ZIARUL BURSA

02 decembrie
Sursa foto: Agerpres

Un om a murit după ce a fost atacat cu gaze neletale, omologate şi autorizate

Mihai AntonescuPolitică / 21 august 2018

La presiunea media, Jandarmeria a prezentat efectele folosite în tratamentul aplicat protes­tatarilor în 10 august, în Piaţa Victoriei. Nu am folosit sintagma "reprimarea manifestaţiei" pentru că aceasta a continuat şi după utilizarea din belşug a mijloacelor din dotare.

Să fi spus "iritarea populară" ar fi fost la fel de nepotrivit, pentru că specialiştii Ministerului de Interne ne-au asigurat public că substanţele chimice întrebuinţate nu sunt nicidecum iritante, aşa că enervarea generală n-a fost generată de factori fizici, ci s-a manifestat doar la nivel conotativ, la figurat.

Maistrul militar Alexandru Dinică, plutonier adjutant la Serviciul Tehnic al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, cel care a fost pedepsit cu ingrata sarcină de a găsi eufemisme, litote şi diminutive care să gratifice cât mai împăciuitor acţiunile aparatului represiv, a prezentat cât s-a priceput el de bine grenadele de mână cu corp de cauciuc, lansatorul de calibru 38, pulverizatorul de şapte litri, spray-urile de mână.

Ultraşii, toleraţi de Jandarmerie în Piaţa Victoriei

INADVERTENŢELE DIN RAPORTUL LUI CARMEN DAN:Ultraşii, toleraţi de Jandarmerie în Piaţa Victoriei

George MarinescuPolitică / 21 august 2018

Falsul incident de la Springtime a premers emiterea ordinului scris al prefectului Speranţa Cliseru 

Reprimarea violentă a mitingului din 10 august nu şi-a stins încă ecourile. În urma intervenţiei în forţă a Jandarmeriei, 452 de persoane au fost rănite şi au fost depuse peste 300 de plângeri penale împotriva violenţelor exercitate de forţele de ordine.

"Dispunem de tot mai puţină forţă de muncă"

CRISTIAN PÂRVAN, PIAROM:"Dispunem de tot mai puţină forţă de muncă"

Ramona RaduCompanii / 21 august 2018

INS: "Rata locurilor de muncă vacante - în creştere, cele mai puţine dintre acestea regăsindu-se în industria extractivă" 

Ţara noastră dispune de tot mai puţină forţă de muncă şi, deşi are competenţe şi calificare reduse, solicită salarii neadecvate în raport cu acestea, este de părere Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM). Domnia sa ne-a declarat: "Pe de o parte nu mai avem forţă de muncă, deci rata şomajului este realistă (oamenii de afaceri angajează, în această situaţie, pe cine apucă, numai cine nu vrea nu se mai angajează astăzi), iar, pe de altă parte, avem o categorie de oameni (şi asta se vede din Bursa Locurilor de Muncă) căreia, deşi i se oferă zeci de mii de locuri de muncă, nu se duce să le ocupe".

Peste 90% dintre maşinile Dacia merg la export

LA JUMĂTATE DE SECOL DE VIAŢĂ A PRODUCĂTORULUI AUTO DE LA MIOVENIPeste 90% dintre maşinile Dacia merg la export

F.A.Companii / 21 august 2018

Peste 90% dintre automobilele fabricate de Dacia merg la export. Uzina de la Mioveni a sărbătorit, ieri, o jumătate de secol de la fabricarea primului autoturism marca Dacia, timp în care producţia constructorului român de autovehicule a depăşit 6 milioane de unităţi. În data de 20 august 1968 era inaugurată Uzina de Autoturisme Piteşti (UAP), arată un comunicat citat de Agerpres. Conform acestuia, primul autoturism ieşit de pe porţile uzinei purta numele Dacia 1100 şi era un vehicul produs după licenţa modelului Renault R8. Un an mai târziu, intra în fabricaţie Dacia 1300, care avea să fie modelul de bază al mărcii timp de aproape trei decenii.

Dividendele plătite la nivel global, la un nou record

Dividendele plătite la nivel global, la un nou record

Internaţional / 21 august 2018

Dividendele plătite la nivel global au înregistrat o creştere de 12,9% în ritm anual în trimestrul al doilea, atingând o nouă valoare record de 497,4 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Janus Henderson Global Dividend Index, informează CNBC.

"PepsiCo" preia "SodaStream" pe 3,2 miliarde de dolari

"PepsiCo" preia "SodaStream" pe 3,2 miliarde de dolari

Alina VasiescuInternaţional / 21 august 2018

"PepsiCo" Inc., al doilea mare producător mondial de sucuri, a decis să cumpere "SodaStream International" Ltd. pe 3,2 miliarde de dolari, obţinând astfel tehnologia companiei israeliene pentru fabricarea băuturilor răcoritoare la domiciliu, pe fondul amplificării preocupărilor legate de deşeurile de plastic, informează Bloomberg.

"PepsiCo" va plăti 144 de dolari în numerar pentru o acţiune "SodaStream", potrivit anunţului făcut ieri de cele două companii, cu 11% mai mult decât preţul de închidere al acestor titl­uri­ la data de 17 august, pe piaţa din Tel Aviv.

Angajaţii Metrorex, tot mai aproape de grevă

Angajaţii Metrorex, tot mai aproape de grevă

GHEORGHE IORGOVEANUCompanii / 21 august 2018

Lipsă acută de oameni în sectorul siguranţei feroviare  

Deficit bugetar de 95 milioane lei, înaintea negocierii contractului colectiv de muncă

Contractul pe spaţiile comerciale, necesar pentru bazele de tratament şi de odihnă construite de sindicat

Sute de sindicalişti de la metrou au protestat, ieri, în faţa Ministerului Transporturilor. Conform unui comunicat de presă emis de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), angajaţii Metrorex sunt nemulţumiţi de lipsa acută de personal, de deficitul bugetar înregistrat care se ridică la 95 de milioane lei, de noua organigramă a societăţii, de situaţia contractelor cu firmele Alstom şi Astaldi, de situaţia clubului sportiv Metrorex şi de faptul că ministerul de resort nu a mai prelungit contractele de asociere în participaţiune dintre societatea de stat şi Sindomet - firma sindicatului, pentru spaţiile comerciale din staţiile de metrou.

Manifestanţii au solicitat demisia guvernului, demisia ministrului trans-porturilor Lucian Şova şi demisia directorului general al Metrorex, Dumitru Şodolescu.

Căderea frunzei

Cătălin AvramescuEditorial / 21 august 2018

Cătălin Avramescu

Încep prin a vă asigura că întâmplarea următoare este adevărată. Zilele trecute eram pe un website din acelea pe care le foloseşti pentru a găsi camere de hotel. Până să apuc să scriu ceva în caseta de căutare, site-ul mi-a prezentat câteva reclame. "Paris, 37 de euro". Şi alta: "Mamaia, 121 de euro".

Pare incredibil, nu-i aşa?... Vă spun atunci alta, la fel de adevărată. Am petrecut o săptămână în Stiria, o regiune a Austriei. În ultima zi înainte să plec spre România am stat la Graz. Hotel nou de patru stele, în mijlocul oraşului. Mic dejun luat în Hauptplaz, la o patiserie excelentă. Ne-a costat, în total, 89 de euro (cu cameră dublă).

Ediţia din 02.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Lichiditate de numai 19,5 milioane de lei

BVBLichiditate de numai 19,5 milioane de lei

A.M. Piaţa de Capital / 21 august 2018

Prime Transaction: "Săptămâna se deschide cu creşteri pentru toţi indicii bursieri" 

Prima şedinţă de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) din această săptămână s-a încheiat în teritoriu pozitiv din punctul de vedere al...

MACRO NEWSLETTER-21 August 2018

MACRO NEWSLETTER-21 August 2018

Macroeconomie / 21 august 2018

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au accelerat creşterea anuală în iulie 2018, până la 2,5%, de la 2,4% în luna precedentă, pe fondul unei noi stagnări lunare. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,3%, de la 2%...

Turcia vrea să îşi accelereze achiziţiile de grâu

Turcia vrea să îşi accelereze achiziţiile de grâu

Internaţional / 21 august 2018

Creşterea preţurilor şi colapsul lirei au determinat Turcia să acceseze pieţele internaţionale pentru a-şi asigura aprovizionarea cu grâu şi a contracara inflaţia provocată de preţurile la alimente, în cadrul eforturilor autorităţilor de la...

Investiţii de 32 milioane euro, pe Crişul Alb

Investiţii de 32 milioane euro, pe Crişul Alb

C.P.Companii / 21 august 2018

Lucrările care vizează bazinul hidrografic al râului Crişul Alb - de pe raza oraşului Ineu, dar şi în amonte şi în aval de acesta - vor costa 32 de milioane de euro, a anunţat, ieri, minis-trul Apelor şi Pădurilor Ioan Deneş.

Mitka Avramova - noul lider de ţară al IBM România

Companii / 21 august 2018

Mitka Avramova este noul lider de ţară pentru IBM Româ-nia, aceasta trecând de la poziţia sa anterioară de Chief Operating Officer al filialei din România, a anunţat compania. În noul său rol, Mitka este responsabilă pentru toate activităţile ce...

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo