pe cele trei orizonturi de timp relevante: scurt, mediu şi lung (media mobilă reprezintă un instrument de analiză tehnică ce este folosit, îndeosebi, pentru identificarea trendinţei unui instrument financiar).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Rulajul scade la 5,7 milioane de euro

BVBRulajul scade la 5,7 milioane de euro

ANDREI IACOMI Piaţa de Capital / 22 decembrie 2017

Piaţa principală de Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost caracterizată, în penultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, de oscilaţii relativ reduse ale indicilor, cea mai mare scădere, de 0,15%, fiind consemnată de BET-FI, în timp ce...

MACRO NEWSLETTER 22 Decembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 22 Decembrie 2017

Internaţional / 22 decembrie 2017

Preţurile de consum din zona euro şi-au accelerat creşterea anuală în noiembrie 2017, până la 1,5%, de la 1,4% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,1%.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

20 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6021
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9593
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6180
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.9991

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo